Димитър Пенев отпразнува 30 години треньорска кариера

17:51
Димитър Пенев отпразнува 30 години треньорска кариера
Днес в зала "Христо Ботев" с турнир на малки вратички за деца родени през 1994-а година между отборите на ЦСКА, Левски, Мировяне и Локомотив София бе отбелязана 30-годишнината от началото на треньорската кариера на наставника на шампионите Димитър Пенев, съобщава официалният сайт на клуба. Във финалната среща един срещу друг се изправиха ЦСКА и Левски. "Сините" футболисти спечелиха в изключително заплетен мач с 3:2. Попаденията за младите армейски футболисти бяха дело на Дени Селимински.

Гвоздеят на програмата бе победата на сборният тим на ветераните на ЦСКА с 2:1 във Вечното дерби с Левски. Левски поведе с гол на Емил Спасов през първото полувреме, но след почивката нашите обърнаха резултата с две попадения на бившия защитник на тима Галин Иванов. Формацията на "армейците" бе следната: Йордан Йорданов –Жан, Галин Иванов, Адалберт Зафиров, Костадин Янчев (капитан), Методи Деянов, Антон Димитров, Христо Марашлиев, Валентин Найденов, Емил Димитров и Сашко Борисов.

Събитието бе уважено от редица именити гости. Запомняща се реч в чест на Димитър Пенев изнесе Иван Славков-Батето. Специални поздравления за Пената изпратиха преизбраният президент на БФС Борислав Михайлов, както и столичният кмет Бойко Борисов. Димитър Пенев получи подаръци от други "червени" легенди като Петър Жеков от името на ДЮШ и Димитър Якимов, който връчи плакет от името на ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД. Новият изпълнителен директор на ЦСКА Венци Живков също поднесе подаръци на треньор №1 за ХХ век в България. На трибуните в зала "Христо Ботев" бяха Георги Велинов (шеф на ДЮШ), Борис Гаганелов, Александър Манов, Марин Гъдев, Иван Бербатов, Георги Илиев-Майкъла и редица други спортни знаменитости.

Президентът на ЦСКА Александър Томов заяви, че "червените" ще имат нов собственик до месец.

"Сделката за продажбата на ЦСКА ще бъде финализирана в началото на март. Наясно сме с всички срокове и бъдете сигурни, че ЦСКА няма да остане без лиценз. Ще се издължим на всички най-късно до 20 февруари", сподели Томов.

Президентът на ЦСКА разкри и част от плановете на "армейците" за селекция. Според него трима от футболистите на проби със сигурност ще подпишат с клуба, но техните имена на този етап ще останат тайна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация