Томов го закъса, съдят го за 36 млн. лева кражби

12:36
Томов го закъса, съдят го за 36 млн. лева кражби
Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев. Четиримата са обвинени в извършени престъпления по чл.203 ал.1 вр.чл.201 от НК (длъжностно присвояване) и по чл.311 от НК (документно престъпление).

Обвиненията срещу четирите лица касаят разпореждане с пари и вещи на ПФК ЦСКА АД и "Кремиковци" АД на обща стойност 36 156 820,47 лева.

Пред журналисти днес прокурор Божидар Джамбазов каза, че Александър Томов е обвинен и за неправомерно експлоатиране на хвостохранилище, собственост на "Кремиковци". Според прокурора, става дума за доста сложна схема от връзки между отделни лица и дружества. Схемата ще бъде оповестена в съдебната зала. Днес на Александър Томов е наложена парична гаранция от 10 000 лева.

Разследването срещу Томов и Гарибов започна през юни 2008 г., когато прокуратурата образува досъдебни производства срещу двамата. Установено бе, че хвостохранилище, което е собственост на металургичния комбинат, е било ипотекирано за покупката на ЦСКА. Първоначалната теза на прокуратурата беше, че Томов и Гарибов са присвоили парите, с които комбинатът е спонсорирал футболния клуб.

В края на миналата година заместник-градският прокурор на София Роман Василев обяви, че се очаква да бъде повдигнато обвинение срещу Александър Томов за присвояване на 29 млн. лева чрез продажба на недвижими имоти, от които нищо не е постъпило в "Кремиковци". "За присвояване в особено големи размери престъпленията се наказват от 15 до 30 години затвор", каза в края на 2008-ма Роман Василев и добави:

"Обвиняемите са четирима. Освен присвоявания се установиха и други престъпления, извършени както от Томов, така и от други, които имат пряко отношение към "Кремиковци" и към "Финметалс" - една от фирмите на Митал. Има документни престъпления във връзка с разпоредителните сделки с имоти на "Кремиковци".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

beto
06.02.2009 18:32

О да!!!Ако не ги беше откраднал трябваше да посочи къде са ,нали така?Дори да ги беше изхарчил неправилно и да е направил лоша сделка щеше да има документи за това.В крайна сметка на всеки се случва.Но Томов няма ни документи ни дявол и не доказва по никакъв начин какво е станало с тия пари.Само мълчи а като проговори от устата му се изливат легени с лъжи.А пък да прикрива някой друг не ми се вярва, защото този човек е достатъчно влиятелен за да не може да бъде притискан.А пък и да се сетиме, какво беше в България, когато тази персона беше вицепремиер и отговаряше за икономиката на държавата.Донякъде съм съгласен с MeToDueB , че не само той е виновен, но пък в крайна сметка той е шефът и той раздава заповедите. *smile*

MeToDueB
06.02.2009 18:20

и мене ме дразни, но не е откраднал парите, а просто не може да управлява такъв отбор и въобще не може нищо да управлява и не само той е виновния, но той най-много пострада от цялата тази ситуация ...

beto
06.02.2009 17:51

Ми хайде бе denso_90_vn, защити го!Развий теорията си до край.На мен лично ще ми бъде интересно да чуя доводите ти а и на останалите също.Може пък в теб да има адвокатски заложби и да ни убедиш.А дори и да не стане поне ще се посмеем. *lol*

martonik
06.02.2009 16:29

Ти трябва да си му роднинаІсин може би???

denso_90_vn
06.02.2009 16:07

не мисля че той докара ЦСКА до криза и го защитавам *stop*

martonik
06.02.2009 15:27

Ако зависи от мен лично бих го пратил в някои анадолски затвор!!

bos
06.02.2009 14:15

Това което се случва с Томов се е случвало и с други и продължава да се случва и не само в футбола защо се случва ли защото се случва леко и технично в самата държава защо ще му се размине ли защото ще си плати на определени хора от държавата Такива неща като с Томов са се случвали във всяко едно отношение дори са минавали и без съд просто това е нормално за България Незнам коя държава е като наща корумпирана на Балканите че и посвета.

Tovalan
06.02.2009 13:07

Лошото е, че пак ще се отърве този мръсен крадец и подъл измамник! Само разтрел заслужава това к*пеле долно!