Юсеф Рабех отива в затвора за 1 година

13:02
Юсеф Рабех отива в затвора за 1 година
Мароканският защитник на Левски Юсеф Рабех се е почерпил поне с 300 грама твърд алкохол из нощните заведения в Студентския град преди да катастрофира мъртвопиян със син "Опел" на клуба. Вчера излязоха резултатите от химическата експертиза на кръвната му проба, които показаха завидните за професионален футболист 1.8 промила алкохол, съобщиха от МВР.

Пътният инцидент стана към 6:30 часа на 26 февруари. След злополуката мароканецът бе подложен на тест с дрегер, който отчете 1.23 промила алкохол в организма. Показанията на катаджийските дрегери често се разминават с кръвните проби, тъй като измерват съдържанието на алкохол в издишания въздух. В повечето случаи разликите са минимални. Докато при Рабех разминаването е огромно.

Експерти от полицията си обясняват "феномена" с това, че Рабех е обърнал чашка-две на екс и веднага се е качил зад волана. Затова, когато са го тествали първия път, уредът не е отразил реалните промили. При медицинския тест обаче истината е излязла наяве.

Образуваното по случая бързо производство ще бъде приключено днес или утре с мнение за съд. В близките дни се очаква прокуратурата да повдигне срещу футболиста обвинение по чл. 343б от НК, за това, че е карал с над 1.2 промила и е предизвикал катастрофа. След това ще бъде изготвен обвинителен акт и чужденецът ще бъде пратен на съд. По закон провинението на мароканеца се наказва с 1 г. затвор. "Синият" защитник може да се отърве с условна присъда или пробация.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Doktorut
11.03.2009 16:17

Не може да ни дърпа надолу, защото въпреки поведението си е най-добрия защитник в България.И на всички е ясно,че при поредно провинение ще си тръгне от отбора и ще затвори пред себе вратите да играе голям футбол.Мисля че той вече е осъзнал това твърде добре и вече няма да има такива прояви.Доколкато до присъдата е ясно че няма да го вкарат в затвора.Първо провинение му е и ще му присъдят условна!!!

cska_kazanlak
11.03.2009 13:56

При все, че е добър футболист, според мен докато е в Левски, Рабех може само да ги дърпа надолу. Нищо, така и за нас ще е по-добре...