ЦСКА - слаба защита и мощна атака

11:24
ЦСКА - слаба защита и мощна атака
Основната цел, с която шампионът на България ЦСКА замина на подготовка в Кипър, бе изпробване в контролите на новите състезатели и избистряне на състава за пролетния дял. Ден след като лагерът в Агия Напа приключи, спокойно можем да заключим, че на 70, а защо не и на 80% задачите са изпълнени, пише вестник "Меридиан мач". Тук трябва да добавим и тези 20-30% повдигане на нивото, за които Димитър Пенев говори, и виждаме, че "червените" отново имат шампионски отбор и че пак ще са факторът, който ще диктува футболната мода у нас.

Не е нужно да се пробваш срещу Цървена звезда, който впрочем бе доста по-слаб от Динамо Минск, или пък да се излагаш срещу Видима-Раковски, за да видиш колко ще ти струва играта през втория полусезон.

Във всичките четири контроли, които "армейците" направиха на Острова на Афродита, те бяха много по-силни през първите 45 минути, или тогава, когато Пената пускаше титулярите. Очаква се именно това да бъде едно от силните оръжия на ЦСКА - тотален натиск и надмощие от първите минути, които да доведат и до бързи попадения.

Според това, което Стратега от Мировяне налагаше в проверките, бе видно, че съставът за втория дял със сигурност ще претърпи някой корекции спрямо есента. Най-сериозен тогава бе проблемът с централния нападател тип таран и това, че за кой ли път защитниците и халфовете вкарваха повечето от головете.

Новите Саидходжа и Алауса реализираха по две попадения и демонстрираха завидно желание за игра. Затова нищо чудно именно те да са двойката в атака напролет - нигериецът на върха, а Муши зад него. Това би бил отличен вариант за силната страна на играта на "червените", а именно атаката по фланговете, която да завършва с точни центрирания към ръстовите и много мощни Алауса и Саидходжа. Както самият Пенев на няколко пъти отчете, ЦСКА винаги е играл с типичен централен нападател и това често е бил и чарът му.

Не е изключен и вариант, в който голаджията от Ботев да води нападението, а зад него да играе например Маркиньос. Сериозна битка в средата на терена за партньор на капитана Тошко Янчев се очаква да водят Морозс и Маркиньос, който впрочем може да бъде използван с подобаващ успех и на лявото крило. Там сериозна заявка за титулярно място пък даде Давид Силва, а още в първите пролетни кръгове се очаква и завръщането в игра на Здравко Лазаров.

Предвид конкуренцията в "А" група ЦСКА разполага с потенциал за 32-ра шампионска титла. "Червените" обаче все още не са изчистили играта си в отбрана, където се допускат доста грешки, и не случайно тимът допусна голове във всяка една от четирите си контроли до момента. Положителното е, че ЦСКА бележеше поне по-два пъти на мач и създаваше достатъчно положения. Именно атаката ще бъде силният коз на шампионите напролет, докато в ариергарда и средата на терена проблемите остават.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

blue_devil
05.02.2009 02:44

така е кат зимате деца изгонени от левски (виданов) за защитници в свинския отбор *stop* *party* *beer*

leki4uk
03.02.2009 17:38

Kalinho - Много добре го каза Томов си изпра последните пари в ЦСКА надявам се от "Титан"да са сериозни хора и да мислят само доброто ЗА НАШИЯ КЛУБ ЦСКА *stop*

svetlio_vn
03.02.2009 15:14

Каква футболна мода , какви пет лева ? Това е поредната статия , написана с явни пристрастия(в случая с червени очила,но има и подобни в синьо и други цветове по-рядко) . Толкова ни е скучен футболния живот , че само пълнят страниците на вестниците с твърдения , които след това се разтапят като мартенски сняг .
Може би мнението ми ще засегне някои "червени" фенове , но в момента ЦСКА прилича на сбирщина от наемници - няма я сплотеността , която да ги изведе до крайната победа в битката напролет .

MISTERIY
03.02.2009 14:33

така стана че имаме 20 нападателни футболиста и 5-6 защитни, ем кво да се прави ше играем с по 11 нападателя в игра и пак ще станем шампиони *smile*

MB_KrisS
03.02.2009 12:45

Мороз, Маркиньос, Давид Силва, Ауса, Саидходжа *joking* Ще има интересни пресконференции на Пенев *lol* С това палаво отборче ще си мечтаете за титла. Залагам че поне двама от чужденците ще избягат до края на сезона.

Kalinho
03.02.2009 11:33

нещо и тая селекция малко ми изглежда объркана и с пране на пари, докато Томов не се махне нещата няма да са добре