Перфектният грозен мач на Ди Матео

13:13
Перфектният грозен мач на Ди Матео
Вчерашният полуфинален мач между Челси и Барселона на "Стамфорд бридж" доведе до няколко извода. Може би най-важният от тях е, че перфектността понякога се крие в това да играеш грозно, но ефективно. Въпреки че испанците показаха, че технически са на по-високо ниво от своя опонент, лондончани ги неутрализираха със сърцата игра и една перфектна организация в отбрана.

Извод номер едно – Фабрегас е бил прав

Преди вчерашния мач медиите на Острова питаха бившия капитан на Арсенал Франсеск Фабрегас какво е мнението му за Челси. Той заяви, че според него "сините" са играли слабо при Андре Вияш Бояш, защото той е искал отбора му да контролира мачовете, да владее много топката. Това не се е получило, защото просто "сините" никога не са конструирани, за да играят по подобен начин. Сеск допълни, че Ди Матео е върнал практиката Челси да играе по директен футбол, като основната им цел е топката да се изритва напред към Дрогба, който е способен да реализира и най-малката възможност, която се отвори пред него. Естествено, Роберто Ди Матео изрази несъгласие с тезата на Фабрегас, но въпреки това в сряда вечер "сините" приличаха на Стоук Сити в техните първи два сезона във Висшата лига на Англия. Дори дългите тъчове, хвърляни от Бранислав Иванович към точката на дузпата, показваха, че "сините" се опитват всячески да всеят паника и хаос в иначе перфектния модел на игра на Барса. Въпреки че каталунците видимо притежават по-класните играчи, вчера те не се чувстваха комфортно на терена и за това е виновен Ди Матео. Ясно си пролича, че перфектният мач, за който се е молил италианският специалист, е бил доста грозна афера, но за сметка на това доста ефективна.

Извод номер две – Повече усърдие отколкото финес

През 2009 година "сините" трудно се справяха със стила на игра на Барса. Три години по-късно те се хвърляха в единоборства, бяха досадни и ограбваха топката от противника при всяка възможност. Опитваха се да разстроят хармонията в представянето на каталунците и често успяваха. Рамиреш бе поставен по левия фланг главно, за да спира набезите на Дани Алвеш и първият за пореден път бе една енергийна топка, която не се спря до момента, в който не бе заменен. Раул Мейрелеш се грижеше за това да пречи на Бускетс спокойно да изнася топката, а целият мач за Франк Лампард премина в единоборство след единоборство. Самият Лампард заяви преди двубоя, че "сините" трябва да са готови да упражнят натиск върху Барса по целия терен. Дори Хуан Мата бе ангажиран с нетипични за него задължения, неговите съотборници бяха най-щастливи в моментите, когато на атаките на каталунците се противопоставяше синя стена от тела. Казано с други думи, футболистите на Челси работиха здраво и си заслужиха успеха.

Извод номер три – "Сините" бяха на ръба на провала

Въпреки добрата организация на Челси в защита, отборът на Барселона все пак успя да създаде доста голови положения. В тези ситуации лондончани разчитаха на отличния Петър Чех, който в този мач действаше почти като либеро. Чехът успя да спаси опасни удари на Адриано, Фабрегас, Санчес, Иниеста и Меси. Когато вратарят биваше матиран, неговите защитници се притичваха на помощ и го покриваха идеално. Ашли Коул бе фантастичен, като най-запомнящият се момент в мача за него, бе когато изчисти от голлинията удар на Фабрегас. За футболист, измъчван от травма в глезена, левият бек на Челси е наистина феноменален. Гари Кейхил, който през по-голяма част от сезона се бореше за това да помогне на Болтън да се спаси от изпадане, неочаквано се представи на много високо ниво срещу най-добрия отбор в света.

Извод номер четири – Дрогба имаше мисия

Ди Матео предпочете Дидие Дрогба пред Фернандо Торес. А както е известно, "Ел Ниньо" има доста добър рекорд от вкарани голове срещу Барселона. От първия съдийски сигнал стана ясно, че Дрогба ще прекара по-голяма част от двубоя на тревата. Таранът често оставаше с лице в почвата след единоборства с бранители на каталунците. Ветеранът често се оплакваше от удари в главата, слабините, бедрото и гърба, като целта на всичко това бе ясна, да се наруши ритъма в играта на Барса. Личеше си, че шампионите на Испания се изнервят все повече и повече. И както се оказа по-късно Дрогба влезе в ролята на Гордън Грийнидж за Челси. Грийнидж си спечелва славата на футболист, който е най-опасен, когато е бил ударен и накуцва. Голът на Дрогба бе първият точен шут на "сините" във вратата на Барса. Изстрелът на тарана не беше пример за перфектния завършващ удар, но влезе и запали искрата в двубоя. Нямаше и помен от каквато и да е болка в тялото на Дрогба, когато той отпразнува попадението си.

► Извод номер пет – Меси продължава да търси своя първи гол срещу Челси

Може би аржентинецът ще чака за това постижение по-малко от седмица, но... Меси стартира този мач с 63 гола през настоящата кампания на сметката си. Всъщност целият отбор на Челси е вкарал с едно попадение повече от звездата на Барса. Меси нямаше как да се наслаждава да играе срещу претрупаната персонална опека, която му гарантираха бранителите и халфовете на лондончани. Въпреки това, Меси успяваше понякога да се измъкне и да създаде голови възможности за своя тим. Той дори веднъж показа мускули, открадна топката от Джон Оби Микел и изведе Фабрегас сам срещу Чех преди почивката. По време на двубоя стана нещо напълно обикновено да се вижда как няколко футболисти на Челси отчаяно гонят Меси, докато той целеустремено дриблира към вратата. Безспорно аржентинецът се представи на високо ниво, но именно след негов провален опит за финт, "сините" направиха контраатаката, след която поведоха в резултата. Това със сигурност е засегнало футболист номер едно в света. От Арсенал си платиха на "Камп Ноу" за това, че си бяха помислили, че знаят как да спрат Меси. Дали същото ще се случи и с Челси?

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mortengamst
25.04.2012 14:12

тва само фен на БарЦелона може да напише такава статия.....Като имате по красива игра и безспорно изпуснахте 101032523532623236623 положения....кои е виновен ???Големия отбор вкарва от 1-2 положения 1 гол....а тва ,че тия от 352352 вкараха 2 и с човек повече и с дузпа...е да ми ядат КУРА!!!

RobertoBaggio89
25.04.2012 11:02

Дрогба имал мисия да лежи на терена...а Фабрегас получи оскар от "Уницеф" за най-смешна дузпа!

Manchu
20.04.2012 10:07

С такава игра за мене челси няма място на финал.Това за мене беше антифутбол- 80% от времето се защитаваха,гледаха да рушат играта и не направиха нищо съществено в атака.На реванша се надявам красивия футбол да победи и Барса на финал.Не се заяждам с никого,но просто искам да гледам красив и отворен футбол и печели този,който заслужава победата,този който я търси.Надявам се реванша да е спектакъл.Успех на всички

RobertoBaggio89
25.04.2012 10:59

Абе бастун вие като играете по-хубав футбол ви виждаме срещу Барса какво правите...Защитния футбол не е грозен ако разбираш от футбол! Това е една от хубавите страни на футбола тактика и контра атаки! Ботове като теб харесват само атака атака и пак атака и не гледат най-хубавото в тази игра ТАКТИКАТА! Ако футбола беше само атака нямаше да има тренъори *wink* Това да не ти е 50-те години когато е било махленски футбол! С 10 човека пред 90+ хиляди зрители да атакуват ли бе?

Fotko
20.04.2012 14:57

хахаха гнусни симуланти аз ако съм ще ги накажа -20 точки те тоя сезон имат одсъдени 23 дузпи само с Челси им дадоха 2 такива айде че не ми се говори !!!

gos13
20.04.2012 10:37

А с [@link http://i.imgur.com/WqQ3Q.gif] такава игра дали МЮ има място на 1 място?*joking*

vladimir87
20.04.2012 09:20

Това е УМЕНИЕ да вкараш гол от една атака, а това че някой друг не се възползвал от 100 атаки и ударил 20 греди е едно голямо НИЩО!

gos13
20.04.2012 08:09

А уж се говори и за тактика при футбола, а тя е печеливша или губеща. В случая Челси избраха печелившата, е и малко късмет (гредичките), но и 10 греди не правят 1 гол (в Ливърпул много добре го знаят, това между другото), иначе Честито на Челси и нова печеливша тактика във втората среща!

k1r37o
19.04.2012 23:38

То точно това беше целта - да не допуснем гол на наш терен и когато можем да атакуваме (на контра атаки) и даже още по хубавата новина е, че успяхме да вкараме гол. Сега имаме предимство от 1-0 на наш терен, така че дори и равенство в Испания ни устройва, също така резултат от 2-1 също ни устройва, така, че везните са в наша полза, дано да не сгрешим.

MaLkO_LuD94
20.04.2012 00:47

везните са 50-50 както и преди ма4а в лондон *wink*

Max1M1x
19.04.2012 23:28

ГРОЗЕН Е Пуьол! А по- красива игра в защита не бях виждал до сега ! *smile* хаха

www610i
19.04.2012 23:06

футбола е игра на голове ако ще и 500 полижения за гол да са имали барса не са вкарали гол челси имаха 1 и се възползваха от него!!

skarto
19.04.2012 22:53

Заглавието нещо не ми се нрави , перфектен -съгласен съм , но чак пък грозен бих казал че е доста прекалено . В мача имаше доста интересни положения , а освен това Ди Матео не е единственият фактор за победата на Челси , а и техният късмет - поне две чисти голови положения при които резултатът щеше да е катастрофален за Челси при 1:2 *wink*

radunchu
19.04.2012 22:16

ама защо упреквате Челси при положение, че играят срещу най - добрия отбор в света... как искате да играят? ?!? да се хвърлят в нападение ли ??? ами нали по този начин Барса ще им вкарат 5 гола... айде осъзнайте се малко.. *sleep**stop*

chelsea_blue12
19.04.2012 21:11

А и е нормално Челси да се затваря с/у отбор като Барса

chelsea_blue12
20.04.2012 20:36

Ще видим *smile*

el_barca_
19.04.2012 23:03

имаме мач за поправителен пък каквото стане

skarto
19.04.2012 22:55

Истинските мъже не обичат футбола , те го обожават *thumb_up**joking* ( Диема) *wink*

el_barca_
19.04.2012 22:20

хаха не нущувам приятелю в уинар нещо като хоби да речем, като 80 % от потребителите тук все пак футбола ни е страст

dido_bzzz4
19.04.2012 21:58

аве ти да не нощуваш в уинър

el_barca_
19.04.2012 21:45

струвами се, че футбола ще надделее във крайна сметка какво мислиш ..?

Futbolfen
19.04.2012 20:28

Поздравявам Челси за победата тези момчета заслужават да играят финал от гледна точка ,че 5 или 6 пъти са отпадали на полуфинална фаза,много по лесно е да се браниш от колкото да се надиграваш със любимият ми отбор,ако се класират за финал ще е компенсация от 2009.г успех и на двата отбора на реванша

breiknz
19.04.2012 20:25

Който се смее последен се смее най-добре *smile*

Strraxo
19.04.2012 19:52

Челси тая година няма да земат купа Ливърпул няя се дадат на финал за Фа като тази година имат от 4 мача 4 победи срещу Челси а за ШЛ дори да стигнат до финал немогат да победат с тая игра Реал или Байерн.....

chelsea_fannn
20.04.2012 10:18

Значи Хейтър , нямаше да бием наполи , бихме , ги нямаше да бием бенфика като гост бихме барса щяла да ни разпилее на камп ноу е бихме ги , тих те искам мангал

chelsea_blue12
19.04.2012 20:43

Еми да ти кажа по - добре е да не са в Европа ако не са в ШЛ ще си насочат цялото внимание върху първенството.Еми те нямаха сили и да бият барса но за чудо и това стана *smile* *smile*

Strraxo
19.04.2012 20:41

Не съм казал че няма да отидат на финал сичко е възможно но просто нямат сили да го спечелят и според мен няма да влязат в топ 4 и трябва да ги гледаме в ЛЕ др година...

chelsea_blue12
19.04.2012 20:35

Стига бе момчета как виждате вие в бъдещето ми е много странно ами приятел то рано или късно тая серия ще се прекъсне а и защо си мислиш ,че Челси ще се дадат като това им е като спасение на сезона и класирането на финал за ШЛ

chelsea_blue12
19.04.2012 19:43

До коментар [@comment 1054663] от [@user el_barca_]:

Е да де вие и на Стамфорд си го взехте с лекота 5:0 нали ?

chelsea_blue12
19.04.2012 21:10

Така е

el_barca_
19.04.2012 20:58

ако челси вкара първи гол ние ще трябва да вкараме 3 което ще е трудно при 11 във защита шансовете за финал за двата отбора са 40-60 със оглед първия мач

el_barca_
19.04.2012 20:55

има и такива мачове санчес фабрегас бускец можеха да обезсмилят реванша те са страхотни играчи но понякога късмета не е със тях надявам се на кампа да имат повечко късмет

chelsea_blue12
19.04.2012 20:51

Така е пич аз не казвам ,че ще продължим казвам ,че всичко е възможно и както казвахте ,че мача ще се реши още на Стамфорд не стана така.

el_barca_
19.04.2012 20:49

аз съм спокоен ти се дразниш със мен пак и не съм ти дал повод да го правиш всеки знае барса какво представлява на ноу камп ще ви бъде адски трудно да запазите 0-0

chelsea_blue12
19.04.2012 20:45

Я се успокои

el_barca_
19.04.2012 20:45

кво искаш ве изчакайте реванша и после отваряйте шампанското нали се сещат че има 90 на кампа"волфган щарк" ще свири реванша *lol**lol**lol**lol**lol**lol**lol**lol**lol*

fena_man_utd
19.04.2012 19:27

Изовдът,който човек може да си направи от вчерашният мач е следният:Когато мамиш,играеш пощно,когато няма феърплей от своя страна значи,че не заслужаваш да печелиш.Вчерашният мач беше точно това.Играчите на Барса играха така сякаш не са те.Грозно,апатично на моменти чак ти бяха противни.Вижда се,че когато Барса губи в даден мач почва да играе по някакъв селски манталитет.Създадоха повече чисти положения,владееха топката повече,играха по-красиво от Челси,но какво от това? Какъв е смисъл да играеш красиво след като губиш грозно.Някъде се губи връзката.Докато при играта на Челси се забеляза още от самото начало какво ще гонят те,а то беше първо победата и след това мъстта за онзи мач през 2009.Понякога и това трябва да го има.Челси снощи показа на Барса как се играе футбол.Може да е грозен на моменти,но печеливш.Може да играят апатично на моменти,но пак печеливш.С две думи:Челси победи и показа на Барса,че не само те могат да печелят европейски битки.

Chelsea_FanBlue
19.04.2012 20:16

+1 В това коментар няма какво да се добави. Чудно ми е само, кое хлапе ти е дало минус при положение, че коментара ти е обективен и безпристрастен. *thumb_up*

JIMBOOO
19.04.2012 19:12

Когато подцениш някой винаги губиш.

Manower
19.04.2012 19:44

Не ги сравнявай! Барса се бори за 3 купи, а вие за 2. Все 1 ще вземат.

chelsea_blue12
19.04.2012 19:40

Ами Челси на колко фронта се бори ?Финал за ФА къп влизане в 4ворката на ВЛ и в ШЛ не сте по-зле от нас

Manower
19.04.2012 19:29

Много бързаш да даваш резултати за крайния изход. Барселона се бори на 3 фронта и е на финал за купата на Краля! Ходи дразни с тъпите си приказки някое лапе, не ме трогваш! Смешник!

Strraxo
19.04.2012 19:22

Хахаха брат не ти върви и Сити няя спечелят нищо и Барса жал ми е за теб ... ;Д:*lol**lol**lol*

Manower
19.04.2012 19:16

Една единствена грешка подценяване ли е? Просто Барселона нямаше късмета да влезе топката във вратата за разлика от Челси.

Manower
19.04.2012 18:49

ударят*, от бързане не съм погледнат за правопис...

BIL0YE
19.04.2012 17:20

грозния и путк3нски футбол надделя над красивия и атакуващ...най-мразя когато един отбор особено като домакин се закапае с 10 човека през наказателното си поле и убива футбола...Челси извадиха чист късмет, че не паднаха с 3 гола разлика, но на реванша ако играят така, нищо добро не ги чака, Барса 2 пъти не прощава, надявам се Барселона да си вкара поне половината чисти положения и да ги разгромия тия путк...и.....

Manower
19.04.2012 18:46

Абе дори да отстранят Барселона например ще ги хване Реал или Байерн на финала и ще им напълни шушоните! Сериозен късмет имаха, защото Барса имаше 5 100% положения като 3 пъти вкарара беше преодолян и каталунците имаха тъпия малшанс да одарят на 2 пъти гредите и един път топката да да е изчистена от гол линията. Точка 3 е най-вярната от извода в самата статия. Барселона се бие с 90% късмет и 10% спортен шанс да си вкараш положенията. Убеден съм, че Барса ще бие на Камп Ноу, но дали ще се класират вече не знам.

macolata
19.04.2012 18:46

1 мога да кажа само футбола се играе на голове а не на притежание на топката и на това колко пропуснати положения имаш !!! Когато фактите говорят и боговете мълчат молете се Парца да неотмъкнат 1 гол на Ноу Камп , че си утиват без никакви титли *wink* *lol*

Siko2
19.04.2012 18:26

Тихо! Гледай си Галатасарай и недей да разбираш толкова... Ако по този начин можем да ги спрем, ще го направим!!! Видяхме го красивият и атакуващ футбол как сваля гугутки от покрива на стадиона... Излезе им един дефанзивно настроен отбор и кво стана??? Подаваха топката пред наказателното все едно хандбал играят.. За този мач всички пак се заканваха как ще отнесем 5-ца.. Е не я отнесохме.. Сега приказките и заканите се повтарят.... Да не си настъпите маркучето след другият мач.... Успех!

fen_na_juventus
19.04.2012 16:57

[@link http://www.youtube.com/watch?v=cAMzGDzscb0] За фенчетата на Шмелси *beer*

shifo76
19.04.2012 17:07

Кви са тея мачове от 2000 година бе ? Може тогава да са ги били 5-1 ама ся що немогат ?

Ginekologa
19.04.2012 16:45

18/04/12, 20:45 Chelsea - FC Barcelona FT 1 : 0 (1 : 0) (0 : 0)
06/05/09, 20:45 Chelsea - FC Barcelona FT 1 : 1 (1 : 0) (0 : 1)
28/04/09, 20:45 FC Barcelona - Chelsea FT 0 : 0 (0 : 0) (0 : 0)
31/10/06, 20:45 FC Barcelona - Chelsea FT 2 : 2 (1 : 0) (1 : 2)
18/10/06, 20:45 Chelsea - FC Barcelona FT 1 : 0 (0 : 0) (1 : 0)
07/03/06, 20:45 FC Barcelona - Chelsea FT 1 : 1 (0 : 0) (1 : 1)
22/02/06, 20:45 Chelsea - FC Barcelona FT 1 : 2 (0 : 0) (1 : 2)
08/03/05, 20:45 Chelsea - FC Barcelona FT 4 : 2 (3 : 2) (1 : 0)
23/02/05, 20:45 FC Barcelona - Chelsea FT 2 : 1 (0 : 1) (2 : 0)

avenger_
19.04.2012 16:20

Честито на феновете на Челси и на хейтърите на Барса . *smile* В такъв мач е важно да вкараш положенията си , а Челси имаше 1 и си го вкара . Ааа , ние имахме 6 чисти положения , но късмета не беше с нас . Няма да се оправдавам , Челси си взеха това което искат от мача , но според мен на Ноу Камп ще е истински ад за тях . Още веднъж честито фенове на Челси и се гордеете с отбора си , бихте Барса , а Барса да губи това не се вижда всеки път.

VivaLaFootball
19.04.2012 16:12

Я виж кой казва грозен... Това, че ви е яд, не значи, че Челси не заслужава да играе на финал–вас никой не ви пита! Задръжте си смотаните коментарчета... Колко скоро Юве ще играе 1/2 финал на Шампионската лига и ще победи Барселона?! Айде моля ти се!

www610i
19.04.2012 16:14

оставяй го този те juventus нямат загуба до сега защото не са играли в друг турнир освен серия А

fen_na_juventus
19.04.2012 16:00

Такъв смешен отбор като Шмелси не заслужава да е на финал *thumb_down* Ако те продължът напред това ще е срам за футбола *thumb_down**thumb_down**thumb_down*

zdravko_ivanov
19.04.2012 16:14

А не е срам за футбола два отбора всячески да ги бутат в Испания, и два пъти повече в Европа. Не е срам да се подминат 4 положения за дузпа в полуфинален реванш на ШЛ, изобщо не е срамно и да се свири дузпа преди топката да влезе в игра, изобщо не е срамно играчите ти да имат, колкото футболни толкова и актьорски качества. Искам Челси да отстранят Барса освен с грозна игра и със съдийска помощ, да видят какво е. Може да са най-добрия отбор в момента Барса, обаче футбола е игра на голове. и 1% на 99% да е владението на топката и 200 положения срещу 1 да имат в най-важния компонент изостават, това е.

www610i
19.04.2012 16:09

аре да видим juventus да излезе срещо барса да видим как ще им набият 5 шаиби и ще си тръгнат

el_barca_
19.04.2012 16:00

2/3-0 е на кампа кво спорите още от 20 полужения 2/3 ще влязат *cup**cup**cup**cup**cup*

Ginekologa
19.04.2012 16:46

да мн мошни*joking*

zdravko_ivanov
19.04.2012 16:24

То и Интер всички ги отписваха, ама ги отстраниха, че и спечелиха ШЛ.

el_barca_
19.04.2012 16:17

кво ме интересува челси дали има загуба аз ви казвам 2/3/4-0 е за барса просто челси няма да издържи на моща на барса

Ginekologa
19.04.2012 16:13

кога бе челси в испания нямат загуба ся 2,3 вика хаха дете си като тоя юве по 15 год и мн знаете*joking* след мача*cry*ще плачкате пак

Lubo0o
19.04.2012 15:54

извод номер шест : Челси са по ефективни !

kris_666
19.04.2012 15:52

До коментар [@comment 1054453] от [@user MaLkO_LuD94]:

После само Реал ревели, че е имало дузпа *lol**lol**lol*

MaLkO_LuD94
19.04.2012 15:53

аз не рева 4е не са ни дали дузпа казах го много пъти дали не дали ситуацията е минала и това е *wink* не съм като господин ''ПОР КЕ''

tihomirn
19.04.2012 15:51

да споделя мнение на човек не одобряващ челси и барса по точно тяхната непобедимост.в бет феир 8 356 478 евро заложени за мача.342 150 евро за челси 165 440 евро за равен остатък от около 6 900 000 за победа на барса.и това е само в бет феир.айде познайте в световен мащаб на всички къщи и колко МИЛИОНА лапна барса за да падне от челси.не слушайте кой какво ви говори за феър плей и че големите нямали нужда от пари а от авторитет.СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ.меси се смееше на края на мача а гуорди намигна когато на края изтърваха гола---нещо като всичко е окей.само споделям мнение

ReliableLive
19.04.2012 18:05

Аре бе ? Значи когато Барса и Реал паднат мача е продаден или уговорен .... Стига говорихте глупости бе хора .. Интер успя да отстрани по подобен начин Барса в ШЛ,защо да не може и Челси да го направи ..

dimitar4o_89
19.04.2012 16:24

ти ме разби с тоя коментар дупе.Ма прав си до голяма степен изключително голям фен съм на FCB,но има и голяма логика да става така аз Глардиола не сам го виждал по усмихнато да приема загуба и то на полуфинал,но дано изобщо това да е само теория *cigarette**money* щот парите въртът футбола и изоб6що целия свят ма чак пък толко.Добре иначе опазена работа на челси поздравления мн мн мотивирани бяха и си пролича има реванш нека по-добрият спечели *cool*

www610i
19.04.2012 16:11

да прав си *smile*

MaLkO_LuD94
19.04.2012 16:09

това с букмеикърите не е сериозно просто *wink*

www610i
19.04.2012 16:07

ами тя не влезе такаче нищо не правим *smile*

MaLkO_LuD94
19.04.2012 15:56

ами гредата в продължението ако беше влезнала какво праим ???

stenkata
19.04.2012 15:35

във втория мач най-много се страхувам от садиите *sad**sad**sad**scared**scared*

MaLkO_LuD94
19.04.2012 15:48

те си знаят кога вкарват голове от 2 м засада и кога им за4итат гол без топката да е преминала голлинията *lol*

kris_666
19.04.2012 15:45

че кога са ги подпира ли Челси?

MaLkO_LuD94
19.04.2012 15:43

защото можа пак да ви подпират ли ???

kris_666
19.04.2012 15:33

Няма значение с каква игра си победил! Важна е победата! *smile* Успех на Челси и в 2рия мач! *smile*

zdravko_ivanov
19.04.2012 15:12

Не разбирам какво ревете срещу Челси.. Единствения начин да се отстрани Барса е със здрава защита, рушене на играта и добри контраатаки, всяко друго действие те обрича на провал. Как мислите, ако Челси се бяха отворили, дали нямаше да отнесат няколко гола? Браво на Ди Матео, перфектен мач за него. Подреди отбора така, че да обезвреди Барса до минимум, а пускането на Рамирес от дясно си беше ключа към успеха. А и искам да попитам - жълтите картони за финала махат ли се ?

barca_messi
19.04.2012 15:00

Да мача беше доста скучен, цял мач Барса опитваха да разбият този бетон и на няколко пъти успяваха,но много пропуски.Няма да се оправдавам Ди Матео беше измислил перфектна тактика, играчите я изпълниха прекрасно и ни биха.Дано в Испания си вкарваме положенията

aleksandar09
19.04.2012 14:57

Пак малко нескопосано заглави но нищо *smile* Честито на Челси! Велик отбор с велики играчи велик капитан, велик вратар, повече каквото и да кажа ще е излишно ! Успех на реванша!!!*thumb_up*

Santti
19.04.2012 14:42

Поредната тъпа статия в уинър, написана от върл фен на Барса, недоволен от загубата. Играта на челси ми напомня много тая на интер от преди 2-3 сезона. Е те имаха повече голове но идеята беше същата. Челси играха практичен футбол, водейки до победата.

el_barca_
19.04.2012 14:38

Перфектният грозен мач на Ди Матео....след реванша: Красотата надделя на грозотата и красавицата е на финал и чака Байерн или реал

spoke_1912
19.04.2012 14:19

Един път свириха нормално а не във ваша полза, и се осрахте. *smile*

MaLkO_LuD94
19.04.2012 14:27

*cry**cry**cry**cry**cry**cry**cry**cry**cry**cry**cry**cry*

Juve81
19.04.2012 14:12

Обективно погледнато, Челси подходиха максимално мобилизирано, докато Барселона като че ли бяха леко "разпилени", твърде вероятно, мислейки за мача си в Събота срещу Реал Мадрид. Със сигурност, следващата седмица на Камп Ноу ще видим цялата агресия на Барса...

Villa777
19.04.2012 14:12

Извод номер шест : Барселона са слабаци *joking**joking**joking*

blunt87
19.04.2012 13:54

абе грозен мач има ли е то даже барса го прави това като атаките им са по 10 мин едната с 300 паса шави меси иниеста и пак шави меси иниеста и са 1.35 високи как да играеш с такава жена като я бутнеш пада като изсъхнало листо *smile*

headhunters___
19.04.2012 15:40

Е как да няма значение... има значение до такава степен, че когато противника е по здрав физически и по висок както беше в тоя мач .. само едно докосване и тия кукли почват да се тръшкат по терена.. примера с Иниеста и Кейхил? горкия само му сложи рамо и оня излезе чак извън терена.. просто не ми се мисли ако духне по силен вятър играчите на Барсата от 14 ще останат само 3-4 *lol*

MaLkO_LuD94
19.04.2012 14:39

има ли зна4ение колко си висок когато си добър ??? това не е спорт за манекени *wink* тук е важно да си добър а не колко гел имаш и как изглеждаш и колко си висок и дали ти се размазал фондиотена и тн *wink*

headhunters___
19.04.2012 14:31

е няма как да минат разликата в височината и килограмите е доста доста огромна в полза на Челси и просто като играят 1 на 1 не виждам как Меси дето е 30 кг .. ще избута Кейхил дето е 80кг и 2 метра почти

headhunters___
19.04.2012 14:30

*lol**lol**lol* 1.35 ти ги изкара много високи тия бе хахаха тоя меси като беше до Кейхил кво смешно беше *lol**lol* закрива го целия *lol*

martinkata2003
19.04.2012 14:21

Ами сложете си вие 10 защитници и чакайте Челси да атакува,ще ви покажат как се минава тогава.Не се оправдавай.Тактически ви се подиграха.И да ги биете на Камп Ноу,Челси си доказаха,че са отбор,който не бива да бъде подценяван,понеже всички ги плюха,че тая година били слаби и не ставали.

Messifan10
19.04.2012 14:08

Кажи ми как да минат иначе през 10 защитници ве ..

dehumanization
19.04.2012 13:48

МАЧКАЙ ЧЕЛСИ !! *smile*)) просто това е един отбор който заслужава най - накрая да вкуси успеха ! Такава сърцата игра , такова себераздаване, даже и отчаяние на моменти ... просто този отбор създава емоцията у феновете пред малкия екран и пред тези на стадиона.Стискам ви палци ! УСПЕХ ! *smile*

Don_Matthew
19.04.2012 13:39

Тактически изиграха мачът перфектно футболистите на Челси, но не знам каква ще е тактиката за реванша. Предполагам, че като тази снощи, но ще пусне най-бързите си играчи за евентуални контраатаки. *smile*

UnitedRules
19.04.2012 13:43

Според мене тактиката ще е много объркана. Хем ще трябва да се защитават с 5 защитника, хем ще им отново много трудно и ще трябва да търсят гола на всяка цена. Чудо ще е ако Челси успеят да си запазят вратата чиста на Камп Ноу, но силно се надявам това да се случи, защото като фен на Юнайтед, също така съм симпатизант на Английския футбол и се надявам Челси да продължат.

vargala1313
19.04.2012 13:36

Аз не съм фен на Челси така че и да отпаднат на Кампа няма да се оправдавам... Коментар 62

vargala1313
19.04.2012 13:29

Май съдбата ще ви го върне за 2009г... Да не стане така ,че пак да пускате пръскачките след края на мача*joking**beer**surprized**cry*

MaLkO_LuD94
19.04.2012 13:31

да не стане така 4е да се 4удите как да се оправдавате след ма4а и да по4нете пак съдията това съдията онова *wink*

Toddor
19.04.2012 13:21

Искам Роберто да спечели ШЛ и да остане мениджър за постоянно

madmaxxxx
19.04.2012 13:16

от всичките вярни неща това ми хареса най-много "От Арсенал си платиха на „Камп Ноу” за това, че си бяха помислили, че знаят как да спрат Меси. Дали същото ще се случи и с Челси? " *smile* *smile* Меси така ще ги оМеси на Ноу Камп.... там му е пъпната връв на момчето.... мисля че ще лети

Franki8Lampard
19.04.2012 13:21

направо ще лети като самолет кво приказваш най добрия вчера го видяхме ако беше толкова добр щеше да вкара а той НЕ ВКАРА а за пъпната му връв от де знаеш де е да не си го раждал ти ?

MaLkO_LuD94
19.04.2012 13:10

все пак гората са казали ''По-добре грозна победа, отколкото красива загуба'' *smile*

horo
19.04.2012 13:07

Омръзна ми да чета статии с Барселонски привкус ,повярвайте че футбола не се опира само до 1 отбор!!! Наистина и аз съм на мнение ,че Меси в момента е най-добрият играч в света ,но тази дебилщина която пишат авторите е просто грозна. Всеки отбор в момента се бори със стила практикуван от Барса и Челси се справиха отлично. Мачът на КН ще е много труден и за двата отбора ,дано се получи един достоен мач ,а не поредната съдийска гавра!!!!

GoRe
19.04.2012 13:07

Грозна игра ли? *lol* *lol* *lol*
Откъде-накъде да се съгласявам с подобно определение!?!
Грозна игра е да не можеш да уцелиш топката, когато трябва, а ние такова нещо не видяхме вчера! Вкараха си гола със точния шут. Ашли Коул, много точно извади топката преди да влезе във вратата, а пък доколкото си спомням неточен бе Бускетс! *lol*
Кое е красивата игра - махленски къси пасчета? Техниката и задържането не са всичко във футбола! *surprized*

MANBARJUV
19.04.2012 13:07

Как може някой да твърди, че Челси са надиграли Барселона?
Възможно ли е наистина да има такъв идиот?

Владеене на топката:
28% за Челси
72% за Барса

Общо удари:
4 за Челси
12 за Барса

Точни удари:
1 за Челси
8 за Барса

Спасявания:
6 за Челси
0 за Барса

Абсолютно по всички показатели Барселона смаза Челси - просто имаха малшанс пред гола, а Челси невероятен късмет. Това е реалноста от снощи. Само не виждам защо феновете на Челси се надъхват толкова - не, че не е възможно да отстранят Барса и да отидат на финал, но затова им трябва направо безумен късмет на Камп Ноу, а 2 мача подред малко ме съмнява да го имат!

Sweeney_Todd
19.04.2012 14:47

Победата може да си е победа, но за другите отбори, за Барса на първо значение е футболът. Аз лично много се дразня, когато победим, а не сме играли особено добре....както стана в мача с Леванте. Но не умаловажавам това, което направиха Челси...няма какво да ги корите, че са играли грозно, дефанзивно и тем подобни....срещу Барса така се играе, но въпреки това малко отбори успяват да извлекът положителен резултат...е Челси го направиха и заслужават поздравления. Дано на Ноу Камп да ги бием изразително.

UnitedRules
19.04.2012 13:22

Челси им трябва един гол да вкарат на Камп Ноу и след това с положени малко усилия, да мислят вече за финала. Един гол да се вкара на Камп Ноу далеч не е невъзможно, виждали сме много отбори да вкарват дори по два гола, така че Челси според мен напълно заслужено в момента имат по-голям шанс да се класират от колкото Барселона. Ако ще Барселона да има 1000 паса, а Челси 100, щом резултатът е с един гол повече за сините, ебем ви владеене на топка или създадени положения. Победата си е победа. И ако Челси успее да се класира на финала, след години историята ще помни, че Челси отстранява Барселона на полу-финал, а никой няма да помни колко процента притежание на топката е имало за Барса.

simi91
19.04.2012 13:06

не мога да си едитна предния коментар - имам предвид, че дълбоко се СЪМНЯВАМ !!!

Franki8Lampard
19.04.2012 13:05

Перфектен грозен мач като "перфектния" грозен футболист меси като фен на Челси повече от 10 години съм се наслушал на всякакви глупости за отбора не очаквах да им се отдаде заслуженото но това не е нищо ново. Но когато принтер ги биха с мега анти футбол не се чуха подобни отзиви или когато барса ги БУТАТ почти всеки мач съдийте това не е грозен футбол но за неутралния зрител е викаите си за сдийската уефалона то за всяка свиня си има коледата ако не е Челси ще е Байрен или Реал *cards*

simi91
19.04.2012 13:04

е това говори много добре за класата на Барселона.. щом отбор като Челси играе дефанзивен футбол срещу Барса, значи каталунците са най-добрите *smile* единствения отбор, който не го прави е Реал Мадрид, тъй като те имат нужната нагласа и самочувствие да победят. Все пак всичко ще стане ясно другата седмица. Челси ще излязат да бранят резултата, но дълбоко се надявам, че резултатът ще бъде като този на българите срещу османците на Връх Шипка *joking*

qdReniq
19.04.2012 13:04

стига сте са надахвали за този реванш то и първия мач щяхте да го земете ама ква стана тя накрая

ub7
19.04.2012 13:03

как трябваше да го играя тоя мач на точен. така си мислех че ше стане. включително и със гредите. късмет беше тоя мач за челси, но играха много организирано до последната секунда. в 92рата минута ги видях наредени в 2 линии все едно сега е почнал мача. това е начина да се победи Барса - прибрани и с известна доза късмет... 25 удара към вратата имаха Барса. На Ноу Камп ше имат сигурно още повече. Ужасни са (в добрия смисъл на думата)

chelsea_00
19.04.2012 12:59

7 мача Меси няма ГОЛ срещу нас .. и тва ли е касмет

qdReniq
19.04.2012 12:57

ми барса да са радват на красивата си загуба ,ние ще се радваме на грозната си победа

madmaxxxx
19.04.2012 12:57

..........истински голмайстор, който имате (колкото и да ме кефи Ел Ниньо).

Danskrastev
19.04.2012 12:57

Накрая се броят головете не кой как играе барса като играха добре защо не вкараха гол имаха точно 3 чисти положение и от 1 метър пропуснаха проблема си е техен.Браво на Челси за победата и успех на реванша Барса големия стил който имат дайте топката на меси и каквото стане а я да ви попитам ако меси го няма какво правите ? яловия Фабрегас ли ще ви прави играта...

madmaxxxx
19.04.2012 12:56

фен съм на Барса и признавам, че страхотният Ди Матео ни изигра много добре *smile* Грозна щеше да е играта ако бе свършил мачът 0-0. Но те вкараха и не им вкараха, което си е повече от отличен резултат. Браво на Челси и честито на феновете. Но смятам знаете, какъв бой ви чака на Ноу Камп. Поздравления за страхотната статистика у дома, която имате. И последно- стискайте го здраво Дрогба, щото откакто играе при вас е единствения

AnonymousS
19.04.2012 12:55

Грозен не грозен.........1-0 за Челси,това е положението.На реванша се надяваме,че ще си вкараме положенията и това е.*lol*

bgchelsea_fc
19.04.2012 13:20

и 1 положение да имаме нали твоя наполеон го отесе 4 пъти отзат кво ще кажеш а

MaLkO_LuD94
19.04.2012 13:05

той е от барса не от 4елси

Valenti
19.04.2012 13:01

Положения ? Мислиш ли че ще имате , като при домакински мач имахте 1 удар *confused*

MorpheC
19.04.2012 12:51

Добре какво е перфектен модел ? Има два крайни стила , защитен и дефанзивен . Еми честно казано на мен ми харесват и двата начина на игра . Барса нямат пари за да си купят защита другите им виновни ся . Ако не е меси да всява ужас в противника с изявите си , барса ще получават редовно поне по 1 гол . Просто играча Меси кара другите отбори да играят дефанзивно .
А както казах , който с каквото разполага .

lord_bari
19.04.2012 12:46

Доминик Файфийлд е прав за всичко , само да добавя малко ги свалиха на земята Барселона видя се , че не са непобедими...
и не мисля че Челси играха грозен футбол и бяха помогнати нещо от съдиите, просто Барса бяха надиграни *beer*

atanasmollov
19.04.2012 12:41

Извод номер шест:
Челси са пълни боклуци *wink*

homiie
19.04.2012 13:04

извод номер 7 - барселона са смешници.. видя се срещу защита от Англия, че меси за нищо не става..

United9
19.04.2012 12:45

Единствените в момента който могат да ви спрат са Челси и Реал разберете го не може постоянно да биете не сте непобедими и теб те е яд за снощи ама това е реалността приеми го. *wink*

United9
19.04.2012 12:32

Смятай и редакторите са фенове на Барселона постоянно пишат как Челси били победили грозно защото ги е яд на тях. *smile*

Jurka5
19.04.2012 12:52

Победата е победа,с един гол,с грозна игра. В правилника няма условия да победиш с красива игра.

United9
19.04.2012 12:47

Не е красива но срещу Барселона само така можеш да играеш и да победиш както и стана *smile*

BGB5
19.04.2012 12:47

Със същата грозна игра както Челси игра вчера

Jason182
19.04.2012 12:46

Имаше си тактическа красота *wink* Срещу Барселона или играеш така или губиш,а ние не губим *blush*

demetrio
19.04.2012 12:45

Припомни ми как Интер ги биха*lol*

BGB5
19.04.2012 12:44

Ми лъжа ли е , с един точен удар към вратата, и стоене отзад с 10 души красива игра ли е ?

MaLkO_LuD94
19.04.2012 12:40

пишат си истината лошо ли е 4е прават разбор на ма4а ??? или какво да не пишат нищо за тоя ма4 ???

demetrio
19.04.2012 12:32

С вашите камъни по вашите глави.Трудно е когато другите лежът по терена и симулират.Още по-трудно е когато не ти дадът дузпа

likata
19.04.2012 12:31

грозен е мача когато съдиите не удрят рамена.Като одарят рамо на единия отбор и нормалное едните да се съживят а другите да се отчаят на барса последно време много взеха да им удрят рамо съдиите и затова ме отблуснаха като фен.Когато имаш претенции да си номер 1 не разчиташ на съдиите и ако са згрешили в твоя полза излиза6 и си казваш. Финал Челски-Байерн,няма да е лош

Double_De
19.04.2012 12:27

Еми това беше начина да се победи Барселона, видя се ясно, че са много по-добрия отбор. Интер със същата игра успя да ги елиминира и с огромна доза късмет естествено. Фен съм на Челси, но също съм и симпатизант на Барселона, но истината е, че ще се моля да ги неутрализираме и на Камп Ноу, което ще е много тежка задача.

insane131
19.04.2012 12:27

да, наистина снощи беше един от малкото мачове на барса които коментира нормално, сигурно са му правили забележки шефовете

insane131
19.04.2012 12:23

уинър скапаняци *cards* също като оня гей от БТВ алекси сокачев дето е ебаси фена на барса и като слушам той да коментира ми иде да си изгася телевизора

Danskrastev
19.04.2012 13:00

Верно е нямахте късмет не ви свириха дуспичка и никой не беше изгонен без причина...

Danskrastev
19.04.2012 13:00

Какъв кастме ве фабрегас на метър от вратата не можа да ритне топката тоя бускетс прати топката в небасата пак на метър от вратата това не е късмет а просто толкова си могат.

MaLkO_LuD94
19.04.2012 12:57

ми имаше но както и да е минало е *wink* дано 2-рия ма4 късмета ви изостави

karakuli
19.04.2012 12:54

Мача са интер той изказа култувата реч "Анти - Футбол" и сега всички лапешари и фенчетата на някой отбори започнаха да повтарят "този отбор играе анти - футбол" като папагалчета МАМА

Johan_Cruyff_14
19.04.2012 12:46

Той е от Ливърпул.

GeorgiChelsea
19.04.2012 12:44

Е да не би да имаше дуспа ве ... я са дръж прилично

atanasmollov
19.04.2012 12:43

изгасяй го ,бе,отворко ! Като не ти харесва коментатора --- mute !

Notlike
19.04.2012 12:32

Всъщност Алекси е фен на Ливърпул, ама както и да е *wink*

MaLkO_LuD94
19.04.2012 12:25

фен на барса ама в4ера като бутнаха иниеста вика няма дузпа ;д

Hriskooo
19.04.2012 12:21

Може да беше безинтересн футбола на Челси снощи , но по някакъв начин Ди Матео намери начин да се противопостави на Барса,но и имаше голям късмет.Ако искат Челси да постигнат нещо и другата година трябва да оставят Ди Матео да поработи още малко с тях *smile*

MaLkO_LuD94
19.04.2012 12:19

дано меси да има ден в реванша *smile* ако той се развихри ще се класираме без проблем *cup*

luiz_lfc
19.04.2012 12:18

Извод номер 6 уинър са фенове на пръца

PeRsIe_FC
19.04.2012 19:57

Не ти прави чест да наричаш отбор като Барселона пръца ама иначе веднага скача като наредят пуул-ЛУЗЪРИТЕ ИЛИ ШАНИ..СТИТЕ.*erm**erm**erm**erm**erm**erm**erm**erm*

Johan_Cruyff_14
19.04.2012 12:48

Абе какъв Уинър бе, вие четете ли изобщо?

MaLkO_LuD94
19.04.2012 12:20

хах и по какво разбираш 4е са фенове на барса бе идиот ?