Арсенал отново на върха

11:50
Арсенал отново на върха

В последния мач от 13-я кръг на Английската висша лига един срещу друг на "Мадейски Стейдиъм" излязоха отборите на Рединг и Арсенал.

Домакините определено изпитват трудности през тази кампания и единствената цел на възпитаниците на Стив Копъл по всичко личи, че ще бъде запазването на елитния статут на отбора. Тази вечер срещу тях се изправи отбор, твърдо решен да афишира амбициите си за шампионска титла и готов на всичко да си тръгне с пълния актив от точки към северен Лондон.

"Артилеристите" продължават невероятното си представяне на домашна сцена, като поредна жертва на техния "поход" към първото място този път се оказаха "кралските поданици". Още с началния съдийски сигнал Арсенал погледна към вратата на своите противници и в третата минута на срещата Адебайор бе изведен по брилянтен начин от Фабрегас. Тогоанецът пое топката, напредна преодолявайки Ибрахима Сонко и отправи премерен удар с десния крак покрай плонжа на Ханеман, но топката срещна страничния стълб и напусна очертанията на терена. Изключително концентрираната защита на "артилеристите" в лицето на Туре и Галас не остави никакви шансове за Рединг през първите 45 минути, с изключение далечния изстрел на Гунарсон, спасен с вещина от Алмуния. Постепенно халфовете на Арсенал поеха инициативата и действията в двубоя се развиваха в половината на Рединг. Фламини, Фабрегас, Росицки, Хлеб и Ебуе разиграваха топката, но постепенните атаки на Арсенал не вещаеха особени проблеми за вратата на Рединг.

Прибрани плътно в своята половина и опитвайки се да затварят свободните пространства Рединг рядко поглеждаше към вратата на своите гости. В края на първото полувреме домакините получиха право да изпълнят ъглов удар. В наказателното поле на "артилеристите" се озоваха централните защитници в лицето на Ивар Ингимарсон и Ибрахима Сонко. Именно това изигра лоша шега и последвалата контраатака за Арсенал свари защитата на Рединг неподготвена. Комбинация между Адебайор, Хлеб и Фламини изведе последния в чиста позиция и той не сгреши, отправяйки топката в мрежата. Възпитаниците на Венгер се оттеглиха със заслужена преднина на почивката и по всичко личеше, че ще отнесат пълния актив от точки към "Емирейтс"

С началото на второто полувреме нещата на терена не се промениха и отново "топчиите" бяха доминиращия отбор. Удар на голмайстора Фламини в 50-тата минута накара стража на домакините да показва класа. Логичното се случи и брилянтна триходова атака между Росицки, Фабрегас и Адебайор завърши с прецизен фалцов удар на нападателя, който прати топката в мрежата в 52-та минута. Още в ответната атака Арсенал можеше да направи преднината си класичекса, след като устремилият се по лявото крило Росицки отправи извеждащ пас към Адебайор, елиминирайки защитата на домакините. Нападателят пое топката, преодоля вратаря и оплете кълбото в мрежата, но незнайно защо страничният рефер реши да отмени попадението, маркирайки несъществуваща засада. Все пак Арсенал стигна до класическа преднина в 78-мата минута, когато най-добрият за "артилеристите" Александър Хлеб се подигра със защитата на домакините, преодолявайки двама защитници и финтирайки по феноменален начин Маркус Ханеман, и отправи топката към вратата под отчаяния шпагат на Сонко.

В края на срещата "топчиите" видимо намалиха оборотите, а техния голмайстор през сезона Сеск Фабрегас тактически си изпроси жълт картон , което ще го остави извън домакинския двубой срещу Уигън в следващия кръг, и ще бъде отново на линия за тежкото гостуване срещу Астън Вила.

Рединг все пак стигна до почетно попадение в 87-мата минута, когато новопривлеченият английски национал Ники Шори успя да накаже разсеяната игра на вратаря Алмуния и защитниците пред него, и с плътен удар от около 7 метра успя да намали резултата.

С визитата си на "Мадейски Стейдиъм" Арсенал доказа, че се е превърнал в отбор, устремен към шампионската титла, а играта, която демонстрират е изключително приятна за многобройните фенове на футбола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsen
14.11.2007 23:38

Добре го каза.Силно се надявам коментарите да бъдат безпристрастни.