Литекс триумфира с Купата на България

19:58
Литекс триумфира с Купата на България
Литекс победи Черно Море във Финала за Купата на България, пред едва 2000 зрители дошли на националния стадион "Васил Левски", като по този начин се сдоби с правото да представлява България в турнира за Купата на Уефа през следващия сезон.

Първото полувреме предложи на зрителите много борба в средата на терена и едва 2-3 качествени изпълнения пред двете врати. Най-дейни за Черно Море бяха Миро Манолов и Сашо Александров (кривия) , до като за Литекс може би трябваше да бъде отличен бразилеца Том, който не спря да тормози защитата по фланга. Мокрият терен допълнително затрудняваше двата отбора, които не предприемаха по-рисковани действия. Именно тази предпазливост бе и основната причина двата отбора да се оттеглят при нулево равенство.

Второто полувреме започна доста по динамично, като футболистите на Миодраг Йешич бяха по-активният отбор. Няколкото центрирания, както и ударът на Сандриньо от средна дистанция не доведоха до попадение, но нищо не можеше да попречи на Манолев в 55-та минута да отбележи с глава след центриране на Том.

Черно Море сътвори най-опасното си положение 2 минути по-късно, след като центриране на Александър Александров бе засечено от Домакинов, но ударът му премина край страничната греда.

В 83-та минута след центриране от пряк свободен удар на "кривия" футболист в оранжево насочи топката с глава към собствената си врата, но Тодоров внимаваше и предотврати опасността.

След срещата капитанът на "зелено-белите" Сашо Александров  заяви, че Литекс е бил по-добрият отбор и заслужено е спечелил купата, което се дължало и на по-добрите чужденци с които са разполагали.

Ето и мненията на част от "оранжевите":

Старши треньорът на Литекс заяви: Големият залог предопредели тактиката и на двата отбора в мача. Целта е била единствено купата и това е попречило на неговия отбор да играе по-красиво.

Запитан дали е бил доволен от престоя си в Литекс, Йешич заяви, че няма причина да се срамува от работата си в клуба и се радва, че с тази купа до някъде е възвърнал инвестициите на Гриша Ганчев.

Самият Гриша Ганчев заяви: "Вие виждате какъв млад отбор сме, но на момчетата не им липсва дух, до колкото до купата, то нашата витрина е празничка, за това трябва в следващите години да я запълваме."

Мирослав Манолев: "Вкарах доста голове, това е с подкрепата на целия отбор и се надявам да продължавам така. Миналата година ни се изплъзна купата след измислена дузпа, но тази година я заслужавахме най-много."

Тодор Тодоров: "Определено мисля, че се получи оспорван мач, защото нито единият отбор не доминираше, но е хубаво, че победихме макар и с един гол."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация