Литекс наказа втория в Китай

10:22
Литекс наказа втория в Китай
Отборът на Литекс победи вицешампиона на Китай Шанхай Шенхуа с 5:1 в първата си контролна среща от подготвителния лагер в Турция.

Първото попадение за ловчанлии вкара бразилското крило Том в 8-а минута. Дока пресече подаване на китайците отляво, подаде на Кишишев и атаката стигна до бразилеца, който от няколко метра прати топката под напречната греда на вратаря на китайците Киа за 1:0.

В 12-а минута националът Ивелин Попов удвои резултата. Петков изведе Попов, който се измъкна от засадата, влезе в наказателното поле и преодоля Киа за втори път в срещата за 2:0.

В 35-а минута Том подаде на Манолев, който изпревари персоналния си пазач и центрира, а Попов засече кълбото с глава, оформяйки класическия резултат на терена в Белек.

В 55-а минута Радостин Кишишев от около 30 метра отбеляза четвъртия гол в мача след страхотен прехвърлящ удар. Петото попадение за Литекс дойде две минути по-късно. Том центрира в наказателното поле, където Ивелин Попов от трудна позиция постигна своя хеттрик и направи резултата в полза на "оранжевите" на 5:0 в 57-а минута.

Китайците успяха само да намалят в 79-а минута, когато от пряк свободен удар Уин прати топката в мрежата на Урош Голубович за крайното 5:1 в полза на българския отбор.

Следващата контрола на Литекс е на 7 февруари от 17:00 часа срещу хита в румънския футбол Клуж, където играе бившият кадър на "оранжевите" Еуген Трика. Следва контролен мач с шампиона на Хърватия Динамо Загреб, с когото българският отбор дели един хотел. Сблъсъкът е на 9 февруари от 15:30 часа. На 12 февруари от 18:00 часа тимът на Гриша Ганчев се изправя срещу японския Хирошима. Единствено за датата 15 февруари Литекс продължава да търси съперник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация