Флуминенсе и Ботафого не успяха да се победят в дербито на щата Рио

12:55
Флуминенсе и Ботафого не успяха да се победят в дербито на щата Рио
Флуминенсе и Ботафого завършиха 1:1 в едно от класическите дербита на щата Рио де Жанейро, което този път се игра в рамките на турнира Таса Рио- втора фаза от регионалното първенство. Халфът Елкесон откри резултата в 18-ата минута за Ботафого, който гостуваше на Флу на своя стадион Енженао.

Нападателят-ветеран Фред обаче възстанови равенството в 36-ата. Ерера можеше да изведе отново черно-белите напред две минути след началото на второто полувреме, но топката се отби от гредата. Вратарят Диего Кавалиери спаси Флу в друга ситуация малко по-късно. Той отби топката, която се отклони в долната част на гредата и се върна на терена, откъдето беше изчистена.

"Кавалиери е добър вратар, но днес трябва да целува гредите, заяви ядосаният от пропуските Ерера. Непосредствено преди мача пък полицията задържа около 60 фенове на Ботафого, които опитаха да атакуват автобуси с привърженици на Флуминенсе. Групата, включваща и около 10 деца, е хвърляла камъни, дървета и парчета от бетон по автобусите.

Васко да Гама разби с 4:1 Макае, като две попадения вкара Жуниньо Пернамбукано, а по един добавиха Диего Соуза и Едер Луиш. Фламенго пък се наложи с 2:1 над Бангу с две попадения на Вагнер Лав, а в състава на победителите игра и друга бивша европейска звезда Роналдиньо.

Два кръга преди края на груповата фаза на Таса Рио Ботафого заема 2-о място в поток А с 14 точки, с 1 по-малко от лидера Фламенго и с 1 пред 3-ия Макае. В поток Б Флуминенсе заема 3-о място със 7 точки, на 4 след лидера Васко да Гама и на 2 след 2-ия Бангу. Отборът на Флуминенсе обаче вече си гарантира участие в суперфинала за титлата, след като спечели Таса Гуанабара.

Девета поредна победа във всички турнири постигна съставът на Сао Пауло, който се наложи с 4:2 над Итуано в среща от 17-ия кръг на Кампеонато Паулиста. Сао Пауло губеше в началото на срещата с 0:2 от домакините, след като Андерсон Салес откри, а в 32-ата минута защитникът Родолфо си вкара автогол. В 55-ата и в 59-ата минута Родолфо се реваншира с два гола и изравни. Плеймейкърът Лукас обърна развоя на мача с техничен прехвърлящ удар в 67-ата минута, а младият нападател Вилиан Жозе в 77-ата минута фиксира крайното 2:4.

След този резултат Сао Пауло остава начело в турнира на щата с 40 точки, колкото има и Коринтианс, но с по-лоша голова разлика. Следват Сантос с 36, Палмейрас с 35 и отборът, който е собственост на Ривалдо- Можи Мирим, заемащ 5-а позиция с 34 точки.

Коринтианс се наложи с 3:0 при визитата си на Оесте, като Лиедсон вкара два от головете и сложи край на поредицата си от 13 мача без гол. Въпреки че игра с резервите си пък защитаващият титлата си в щата Сантос се наложи с 2:0 като гост на Португеза. Неймар, Пауло Енрике Гансо и другите звезди от стартовия състав получиха почивка, а головете вкараха Рафаел Калдейра в 49-ата минута и Маркош Димба в 55-ата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация