Гол на Мицански не помогна на ФСФ Франкфурт, българинът играч на мача

17:00
Гол на Мицански не помогна на ФСФ Франкфурт, българинът играч на мача
Българският нападател Илиан Мицански отбеляза едно попадение за отбора си ФСФ Франкфурт, но те загубиха с 3:4 (3:3) при гостуването си на Ерцгебирге Ауе в 24-ия кръг на първенството във Втора бундеслига.

Мицански игра пълни 90 минути за гостите, а също така беше обявен и за един от двамата най-добри в своя отбор заедно с Марсел Гаус. Роденият в Сандански играч получи и жълт картон.

След този резултат ФСФ Франкфурт има 21 точки, с 1 над Дуисбург, който е първи в зоната на изпадащите. Отборът от Ауе пък събра 23 и задмина ФСФ Франкфурт и се нарежда 12-и.
Шест гола паднаха в първата част на мача, като двата отбора постоянно си сменяха водачеството.

Гостите откриха чрез Гьорлиц, но след това играчите от Ерцгебирге обърнаха развоя до 34-ата минута с 2:1. Мицански изравни в 41-ата минута с удар с левия крак след пас на Марсел Гаус. В 45-ата и в 3-ата минута на добавеното време през първата част двата отбора отново си вкараха по един гол, а Гуидо Косер вкара за 4:3 в 57-ата минута.

Димитър Рангелов също игра 90 минути за своя тим- Енерги Котбус, който отстъпи с 0:1 при визитата на Айнтрахт Франкфурт. Домакините стигнаха до успеха с попадение на ветерана Ервин Хофер в 69а-ата минута и вече имат 49 точки, на 1 от лидера Гройтер Фюрт. Отборът на Рангелов завърши срещата с десет души заради червения картон на Адлунг в 79-ата минута. Иначе отборът от Котбус се нарежда на 11-а позиция с 27 точки.

В другата среща от деня Айнтрахт Брауншвайг надви с 3:2 Ханза Рощок. Начело в класирането е Гройтер Фюрт с 50 точки, пред Айнтрахт (Франкфурт) и Падерборн с по 49, Фортуна (Дюселдорф) е с 48.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация