Знам къде се намира ЮАР, но гледам към Острова

18:04
Знам къде се намира ЮАР, но гледам към Острова
Новият селекционер на националния отбор на България Станимир Стоилов сподели от лагера на Литекс в Турция за радио "Дарик", че вярва в шансовете на представителния тим за класиране на Световното първенство в ЮАР. Стоилов обаче каза, че на този етап най-важното е да се постигне победа в предстоящата квалификация с ЕЙРЕ.

"Свикнах с мисълта, че ще съм национален селекционер още в момента, в който бях назначен. Опитвам се да разграничавам двете си длъжности и да бъда максимално коректен и към двете неща", каза Стоилов.

"Има доста неща, които трябва да си кажем с футболистите от националния отбор преди контролата с Швейцария. И като българи – не можем да си позволим повече националният отбор да изглежда по този безличен начин на терена, и не говоря само за резултатите. За мача с Ейре трябва вече да сме избрали най-доброто. И играчи и варианти за игра", коментира Мъри.

"Един треньор е заложник най-вече на резултатите. Ако бием, никой няма да гледа откъде са викнатите играчи – дали от ЦСКА, Левски или Ливърпул… Най-важни са резултатите. Не може да се угоди на всички. Аз ще работя така, както аз мисля, че трябва да изглежда националния отбор. В момента аз определям състава, правя го по съвест. Когато някой друг поеме отбора, тогава той да вика, когото иска", каза още спецът от Хасково.

"Компромиси на гърба на България няма да се правят. Всички искаме представителният тим да изглежда гордо на терена и да побеждава", допълни наставникът на Литекс.

"Аз ЮАР го знам къде се намира, но в началото погледът ми е насочен към Острова. Там е важният мач на този етап. Надявам се, че ще имаме възможност да закараме доста българи в ЮАР. Най-лесно щеше да ми бъде да започна още от началото с това, че нямаме шанс да се класираме за Световното. Положението обаче се знае и не е нужно и ние допълнително да го утежняваме", завърши пред "Дарик Радио" националният селекционер на България и старши треньор на Литекс Станимир Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

PAFICH
10.02.2009 19:39

Надеждата умира последна *stop* Дано някой ден да бъдем горди с националният ни отбор по футбол *thinking*

PRI_A_TEL
07.02.2009 14:22

то е ясно че надежда няма, но все пак дано да направят някои хубав мач, че приличат на умрели лебеди на терена.

VooDoo
07.02.2009 12:48

Той да не е магьосник *wink* .Но надеждата умира последна с това поколение ако ни класира си е магьосник от класа *thumb_up* .

valentin1
07.02.2009 11:48

Давай Мъри,ти си единствената ни надежда за класиране на Световното в ЮАР.

mario1914
07.02.2009 00:33

Браво Мъри!Никакви компромиси!Нито за Левски,Цска,литекс и вс. други.България над всичко и всички!Само напред!Успех!!!

MeToDueB
06.02.2009 18:29

Дано Мъри ни класира. Ще видиме дали Топчо и Илиян Стоянов ще направят нещо значително. Поне засега се съмнявам, но защом Мъри така е решил, трябва да му повярваме. Дано вдъхне респект на футболистите и като влезнат на терена да се раздават на 100%. И да паднем и да бием, поне искам да гледам всеки един от тях да "изяде" тревата на терена и да се борят до последно. Трябва малко повече футболисти да имат хъса и борбеността на Мартин Петров и да си спомнят за Христо Стоичков и да му подражават. Борбеността и желанието са 50% от играта. Колкото и да е талантлив един футболист, ако няма желание .. нищо не става от него. Повече игра по фланговете и повече мисъл в играта и ще имаме успех. За съжаление мисленето го имат ... един, двама .. ясно е кои са. И винаги изкарваме Бербатов грешника .. е ако може да седи централен защитник да си я изчисти напред да избяга половината терен и да си подаде в пенала за да отбележи гол ??? Така ли трябва да стане ... Бербатов ни е най-малко виновен за слабите игри. Първо защитата трябва да я разпънем на кръст