Люпко Петрович - човекът от Балканите

22:14
Люпко Петрович - човекът от Балканите
Работилият в Левски и Литекс Люпко Петрович обича лакърдиите на маса. Предпочита да слуша, но вземе ли думата, има какво да разкаже на приятели, защото е живял и работил в над десетина именити града - Барселона, Монтевидео, Атина, Солун, Грац, Дубай, Шанхай, Пекин, Белград, София и... Ловеч.

От 1991-ва г. поема Еспаньол, от 1992-а е в Пенярол, в периода 1993/1994 е бил наставник на ПАОК и Олимпиакос, през 1996-а г. е водил ГАК (Австрия), през1997/98 е работил в Ал Ахли, през 2000/02-а е треньор на Шенхуа и Гуоан, от 1999 г. е в Левски, а по-късно Гриша Ганчев го привлича в Литекс.

"Имам приятни спомени от целия свят. Навсякъде е хубаво, ама от Балканите по-хубаво няма. Единственото лошо нещо на полуострова са хората, но само когато се дърлят",  поясни Люпко Петрович, който е изтънчен почитател на ракийката и шопската салата, червеното винце и скарата.

Това е Люпко Петрович:
Роден - 15 май 1947 г.
Семейство - Съпруга Снежана (57 г), син Сърджан (34 г), дъщеря Светлана (29 г), внук Никола (8 г), внучка Анастасия (5 г)
Гордее се - с треньорската си кариера с Цървена звезда (европейски клубен шампион за 1991 г. - и световен клубен шампион от същата година).

Предпочитанията на Люпко:
Ястие - месо на скара
Питие - добрата ракия
Филм - "Отнесени от вихъра"
Песен - "Тежка балада" на Мирослав Илич
Дрехи - "Бос"
Обувки - "Армани" и "Бали"
Парфюм - "Фере"
Книга – "Най-големият търговец на света".
Писател – Иво Андрич, творец от Босна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация