Дълг от ?1 млн към Жеваго блокира сделката за ЦСКА

10:27
Дълг от ?1 млн към Жеваго блокира сделката за ЦСКА
Ръководството на ЦСКА все още не е върнало над 1 млн. евро на украинския милиардер Константин Жеваго, стана ясно вчера. Преди да се възстановят тези пари, сделката за клуба с "Титан" е невъзможна, тъй като акциите са запорирани при нотариус.

Виктор Деменюк, представител на Жеваго в България, съобщи пред "7 дни спорт", че парите все още не са върнати. Той отказа да назове точната сума, но уточни, че тя е голяма.

"Ние разполагаме с уверение, че съвсем скоро ще има доброволно разплащане", каза Деменюк. Той отхвърли слуховете, че Константин Жеваго ще съди ЦСКА.

Над 1 млн. евро бяха платени от Жеваго миналата година като първи транш от несъстоялата се сделка за закупуване на ЦСКА. 500 000 евро постъпиха във футболния клуб, а още над половин милион бяха преведени на фирмата на Прамод Митал "Финметалс". След това Жеваго обаче се отказа от сделката, а акциите останаха под запор.

Миналия декември хората от "Титан" се срещнаха с Виктор Деменюк, за да договорят връщането на сумата. Досега обаче плащане няма.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leketoo
04.03.2009 13:24

Вижте сега. В ЦСКА е такава каша, че всеки ден могат да се пишат по 20 новини за адвокати, Жеваго, Митал, Титан, документите на клуба и подобни дивотии. Пишете за футболистите, не за някакви чиновници!

onzzy
04.03.2009 12:27

и ко ся пак като миналата година ли *sick*