Ливърпул - Бешикташ - Историята продължава да се пише!

06:27
Ливърпул - Бешикташ -  Историята продължава да се пише!
Какво значи да бъдеш велик отбор? Ето такъв със сигурност е отбора на Ливърпул. Петкратният носител на най-високото клубно отличие изригна във вторник вечер, за да покаже на цял свят, че дори когато не всичко върви гладко, който е голям си остава голям.

Притиснат до стената с едва една спечелена точка в трите си изиграна мача, отбора на Бенитес излезе с доста различно нападение, като на резервната скамейка останаха и Дирк Кайт и Пенант и наскоро излекувания Флорес, а бе гласувано доверие на израелеца Бенаюн, Воронин и Крауч.

За последния това бе първи мач като титуляр от много време на сам. Тази вечер обаче ротационния принцип на испанският специалист не му изневери и когато главния рефер даде край на двубоя на светлинното табло светеше 8:0. Осем гола при това в мрежата на единия отбор и нов рекорд за най-изразителна победа.

Логично е да си зададем въпроса, след като червените съумяха да прегазят своя съперник, защо допуснаха да бъдат победени 2 седмици по-рано при визитата си в Турция, за да се налага сега да се борят със зъби и нокти за своето оцеляване. А потенциал в отбора не липсва, доказа се и в този мач. Рафа Бенитес предостави шанс на Крауч да започне от първата минута на двубоя и английският национал не го подведе. Двата му гола оставиха добри впечатления във всички, които присъстваха на стадиона, но героят бе с друго име.

Израелецът Йосиф Бенаюн изигра най - силния си мач от пристигането си на "Анфийлд" и след като реализира хеттрик в рамките на 24 -ри минути, добави и две асистенции при попаденията на Бабел и Крауч, което бе достатъчно да се превърна в герой на мача за специалистите и феновете.

Още от самото начало Ливърпул пое инициативата в свои ръце и нито за момент не помисли да предоставя такава на своя гост. За това говори и факта, че през всичките 90-ет минути, Бешикташ отправи едва един удар при това извън очертанията на вратата. Футбол не липсваше, но той бе само от страна на английския тим. Бързи атаки, пробиви по крилата, топовни удари и елегантни добавки - това бе рецептата за успеха на червените тази вечер.

Течеше 19-та минута, когато Крауч се освободи от персоналния си пазач и след като при първия му удар топката бе избита от вратаря на турците, то при последвалата добавка нападателят бе безмилостен. Ливърпул не спря да натиска в търсене на втория успокоителен гол и логичното се случи - в 32-та минута Бенаюн се оказа най - съобразителен и след добавка от негова страна топката се озова отново в мрежата на гостите. При този резултат завърши и полувремето, което не предвещаваше бурята разразила се през второто.

В рамките на четири минути между 52-ра и 56-та израелският национал добави нови два гола за да оформи своя хеттрик и да доведе нещата до 4:0 за своя тим. Ливърпул обаче не спря до тук. Отлична акция на Джерард с помоща на Воронин остави капитана на червените сам срещу  Хакан Арикан и в типичния си стил с мощен шут доведе нещата до 5:0.

Бенитес направи смяна и в игра се появи Бабел на мястото на Аурелио. Холандското крило бързо влезе в час и след по-малко от двадесет минути вече имаше два гола на своята сметка, за да бъде изравнен рекорда за най-голяма победа в лигата.

Оставаха още десет минути в които англичаните не спряха да търсят осмия гол и той дойде. Течеше 89 минута, когато Бенаюн центрира от дясната страна на игрището и за играч с габаритите на Крауч не бе проблем да насочи топката в мрежата. Рекорда за най-изразителна победа бе подобрен, при това не от намиращите се в отлична форма отбори на Арсенал или Манчестър, а от най - титулувания английски отбор, какъвто несъмнено е Ливърпул.

Остава открит въпроса дали отбора от града на "Битълс" ще продължи във възходяща линия своето представяне или всичко е било моментен проблясък. Отговорът на този въпрос се крие в предстоящите няколко седмици, когато отново на "Анфийлд" гостува новият водач в групата - Порто, а по-късно вероятно и в мача на истината Ливърпул ще гостува в Марсилия, за да измие срама от загубата преди близо месец, която французите му нанесоха и то пред собствената му публика.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
07.11.2007 23:53

хахахха, то се виждат злобарите, аре стига сме се карали, то се е видело-АНГЛИЙСКИТЕ ОТБОРИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ, печелят всичко е миналия сезон в ШЛ попиляха всичко, особенно ония Юнайтед, биха Рома с 7 гола... яко яко, чудно кой ли спечели титлата тогава, трябва да се напъна доста за да се сетя, ааа да, един некъв постен отбор милан му викаха

plami_nik1212
07.11.2007 17:00

Либърпул са най-добрия тим,които не мисли така да ми го каже в очите!

mitko2026
07.11.2007 14:33

мда, великия Ливърпул... но историята още не се е написала, историята ще се напише когато Ливърпул остане трети в своята група