Най-големият грях в религиозната общност Барселона

15:47
Най-големият грях в религиозната общност Барселона
Барселона е вододел в еволюцията на футбола. Когато говорим за този клуб, е необходимо да се използват думите преди и след. Каталунците дадоха ново определение за това как трябва да се играе и накараха целия футболен свят, от треньори на юноши до спортно-техническите щабове на големите клубове, да се върнат към изучаването на основните предпоставки, довели до този правилен модел.

Дали ще е 2-3-5, 4-4-2, 4-3-3 или 4-2-4 вече няма значение. Футболът, изповядван от Барселона, остави математическата скованост на тактическите схеми в миналото. Те вече нямат толкова голямо значение. Същото се случи и с древното и многоуважавано правило, че централните защитници или централните нападатели трябва да са високи и здрави и мощни физически. Също така разкъсано на късчета е твърдението, че един печеливш състав има нужда от стопер, разбивач или с други думи казано – дефанзивен халф или както италианците се изразяват – „медиано”.

Нещо повече, Барселона стартира демократична революция във футбола. Чрез своя успех каталунците демонстрираха, че за един играч е нужно най-вече да притежава технически способности и интелигентност, за да се превърне в един от най-добрите. Размерът вече няма значение. А също така няма значение и на каква позиция се подвизава даден футболист.

Началото бе поставено от така наречения „тотален футбол”, изповядван от Аякс през 70-те години. Тази философия е патентована от специалиста Ринолс Микелс. Неговият любим ученик Йохан Кройф я донася в Барселона, първо като футболист, а след това и като треньор. Оттам се появява „дрийм тиймът” на каталунците в началото на 90-те години на 20-ти век. Това, на което ставаме свидетели в днешно време, е перфектната визия на този модел, нещо като чисто дистилирано уиски от най-висока класа. Когато става въпрос за „Пептийм” вече не говорим за тотален, а за абсолютен футбол.

Микелс стартира революцията на модерния футбол. Той завеща наследство, което включваше три поредни триумфа в КЕШ за Аякс от 1971 до 1973 година, а после изведе националния отбор на Холандия, с Йохан Кройф като лидер, до финалите на Мондиал 1974 и 1978.

Цялостната философия на този успех е базирана не върху това как футболистите са подредени на терена, а върху това как отборът схваща идеята за играта.
Промяната в поведението кара целият тим да се представя и да разсъждава по различен начин. Защитникът вече не е отговорен само за този да руши и спира атаките на съперника. Бранителят получава нови отговорности. Той е длъжен да може да изнася топката спокойно и да е в състояние да изпълнява ролята и на вътрешен халф. Владеенето на коженото кълбо е задължителната предпоставка към успеха.

Играч от отбора на Микелс е длъжен да се чувства комфортно с топка в крака, без значение от това на каква позиция се подвизава. Когато си върне владението от футболиста се изисква да вдигне глава и да търси точен пас към съотборник, стартирайки по този начин нова атака за тима си. Изведнъж се променя ритъмът на играта. Аякс и националният отбор на Холандия от 70-те години създаваха впечатление, че са включили на друга предавка и играят по-бърз футбол от всеки свой опонент. Специалистите смятат, че такова впечатление е създавано, защото това твърдение просто е било истина.

Микелс предава оранжевата факла на Барселона, където е треньор в два периода през 70-те години на миналия век. И двата пъти специалистът се проваля в опита си да наложи своята футболна философия в Каталуния. Въпреки това Микелс прави голяма услуга на „блаугранас”, като привлича в тима Йохан Кройф. Дори и маестрото, играещ с номер 14 не успява да разруши доминацията на Реал Мадрид по онова време.

Всичко това обаче се променя през 1988 година, когато Кройф е назначен за треньор на Барселона. Изведнъж треньорът се превръща в крал и неговата философия ще се превърне в ключ към успеха на каталунците. Въпреки това, първият сезон на холандеца начело на клуба от „Камп Ноу”, е пълен провал. Ако не бяха голямото му име и неговата силна воля на всяка цена да наложи своите идеи, сигурно още тогава той щеше да бъде уволнен. Кройф убеждава президента на Барса Хосеп Луис Нунес да загърби краткосрочните провали и да мисли в перспектива. Босът е помолен да се съсредоточи в стратегическата изгодност от това да позволи на идеята за тотален футбол цялостно да проникне в Барселона. Кройф убеждава Нунез, че има смисъл да се отстоява тази кауза, тъй като тя е била в основите на успеха на Аякс и Холандия през 70-те години.

По онова време, по време на частен разговор със свой приятел, докато двамата пият бира, Кройф обявява:

„Ще променя света на футбола.”

„Как?”

„Защитниците ми ще бъдат халфове, ще играя с две крила и без типичен централен нападател.”


Събеседникът на Кройф се замисля дали тези думи не са породени от алкохолното опиянение. Оказва се, че случаят не е такъв. Без централен нападател, който да ги ангажира, централните бранители на противника остават объркани. А с две крила се акцентира върху търсенето на празни пространства, оставяни от отбраната на другия отбор. С такава тактическа платформа състав, в който всички футболисти са били перфектни във владеенето на топката, е бил свободен да експанзивно.

Водената от Кройф Барселона не съумява да се превърне в доминант в европейските клубни турнири като Реал Мадрид или Аякс, но въпреки това трофеите, спечелени от холандеца са доста. Той става шампион на Испания четири поредни пъти, веднъж взима Купата на Краля, Купата на носителите на купи, а също така през 1992 година Барселона печели Шампионската лига. Това се случва след гола на Роналд Куман на „Уембли” срещу Сампдория. Тогава философията на Кройф се запечатва в  ДНК-то на каталунците.

Привлекателност на стила на игра, изповядван от Йохан Кройф, завладява феновете, каталунската преса, юношите на клуба, както и един от най-интелигентните футболисти на тима Хосеп Гуардиола, който става капитан на Барса по времето на Кройф. Гуардиола остава в отбора и след напускането на специалиста през 1996 година. След това други две „лалета” Луис ван Гаал и Франк Рийкард продължават да работят в духа на тази философия с различен успех, но непоколебима вярност.

Когато Гуардиола, протежето на Кройф, започва работя като треньор в първия отбор на Барса, той попада на група играчи, които още от деца за закърмени с идеята за „тоталния футбол”. Най-значимите от тях са Шави Ерандес, Андрес Иниеста, Лионел Меси, Виктор Валдес и Жерард Пике.

Това, на което те са били научени от малки е, че топката е най-висшето, а нейното владеене е най-важният и основен приоритет. Приемете ги като религиозна общност, в която най-голямата добродетел е притежанието на коженото кълбо през цялото време на даден мач.

Най-странното явление при отбора, воден от Гуардиола е, че въпреки стриктната тактическа дисциплина на футболистите, е много трудно да се определи точно на каква позиция играят поне три четвърти от тях.

Преди всеки мач се появява схема, по която е подреден тимът на каталунците, но когато реферът даде началото на срещата, футболистите на Барса изкачат на всякакви позиции тотално, отричайки ортодоксалните правила на тактиката в играта.
Например, Даниел Алвеш се води десен бек на хартия, но всъщност през повечето време той влиза в ролята на дясно крило или дори на атакуващ халф. Също така никога не става ясно дали Андрес Иниеста се изявява като ляво или дясно крило, или пък на своята оригинална позиция, която е централен полузащитник. Алексис Санчес е използван като централен нападател, най-малкият таран в историята на футбола, но за сметка на това често се маскира като флангови футболист. Меси е „фалшива деветка”, като атакува от втора позиция и общо взето има абсолютно свободна роля в атаката на тима.

Колкото до бившия капитан на Арсенал Франсеск Фабрегас, под ръководството на Гуардиола той успява да направи излишни всички анализи за позицията, на която се очаква да играе. Поради факта, че Сеск е продукт на школата на Барса, той успява да върши стриктно ролята си на терена, която често е определяна от специалисти и лаици, като „забележително хаотична”.

Шави Ернандес, естествено, е режисьорът в халфовата линия, но въпреки ролята си на плеймейкър, той не се страхува да влиза в единоборства и да си опитва да спечели на всяка цена владеенето на топката. Меси също не се свени да помага във фаза защита, като аржентинецът демонстрира чудесни качества за краен бранител в определени ситуации. А пък вратарят Валдес по-често раздава пасове, отколкото прави спасявания.

Треньорът изисква от своите възпитаници да опитват да си подават топката дори в екстремни ситуации пред и в тяхното наказателно поле. Защото най-големият грях в тази религиозна общност е топката да бъде изритвана с боц напред. Така футболът се редуцира до анархична игра на шанса.

Този отбор е мечта, вдъхновена от Йохан Кройф и превърната в здрава машина за печелене на трофеи от Хосеп Гуардиола. Владението е най-свещеното качество, тъй като, когато противникът не е с топка в крака, няма нужда да се защитаваш.

Атаките на Барса наподобяват морски вълни. Постепенно събират сила, преди да се разбият в брега на опозицията. Дори, когато тези нападение не завършват с гол, дори когато топката е изгубена, противникът я получава толкова дълбоко в своето поле, че трябва да измине изключително дълъг път само, за да се опитат да застрашат вратата на Барса. Също така трябва да се отбележи и фактът, че каталунците гонят топката като побеснели кучета, когато я загубят. Отборът на Гуардиола е съставен от творци, които в нужните моменти се превръщат в дисциплинирани работници.

Това, което Барселона направи в последните години, е да сътвори един нов език, описан от Франсеск Фабрегас като „софтуера на Пеп”. Трудно е тази философия на бъде асимилирана от играчи, които не са закърмени с нея. Някои, като Ерик Абидал и Хавиер Масчерано, успяват да се аклиматизират, но не е такъв случаят със суперзвезди като Тиери Анри и Златан Ибрахимович, които просто не паснаха на „Пептим”.

При тази Барселона атлетизмът и физиката се поклониха пред изискаността и техниката. Бойният дух все още е налице, но е подквасен с интелигентността и убийствената грациозност на един майстор на меча или на матадор. Вече няма значение дали един футболист е висок или нисък, дебел или слаб, стига той да може грамотно да борави с топката.

Дали доминацията на Барса ще трае още дълги години? Никой н знае. Може Гуардиола да реши да напусне клуба или Лионел Меси да получи ужасна контузия, която да прецака кариерата му. Възможно е, но вероятността Барселона да не спечели още трофеи през този и следващите сезони, е много, много малка. За последните три години каталунците имат 13 трофея от 16 възможни. Но каквото и да крие бъдещето, е ясно едно. Този отбор на Барселона промени футбола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dive4ut
21.04.2012 09:59

Уникална и страшно надъхваща статия!!!

AnonymousS
21.04.2012 00:18

Страхотна статия!
Хората които и 1/3 не може да разберат от нея,по-добре да не се обаждат,защото стават супер смешни.*lol*

RealMafia1
20.04.2012 22:18

"Ще се опитаме да играем в наш стил. Мадрид е играл по много начини срещу нас. Ние не сменяме стила си. Искаме си дългите разигравания, които ни позволяват да контролираме двубоя", отсече "шестицата" на Барса.

Ето дири и ШАВИ го казва "Ше играем в наш стил " еми прав е защото това е тяхният стил на игра все едно да ми кажете че ако аз почна да се онличам в един стил съм променил модата ае стига с тея глупости Барселона че са добри ,добри са но тея приказки за промяна са една измислица на такива като тея прошляци в Дейли телеграф

skarto
20.04.2012 22:11

Успокоите се момчета , видяхме как големите идоли на футбола бяха подчинени от Челси онази вечер . Вярно е че футболът, които практикуват е красив , но също е вярно и че съдиите ги подпират и то много здраво на моменти ( абсолутно изрично ) , а доколкото симулациите въобще да не говорим . Изводът е че Барса не са чак толкова голям отбор колкото феновете им ги изкарват , а по лично мое мнение без Меси Шави и Иниеста нека видим колко красив ще е футболът им . *wink*

RealMafia1
20.04.2012 22:51

И ти имаш Аргументи колкото аз имам Ново Ламбо пред гаража ае стига с тея глупости ....

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 22:46

Те и целият свят да говори едно и също, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. Това, което наистина има значение, са аргументите, а аз имам такива, те нямат.

RealMafia1
20.04.2012 22:39

Колега стига с тези съдий няма как да промениш на никого мнението за Барселона и Съдийте много добре знаеш какво говори цял свят за Барселона ти си седнал да раздаваш някакви линкове тука ....

skarto
20.04.2012 22:37

Да , може би си прав - все пак не съм фен на Барса и не съм ги следял ,но просто това е мое мнение*smile*

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 22:32

Айде изброй целия отбор и кажи, че не струваме без тях! Ето за съдийте: [@link http://www.dailymotion.com/video/xpn6qw_15-penales-no-senalados-a-favor-del-barcelona-en-28-jornadas_sport] [@link http://vbox7.com/play:31a6113acc] [@link http://www.webcafe.bg/id_446328834] [@link http://www.fcbfans.net/2012/04/07/barcelona-and-referees-the-myth-unveiled/]

RealMafia1
20.04.2012 22:15

За някой неща си прав но затова че без меси шави и иниеста няма да успеят не съм съгласен при тях този стил на игра е граден отдавна и почти всички в школата и извън нея го практикуват и вече са свикнали с него та такаче не съм съгласен че няма да успеят без тях но въпросът е такъв че според мен те са променили само и единствено тяхната игра но не и футбола пак казвам всеки отбор и всеки тренер си имат стил на игра никой неможе да ме накара да мисля че Барселона са променили футбола

jan4o
20.04.2012 22:07

Аз пък искам Давид Вила да се върне... *nerd**cry*

RealMafia1
20.04.2012 21:27

Ем ок за головете Реал има досега 148 в сички турни а има още време а и вие играхте и на световното а ние не такаче не ми показвай колко гола имате

а това за футбола и на теб ти казвам не съм съгласен и това е мен специално играта с многото пасове и държане на топката не ме очарова но всеки си има мнение такаче не се опитвай да налагаш своето ...

geg
04.06.2012 13:02

Философията "да се атакува бързо и с малко пасове" съвсем не е обичайна. Поне до тоталния футбол на Микелс и Аякс. Играта на Барса с безкрайните подавания и владеене на топката не е философията на Кройф, който беше отявлен поклонник на атаката ("не е важно колко гола ще допуснеш, важното е да вкараш един повече на противника") Както и да е... Слава Богу, Барселона през изминалия сезон в доста двубои игра по по-различен начин и поизчисти натрапчивото излишно дълго владеене на топката, според мен и заради конкуренцията на Реал на Моуриньо, но и заради свежия Фабрегас, бързаците Санчис и Тейо, повишилите ефективността си, след като престанаха да хвърлят талант в симулациите, Дани Алвеш и Педро. Че Барса са страхотен отбор - няма спор, но прехласването по безкрайните подавания и дългото владеене на топката ми е странно, защото ако заиграят по- по кройфовски ще гледаме много повече красив футбол. А водораздел във футбола, какъвто сложиха Аякс дълго още няма да има. Дано не продадете Алвеш и да купите Тиаго Силва, че да гледаме още по-страхотен футбол догодина *smile*

RealMafia1
20.04.2012 22:11

Ок казах ти няма да споря с теб защото си един от феновете на Барселона който уважавам но пак ти казвам всеки си има мнение и моето не отговаря на това което ми твърдиш ти ....

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 22:09

Само виж колко отбора въобще в историята на футбола могат да се похвалят с подобно постижение - 4 години нито един отбор да не владее повече топката от тях. Не си спомням да се е случвало. Е, кажи ми, това не е ли промяна от обичайната философия да се атакува бързо и с малко пасове? Други отбори вече са започнали да копират нашия стил, виждайки колко е успешен(Атлетик, Рома, Суонси и прочие). Скоро почти всички ще се опитват да играят по този начин, но само най-класните ще успяват.

RealMafia1
20.04.2012 22:01

Няма да споря няма как да се съглася с тая простотия че сте променили нещо в футбола съжалявам но аз съм на друго мнение ...

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 21:47

Принципно няма такова понятие като ,,постепенни контраатаки", има постепенни атаки и контраатаки. Пък и аз не виждам някъде в статията написано, че ИГРАЕМ КРАСИВО. Пише, че сме променили футбола, а тази статия е общо взето кратка история на Барса и досегът на Микелс с този клуб. На мен би ми било интересно да чуя факти за историята на друг клуб. И малко поправки към статията: - Треньорът се казва РинУС Микелс - Холандците се класираха на финал на Мондиал 78 с Ернст Хапел като треньор. - Кройф не игра на този Мондиал, по все още непотвърдена теория го е било страх да не бъде отвлечен от комунистите в Аржентина. Холандия със сигурност щеше да спечели това световно, ако Кройф бе отишъл.

RealMafia1
20.04.2012 21:35

И не ме разбирай погрешно аз неказвам че тази игра не е резултатна просто за мен е скучна 1000 паса на мач и какво от това какъв е смисъла аз харесвам нападателния и атрактивния футбол този на барселона е атрактивен за някой но не и нападателен там се играе на постепенни контраатаки а не както Реал 3 паса и гол а и много други отбори не само ние играем така но пак ти казвам всеки си има мнение но тея статий са пълна глупост само се набива в феновете че Барселона са едикакви си не всеки харесва вашия стил на игра

RealMafia1
20.04.2012 21:33

нищо не ти намеквам но можем и ще ви настигнеме само гледай сезона докрай *wink*

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 21:32

Не се опитвам да те убедя, че Барса играе красив футбол, а че наистина го промениха. А колкото до головете - нашите са 167, как мислиш ще ни настигнете? А и световното клубно са два мача- 8 гола, без тях сме 159, с 11 повече от Реал. Тъй че не ми намеквай, че този футбол не е и резултатен.

RealMafia1
20.04.2012 21:17

Пеп Гуардиола:"Ако до победата се стигаше само с много владеене на топката, нямаше да има кой да ни бие. Но както знаете, целта е да се вкара топката в мрежата, а днес ние не го направихме"

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 21:22

Е, аз пък ти отговарям с цитат от Кройф:,,Не можеш да победиш без топката".

RealMafia1
20.04.2012 21:08

Не съм много съгласен с тази публикация на Дейли Телеграф защото : според мен всеки един отбор си има стил на игра а всеки нов тренер се опитва да наложи неговия стил на отборът който води и това че барселона държи топката през повечето от времето на един мач на мен не ми харесва много точно заради това обичам РЕАЛ МАДРИД там също има подавания но се играе на атаки практикува се нападателен футбол и затова и бележат по 150 -170 гола на сезон а тея двяамата да ми обясняват че Кройф и Пеп Гуардиола били променили футбола някак си не ми се връзва това че са променили стила на игра на предишната Барселона незначи че са променили нещо в футбола съжалявам но не съм съгласен с тея двамата а и не мисля че тяхното мнение е миродавно за всички та да ми публикуват 100 реда глупости всеки голям отбор си има история като Барселона така и Реал така и Юнайтед и Ливърпул такаче стига вече с това натякване в главите на хората кой как играел и че БАРСЕЛОНА са най .....

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 21:20

Чакай, чакай, виж тази статия за головете първо и тогава пиши за головете:[@link http://www.fcbarcelona.com/football/first-team/detail/article/el-barca-mes-golejador-de-la-historia.] Ето и един цитат от Кройф:„Защитниците ми ще бъдат халфове, ще играя с две крила и без типичен централен нападател.” Това тогава го нямаше, много малко са хората, които смеят да променят хода на футболната тактика, такъв бе Ариго Саки(първият осмелил се да играе без либеро), такъв бе и Кройф, такъв е и Гуардиола. ,,според мен всеки един отбор си има стил на игра а всеки нов тренер се опитва да наложи неговия стил на отборът който води". А доколко стилът на един отбор може да се сравни с друг от неговия калибър? Ако не си приличат, значи треньорът на въпросния отбор е новатор. Ето, давам ти за пример Англия. Допреди години(сега вече не е само така) всички там освен 1-2 отбора играха стила на да речем Стоук Сити. И идва нов треньор, който не е имал опит с ВЛ и си казва: Всички тук практикуват стил с много единоборства и битка по терена, явно това е начинът да успееш. И играе като другите. Малко са тези, които биха заложили успеха си в английския футбол, за да може да не играят подобен футбол, защото не им харесва.

BerbaTheBest
20.04.2012 21:14

Според мен може да се говори, че са го променили, защото последните години са абсолютни господари на Испания и Европа и досега няма кой да ги спре(освен Реал(М) може би). Погледни какъв футбол практикуват с какво владеене на топката, тотално превъзходсво. Последните години Барса беше много, ама наистина много над останалите, но ми прави впечатления, че Реал доста сериозно израсна и може за в бъдеще да правят още по-големи проблеми, отколкото сега.*wink**thumb_up*

GeorgiChelsea
20.04.2012 21:04

Както и да е дано реванша да е нещо подобно на това [@link http://www.youtube.com/watch?v=cV0OclePxJ0]

bigred81
20.04.2012 21:00

а къде бяха Барселона след времето на Кройф и преди да дойде Гуардиола? това ли ви е легендарния отбор?бързо забравихте как Валенсия и Депортиво ги ма4каше в Испания и добре 4е футбола стана толкова комерсиален 4е да запо4нат да играят редовно в ШЛ и 4е там бяха противник ме4та за всеки отбор

BerbaTheBest
20.04.2012 21:17

Аз имах предвид от последната им ШЛ до преди Моу да ги поеме!

BerbaTheBest
20.04.2012 21:16

Ами ако ги купи някои милиардер, нищо не се знае! Само може да гадаем!

RealMafia1
20.04.2012 21:16

ОТ 2001, 2003, 2007,2008 шампион на испания 2011 Взеха КУПАТА НА КРАЛЯ , 2001, 2003, 2008 Супер купата на испания 2000 и 2002 Шампиони на европа :2002 Световното клубно :2002 СУПЕР КУПА НА ЕВРОПА 12 КУПИ за 12 години недей така да ги нямало никакви да спадна им играта но чак да ги е нямало ...

BerbaTheBest
20.04.2012 21:15

Не бяха такива хегемони както преди!*wink**thumb_up*

GeorgiChelsea
20.04.2012 21:14

100 % няма да са ... тука става въпрос и за пари *wink*

RealMafia1
20.04.2012 21:10

Чакай малко нещо май се бъркаш какво значи реал ги нямало през последните години ?

BerbaTheBest
20.04.2012 21:09

И Реал(М) ги нямаше никакви последните 10 години, ама не можеш да отречеш, че са велики, нали? Преди 50 години е било времето на Реал(М), сега е това на Барса. След 10 години от къде знаеш, че например Атлетик Билбао няма да са хегемон в Европа!

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 21:09

Ти бързо забрави как великия Ривалдо донесе две титли на Камп-а. Те впрочем Валенсия и Депортиво не мачкаха само нас, Реал на два пъти загуби титлата след 8 точки преднина, а на Риасор се случваше веднъж на високосна година Мадрид да си тръгне с три точки. А по същото това време преводачът от Сетубал и французина печелеха титли за сметка на... Сър Алекс Фъргюсън.

GeorgiChelsea
20.04.2012 20:45

Играят ефективно но не и красиво забележи че в една атака имат 70 паса и 52 от тях са назад ... никакъв риск

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 21:00

Те и не са 52, първите два гола са общо 16 паса, което прави внушителната цифра от 8 паса на гол.

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 20:55

Я ми преброй фенове на Нотингам, които познаваш? Аз лично един, за теб не знам.

MaLkO_LuD94
20.04.2012 20:54

ами да ти кажа неможе да има 52 паса и вси4ките да са напред *wink*

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 20:53

Ти няма как да си го изгледал след като ми отговори пет минути след мен, клипа е 7:30. Първи гол-6 паса. Втори гол-10 паса.

luiz_lfc
20.04.2012 20:52

Не ми говори тъпотии бе всеки легендарен отбор си има голяма история и фенове от цял свят от когато е станал легендарен Барса колкото и да не ги харесвам ще станат легендарен отбор но на този етап не са такъв!

GeorgiChelsea
20.04.2012 20:51

Ти май не си го гледал я виж първите 2 гола и ги преброй *wink*

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 20:49

Има разлика между пасове по ширина и пасове назад. А и тези пасове по ширина са, за да се открият празни пространства, когато ти играят 10 защитници, друго не можеш да правиш. А пък специално в това видео, което ти дори не си изгледал, само голът срещу Арсенал беше с 50 паса.

luiz_lfc
20.04.2012 20:38

Ще говоря каквото си искам и само не знам кога съм казал мангалчестър... това че не се подмазвам като вас и казвам каквото мисля а не каквото искат другите да чуят не ми пука колко ви садва но нямам намерение да спра да си исказвам мнението и то е че пръца са смешен съдийски отбор на когото не знам кой му даде титлата легендарен след като преди 7 години феновете му се брояха на пръсти...

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 20:58

И къде е казано че трябва да пускаме топката на противника, че да вкара 2-3 голчета и мачът да е интересен? Подобно поведение ще ни отнеме титлата ,,най-добрият отбор", не мислиш ли? Колкото до Роналдиньо - сега атаките на целия отбор заместват неговите магии. А това с печалбите няма да го коментирам, смях се дълго време...

GeorgiChelsea
20.04.2012 20:55

Точно това имах предвид,а колкото до феновете - Меси Шави и Иниеста ги печелят с индивидуална техника !

Santti
20.04.2012 20:52

Най-добрия отбор на планетата и как го реши това нещо. Нз на теб ако ти харесва да гледаш само пасове в един мач ем гледаи. Мачовете в Лига европа и Баерн - Реал, бяха 1 000 000 пъти по интересни от Челси - Барса (нищо против челси). Красив футбол видях вчера на Висенте Калдерон. Барса играе комерсиален футбол целящ печалби, а не феновете. Барса по времето на Роналдиньо беше най-големия клуб тогава гледах всеики мач на тоя отбор очаквайки всеки момент нещо интересно, сега не гледам мач на барса защото, е предпочитам някой сериал, по голяма интрига има.

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 20:45

Че има ли значение колко фенове има даден отбор, че да го наречеш легендарен? А и това твоето не е мнение... Да наричаш най-добрия отбор на планетата ПРЪЦА е жалко и въобще не е мнение.

Gena1
20.04.2012 19:30

Футбола е като живота едно колело и то се върти ли върти днес си отгоре утре си отдолу и те така. Винаги ще има отбор който ще доминира известно време после друг и така историята го показва.
Гледайте футбол и се наслаждавайте на играта

kirilfan
20.04.2012 19:18

Само да попитам големите "фенове" и "разбирачи",които съм сигурен,че не са ходили на един истински мач на високо ниво,а не на Левски,които бяха в ШЛ,защото тук отборите се разхождаха...
Харесва ли ви стилът на игра на Барселона и красив ли е според вас?

Johan_Cruyff_14
20.04.2012 20:40

Че ние какво сме виновни, че не можете да вземете топката? Трябва да я ПОДАВАМЕ на противника ли? Да ви имам логиката... Впрочем виж това:[@link http://www.youtube.com/watch?v=onm16nLmPaY]

GeorgiChelsea
20.04.2012 20:29

Срещу който и отбор да играе Барселона независимо дали печели или пада мача е изключително скучен,защото не пускат топката и така не позволяват на другия отбор да покаже каквато и да била игра освен в рядки случаи когато я откраднат и повечето пасове са им назад.ЕДИНСТВЕНОТО КРАСИВО В ИГРАТА ИМ Е КОГАТО МЕСИ РЕШИ ДА СЕ ГАВРИ С ЗАЩИТАТА НА ПРОТИВНИКА ИЛИ НЯКОЙ ИЗВЕЖДАЩ ПАС ОТ ИНИЕСТА И ШАВИ !

MaLkO_LuD94
20.04.2012 19:37

кратко и ясно ДА

MaLkO_LuD94
20.04.2012 19:18

''Когато става въпрос за „Пептийм” вече не говорим за тотален, а за абсолютен футбол.''
Какво пове4е да кажем *smile* просто велики *smile*

MaLkO_LuD94
20.04.2012 20:14

нали знаеш когато фактите говорят и боговете мъл4ът *wink*

rooney_fen_10
20.04.2012 19:46

Скромността на макс.

Manchu
20.04.2012 19:10

Ейй незнам Луис ли си къв си,ама си пълна смешка.Палячо гледай как нямате титла в Англия от 90 год. и тогава се заяждай с Манчестър и Барса.И за твоя информация съм фен на Манчестър от както се помня,което ще рече 22 години.Не съм фен на Барса,но просто не мога да крия че са най добрия отбор и играят най красивия футбол.Заради такива като тебе,които не признават качествата на другите отбори и приказва на пук,е пълно с б*клуци.

xWorld33
20.04.2012 18:24

Просто тази статия е много ама много правилна
това е история
просто най красивият и интилигентен стил на света *ball**ball**ball**ball*

Manchu
20.04.2012 17:52

Не мога да разбере някои "ФЕНОВЕ".Абе момченца вия явно сте много далече от футбола,щом не признавате Барса,футбола практикуван от Каталунците.Такъв отбор сигурно няма да гледате в следващите 15-20 години.Какво запомнящо са направили да речем Ливърпул в последните 20 години,ами челси,които разчитат само Абрама да кихне някой долар,та да купят играч да са равностойни.Ами Сити,които може да ги няма след 4,5 години на картата.Аз съм от Манчестър,ама немога да си кривя душата-Барса е най-добрия отбор който съм гледал,най зглобения,подреден и играещ красиво.МОже да е подпиран от съдийте,но ми кажете отбор който НЕ Е бил подпиран някога!!!!!!Този отбор има история,която някои отбори никога няма да я напишат,дори няма да се докоснат до нея.Има отбори които заслужават невероятно уважение,за това което са постигнали и това което правят за съвременния футбол.Отбори като Барса,Милан,Реал,Манчестър,Ливърпул,Аякс,Интер винаги ще са на ВЪРХА.Колкото и да ги мразите те са там,горе,НАВИСОКО в небето,недостижими за повечето отбори.ТАМ ИМ Е МЯСТОТО.Славата е вечна!!!!!

anrito12
20.04.2012 18:35

Само като видя как наричат велики отбори като Мачестър/мангалчестър/, Барселона/парца/ и тем подобни. Вижда се колко е деградирала българската младеж.*thumb_down*

Messiah
20.04.2012 18:14

Няма какво да се добави - всяка дума е истина! Браво, пич!

luiz_lfc
20.04.2012 17:59

Млъквай пък ти бе смешник някой фен на пръца се регнал като фен на юнайтед и се прави единствените които не виждам колко яко са подпирани парца са феновете им

headhunters___
20.04.2012 17:58

Може би е така, но след онази подигравка която няма как да се забрави през 2009, просто ги намразих.. знаеха че правят нарушение на всяка 5та минута и продължаваха да правят и защо ? знаеха че отпадат тогава.. дори в сряда мача първите минути почна как по агресивно .. едва ли някой от играчите които играха през 2009г. да са забравили какво стана. Ако 2009г. не беше станало така .. Барса нямаше да вземат ШЛ логично де, защото отпадаха , а и ако не я бяха взели не се знаеше сега колко купи щяха да имат от тия дето са спечелили последните години !!

catalan
20.04.2012 17:39

Бягайте от темата на Барса смешници, Челси дето са отбор от 5 години взели да обиждат барселона *lol* Или ливърпул дето нямат спечелено първенството от 100 години *lol* жалки комплексари, някви роби живеещи в панелки взели да дават мнения

headhunters___
20.04.2012 17:41

*lol**lol* тая година отбора на УЕФА като остане с 1 купа или дори без купа, да не станеш фен на някой друг отбор може би Ювентус или Б.Дортмунд *lol* или пък МЮ *lol* само да е някой шампион от по-голямо първенство *lol*

headhunters___
20.04.2012 17:36

Само не можах да схвана защо Челси да са имали късмет хаха *lol* или по скоро отбора на УЕФА имаше късмет, защото Челси имаха 1 удар 1 гол.. представям си ако се бяха усетили да натиснат малко, сигурно 4 удара 4 гола те с вашите кекави играчи духа вятъра и падат и вдигат ръце към съдията за фал .. Както и да е просто се видя че Челси дори не си даваха и зор да правят кой знае какви атаки, 1 атака 1 гол кво повече ? не като отбора на фифа 50 000 паса в разстояние от 10 см. и обикаляне на терена по всички възможни места и без грам идея ( поне в тоя мач ), явно и те не разбраха какво се мъчат да направят.. да влязат с топката в вратата ? или си мислиха че като стигнат лимит от 1000 паса и ще им дадат служебна победа *lol*, или просто чакаха някое положение да се изпроси някоя дузпа !

headhunters___
20.04.2012 17:40

Само дето ми е интересно ако стане така че вашите кекави играчи отпаднат.. какви ли ще са оправданията, че '' слабия '' Челси дето нямаше шанс срещу никой е победил '' най - великия '' тоест исках да кажа най-съдийския отбор в последните 2-3 години ?!

catalan
20.04.2012 17:38

1 седмица ще се радваш и като отпаднете пак ще избягаш за 2 години в миша дупка докато пак с късмет без да искате стигнете до 1/2 и отпаднете както винаги.

Manower
20.04.2012 17:35

Статията е перфекно написана!! Това си е историята за каталунската машина. Не случайно на стадиона пише и го видях с очите си : "Mes que un club". Който истински фен е ходил е усетил тази атмосфера. VIVA BARCELONA!!

catalan
20.04.2012 17:32

На кой му пука за бобъра суарез ве ? За расиста суарез ? Или за гиггс който спи с жената на брат си ? или за тери дето спи с жените на съотборниците си и как баща му продава кокаин ? Суарез е от няма 1 година в ливърпул и тоя го има за легенда на отбора *lol* Лягайте си жалкари, идолите ви са измет *smile*

rooney_fen_10
20.04.2012 21:05

За твое сведение в момента не можеш да си купиш бъбрек с 50 стотинки...

catalan
20.04.2012 20:06

господин никой който може да ти купи бъбрека мизернико в панел. Тея са ИЗМЕТ, и 5 лева да има човек може да е свестен, тва че имат пари не значи че не са ИЗМЕТ каквито са според постъпките им

rooney_fen_10
20.04.2012 19:45

Тия имена, за които говориш с такова пренебрежение, са световноизвестни личности и всеки ги познава, уважава и подкрепя, а ти кой си??? Господин НИКОЙ, седнал пред компютъра да се прави на големия шеф. Абе смешен си...

headhunters___
20.04.2012 17:28

Можеше да се напише къде къде по интересна статия пак свързана с ФИФАЛОНА .. например този път съдията не помогна и '' могъщата барса '' загуби въпреки че направи 5000 паса и 200% владеене на топката .. и 4-5 удара извън стадиона от 2 метра.. !! Както и да е смешното е че в БАРСАТА просто отдалече никой няма толкова силен удар че да вкара и то пък точно на Чех и явно за това се мъчиха 10 пъти да влизат с топката в вратата, само дето или бяха пияни или са си така попринцип, че от 1 метър не можеха да уцелят пак *lol*

headhunters___
20.04.2012 17:46

За какво уважение ми говориш бе ? Помниш ли 2009 кво уважение искаш след това което направиха Барселонците а ? играха хандбал, блъскаха като луди .. само не ми казвай че не е истина .. не ме карай да ти доказвам с видео на забавен кадър .. е само заради това никакво уважение към тоя заблуден отбор на УЕФА !! ХАХА основни правила във футбола, намериха сега феновете на Барса новоо оправдание.. загубихме защото нямахме шанс хахах, е то по тая логика вие от 3-4 години все ШАНС имате бе .. направо да ви завижда човек на шанса *lol*

Manower
20.04.2012 17:46

Аз говоря за фена на Челси, а за другите всеки сам си отговаря за себе си.

luiz_lfc
20.04.2012 17:44

Той ако се надува кво прави ония каталн ли е къв е ?

Manower
20.04.2012 17:43

Ти явно не знаеш основни правила във футбола. Преди всичко трябва да имаш спортен шанс, мойто момче! И изпусни малко въздуха, че си се надул като пуяк! Личи си, че не си дорасал за някои неща, най-малкото, което е да покажеш уважение! Какъв фен си ти като не уважаваш съперника си,а? Устата голяма, а акъла малък!

headhunters___
20.04.2012 17:39

Е пролича си класата : ) щом БАРСАТА са толкова ВЕЛИКИ 5 положения нито 1 не влиза? аре не ми говори за късмет и за не знам си какво , просто класа 1 положение 1 гол .. тва е! Не може да говориш когато вашите изпуснаха 3 пъти от 1 метър .. оня Санчез и после тоя в последната минута дето сигурно са търсили топката по улиците на Лондон.. че е нямало шанс ?! Как да е нямало.. просто вашите '' добри '' играчи пропуснаха 100 пъти 100% положения и кой е виновен.. нямали сте шанс или късмет?! хаха глупости точно играчите са си виновни!!!

Manower
20.04.2012 17:32

Никакво уважение не показваш!! Срамотва....поредния тъп хейтър! Ако поне не беше толкова пристрастен щеше да споменеш, че Барса имаха пет 100% положения като на 3 пъти преодоляха вратаря! Малшанса от 2 греди и едното изчистване от гол линията на Кол попречи да вкарат Барселона. Вие го имахте този шанс да си вкарате единственото положение, Барса не! Този път не успяха да ви вкарат, но ти гарантирам, че няма да се измъкнете със суха мрежа от Камп Ноу! *wink* Пък дали ще се класират не знам, не съм врачка. Челси имат предимство засега. Но е топка, всичко става!

luiz_lfc
20.04.2012 17:23

Аз съм се ровил и Ливърпул е от най великите отбори в света за разлика от пръца иначе уинър са смешни пускат клоунската статия за пръца вместо да пуснат например как брата на суарез си е жертвал кариерата за него или куп други много по интересни статии за други отбори (споменах тази за ливърпул защото я четох но съм сигурен че им доста къде къде по интерестни статии от тази)

Manower
20.04.2012 17:52

Като няма какво да кажеш по-добре не казвай нищо!! Тази тема е за Барса, а не за Ливърпул! Тук никой не го вълнува Пуул!

fearcho
20.04.2012 17:30

А мен интересува ли ме за брата на Суарез? Всъщност кой е Суарез ? С нещо доказал ли се е? И него интересува ли го за мен? Едно голямо НЕ!

rooney_fen_10
20.04.2012 17:19

Напълно ми е ясно, че статията не е написана от Уинър, но защо от хилядите статии, които са излязли в днешния ден уважаемият екип на Уинър.бг е решил да пусне статия свързана с Барселона, ОТНОВО. Има и други велики клубове, за които може да се дискутира.

catalan
20.04.2012 17:20

Ми защото по добри от Барселона в момента НЯМА, а тоя дето си мисли че Ливърпул са по велики от барса само мога да му се изсмея, историята на ливърпул е жалка я се разрови да рабзереш какви жалки селяни са били и защо се е зародила война с Манчестърци. Мега завистливи глупави селяци са в целия град

luiz_lfc
20.04.2012 17:17

Барса по велики от Ливърпул след този коментар няма смисъл да ти пиша *lol*

catalan
20.04.2012 17:17

Ще си умрете с омраза, гадни хейтърчета дето ги е яд ,че Барса размазва отборчетата им.

catalan
20.04.2012 17:30

Фен си на Юнайтед подяволите *lol* 2 пъти бяхте размазани на финали в ШЛ и пак се обесняваш ? Яд те е нали ? *lol* не докоснахте топката *wink* Даже треньора ви (най великия) каза че Барса играят страхотен футбол и са 10 пъти по добри от вас и пак говориш. Всички сте жалки а ако феновете на челси си мислят че имат шанс на камп ноу незнам колко заблудени трябва да са *lol*

rooney_fen_10
20.04.2012 17:22

Ех, колко ме е яд наистина, Барса смазва всеки отбор с изкуството наречено симулация, направо се пръскам от яд. Обаче много фенове на Барса се пръкнахте в последно време и тенденцията е те да са не по-големи от 14-15 години, защо ли? Най-простото обяснение би било, че дечковците са, за който бие и просто Барселона в момента е на мода. Ари бегай в банята да лъскаш на снимка на Меси и не ни заангажирвай с брилянтната си мисъл.

IngameMaster
20.04.2012 17:15

Джон Карлин и Майкъл Робинсън; "Дейли Телеграф"

Статията не е написана от winner завистлив идиот.

catalan
20.04.2012 17:15

Джон Карлин и Майкъл Робинсън; "Дейли Телеграф"

Униър дали са от Барса или не ,незнам ама няма нито 1 лъжа в статията и е супер интересна за всеки ,който обича футбола ,независимо от Реал ли е или от друг отбор. Хейтърите да бъдат тихички.

Strraxo
20.04.2012 17:13

Уинър разбрахме че сте от Барса ае стига...

tarantino_q
20.04.2012 17:07

Да бяха написали темата преди загубата от Челси. Иначе е интересна. *thumb_up*

luiz_lfc
20.04.2012 17:01

Барса до няколко години ще отиде там където и е мястото а именно много зад истински големите отбори играта им до 2 години ще бъде разгадана тогава и съдиите няма да могат да им помогнат защото барса не са били велик отбор няма и да са!

catalan
20.04.2012 17:14

Барса са много по велики от жалките ливърпул бе сладур и в следващите 100 години ще са в топ 3 отбори така че не се обеснявай, школата им не спира да произвежда талант след талант докато ливърпул копуват играчи по 35 милиона които не стават за нищо и не са печелили първенството от 20 години, тва ли е великия клуб ? Ти не си бил роден като любимците ти са спечелили първенството в англия хлапак глуповат а си тръгнал да се обесняваш.

Lampss
20.04.2012 16:56

Несъмнено са страхотен отбор *smile* *thumb_up*

Raul9520
20.04.2012 16:54

Стила на Реал ми харесва най-много.В двубоите на Реал има интрига и тръпка ,а стила на Бс не ми допада.Убиват интригата с тия пасове в центъра.Нищо лично ,но мачовете им са скучни.До редакторите*stop*За пореден път показахте колко сте пристрастни*cigarette*

pavkata_chelsea
20.04.2012 16:51

Не че нещо,но всеки ден все повече се забелязва,че собственика на сайта е симпатизант на парца!!!

rooney_fen_10
20.04.2012 16:48

Добре не мога да проумея как всички по-интересни статии се пускат с тема засягаща Барселона. Има и други велики клубове в Европа. Уинър, защо не пуснете статия за велики отбори като Реал Мадрид, Милан, Ювентус, Байерн Мюнхен, Ливърпул. Защо всяка 3-та статия е свързана с Барселона, с Гуардиола или с Меси. Става банално вече.

fearcho
20.04.2012 16:54

Във всеки форум си има администратори, които пишат или копират от някъде такива статии и информация за своя любим отбор, явно феновете на Барса са в повечко или другите фенове просто ги мързи да се поразровят и да зарадват своите читатели..?!?!

BIL0YE
20.04.2012 16:53

и виж че тая статия не е написана от някой от уинър, а е превод от голяма медия, целия свят говори за барса

BIL0YE
20.04.2012 16:51

защото Барса са актуални сега, те са отбора който си счита за най-силен...нека и другите отбори които си споменал да почнат да мачкат всичко наред и тогава да пишат за тях, само с успехи от преди 10 години не стават тия неща

BIL0YE
20.04.2012 16:46

аре аре много от големите футболни легенди и хора занимаващи се с футбол цял живот заявяват, че Барселона може би е най-добрия отбор за всички времена и няма отбор който да е доминирал по тоя начин на терена, а тука някакви си сульовци които гледат футбол от има няма 7-8 години ще ми твърдят че това е най-смешния и скучен отбор...фенчетата на реал и другите отбори които Барса мачка където и да ги хване, нека просто да не четат статии за Барселона, че да не ги свива сърцето и да се чудят каква глупости да напишат...

fearcho
20.04.2012 16:41

А за по-долу написаните коментари от колегите,мога са да им кажа въпрос на гледна точка,аз лично като гледам други мачове с други отбори виждам само едно, как топката е изритвана напред и каквото стане или да разчитат на някое статично положение (Божа работа), малко са отборите, които градят атаките си и точно за това, когато Барселона е срещу тях могат единствено да се бранят и разчитат на контра атаки.

mineral
20.04.2012 16:39

Не съм съгласен,че пасовете на Барса приспиват зрителите.Мен поне не ме приспиват.Предпочитам да гледам как Шави,Меси и Иниеста разиграват няколко футболисти на противниковия отбор и в резултат на което се стига до красиво положение,пред това да гледам 90 минути петдесетметрови пасове в английското с надеждата централния нападател да успее да свали топката или крилото да се промъкне,защото защитниците са заспали.Не случайно играта на Барса е определяна като най-красивата в света на футбола.Всеки пас,всяко докосване е от ключово значение.По този начин Барса надиграват всичките си противници.Според мен от отбора им има още какво да се подобри(напр. бих искал да видя Жорди Алба на мястото на Абидал,който ще се справи по-добре според мен),но какво ли разбирам аз!?Щом Барселона е това,което е в момента явно идеологията им е правилно развивана.Нека всички критици продължават да поддържат бездоводните си тези,аз лично ще се наслаждавам на играта.

luiz_lfc
20.04.2012 16:36

За мен най смешният отбор с тази грозна игра не става за нищо по 1000000 паса правят в собствената си половина еб*си клоуните смешни

fearcho
20.04.2012 16:36

Страхотна статия с кеф я четох,макар и да знам повечето неща написани в нея, винаги има какво да научи човек!Поздравления за което! *wink*

UnitedRules
20.04.2012 16:36

Лично мен смисъла за футбол и самата емоция някак ми се губят като гледам мач на Барселона. Да, най-добрия отбор в света в момента, без никакви съмнения. Но техни мачове рядко гледам при положение, че знам какво ще стане - 1000 паса към 43 за противника и 2-3-4-5:0 за Барселона. Нема интрига, нема емоция.

jesus_1983
20.04.2012 16:31

Много хубава и точна статия.Няма какво да се добави освен,че Барселона е събрала футболисти на терена които са испаноговорящи и се разбират перфектно.Няма събрани футболисти от различни националности и просто няма как да няма разбирателство.Други отбори,които са събрали натурализирани немци,французи,турци,ще им трябва време да се сработят.За това и както е отбелязано в статията Анри и Златан не можаха да се докажат в Барселона а също и други футболисти.Така трябва да правят всички отбори.Да се чудиш на какъв език да се разбираш на терена със съотборник не е нещо приятно....

rooney_fen_10
20.04.2012 16:51

Неговата теза е че Барселона е толкова добре сработен отбор, поради факта, че отбора се състои от испаноговорящи футболисти, така че си мисля, че точно това искаше да каже, защото по пътя на неговата логика, ако в състава има чужденци, то няма да има добро разбирателство между футболистите на терена. Замисли се малко...

fearcho
20.04.2012 16:49

Забелязал съм, че прогнозите ти излизат,какво мислиш за предстоящото Ел Класико! ?

mineral
20.04.2012 16:48

Съмнявам се,че той наистина имаше предвид,че няма нито един чужденец в отбора...

rooney_fen_10
20.04.2012 16:45

Готов съм веднага да разбия тезатата ти като ти кажа, че Ерик Абидал (Франция) и Ибрахим Афелай (Холандия) са все още футболисти на Барселона и по-този начин логиката ти губи смисъл.

rooney_fen_10
20.04.2012 16:25

Браво на редакторите, отново показахте колко големи фенове на Барселона сте!!! *thumb_down*

aa2
20.04.2012 16:12

Лошото при Барселона е, че тотално приспиват зрителите.В мача срещу Челси например имаха към 550 паса през 1-то полувреме, а Челси към 100, но ако сте забелязали повечето пасове на Барселона бяха по широчината на терена и бяха в рамките на 5-6 метра докато Челси поемаше топката и веднага опитваше да атакува.Ако Барселона започнат да играят по-бързо и с повече мисъл за завършването на атаката би било по-добре, а не да ги гледаме как правят по 40-50-100 паса в собственото си поле на 5-10 метра разстояние!

Лично на мен само това не ми харесва в играта им, иначе играят технично и когато искат правят зверски красиви атаки!

cr7_ronaldo16
20.04.2012 16:44

пич ако реал игрят така барселона,никога нямаше да победят мадричани..Реал не еотбор свикнал да се брани,явно ел класико ти е малко гледай повече *smile*

BIL0YE
20.04.2012 16:38

Барса за 3 години не е надигравана, може би само е надхитряна, а това става веднъж на 20-30 мача и то понякога с много голяма доза спортен шанс...точно за това специалистите казват, че Барса може да бъде надхитрена в 1 мач(финал) но да бъде надхитрена в 2 поредни е малко трудно

BIL0YE
20.04.2012 16:35

ти как искаш да играят?когато едино отбор играе с 10 човека пред наказателното си поле, какво да направи Барса....те да не са извънземни, че от центъра изведнъж да стигнат до наказателното поле на противника.Челси да бяха излезнали да се надиграват и нямаше да стане така, но те много добре знаят, че тръгнат ли да се надиграват ще паднат, както стана с Милан в групавата фаза, мача в Италия, Милан се опита да се надиграе с тях, стана много красив мач с много атаки, но мача свърши 2:3...съгласи се че 0:0 или 1:0 е много по добър турнирен резултат от 2:3...

monte_carlo
20.04.2012 16:29

Под надигравана не означава да са загубили мач,а да са натикани в собствената си половина,да владеят топката по-малко от който и да е отбор и т.н. Може би Интер като бяха домакини по едно време имаха преимущество,но за целия мач мисля,че нещата бяха равни,каталунците и там не бяха надиграни целия мач,а само в един период.

Breathin
20.04.2012 16:25

надигравана е *smile*

monte_carlo
20.04.2012 16:22

Всъщност именно заради тези си много пасове Барселона е тотален доминант в момента,не знам дали приспиват зрителите,но приспиват противниковите играчи.Както на пръв поглед си подават безцелно,така концентрацията на противниците пада и с един разсичащ пас,който никой не очаква,футболист на Барса е изведен на голова позиция.За мене тоталният футбол не е скучен,а гениален,радвам се,че каталунците играят така и срещу,който и да излязат нямат страх и владеят целия мач.В последните 4-5 години не помня някой отбор да е надиграл Барса с игра.Утре дори и Реал ще са като Челси с 10 в защита *wink* Статията е страхотна !

luiz_lfc
20.04.2012 16:09

Рядко тъпа статия промениха футбола единствено като показаха колко пристрастни могат да са съдиите

Отговор
:
16
stoqn90
20.04.2012 15:59

МНОГО ДОБРА СТАТИЯ, МНОГО МИ ХАРЕСА, БРАВО И ЗА ПРЕВОДА *smile*))