Специална умора спря похода на Реал Мадрид към финала

13:28
Специална умора спря похода на Реал Мадрид към финала
Жозе Моуриньо изтъкна умората в Реал Мадрид като основна причина за отпадането на "белия балет" от Байерн Мюнхен на полуфинала в Шампионската лига.

Тук статистиката е неоспоримото доказателство, което потвърждава тезата на Специалния. В събота мадридчани излязоха с най-добрия си състав в дербито с Барселона и успяха да спечелят мача, а с него и на практика да си осигурят титлата в Испания.

В Бундеслигата Юп Хайнкес пусна резервите си в гостуването на Вердер Бремен. Франк Рибери, Марио Гомес и Тони Кроос влязоха като резерви в средата на втората част, когато бременци водеха с 1:0.

Разглеждайки мача вчера през призмата на физическото състояние, да, немският тим имаше преимущество, баварците бяха по-отпочиналият отбор.

Но...До 14-та минута Реал Мадрид бе вкарал два гола във вратата на мюнхенци и нещо повече, Кралския клуб видимо стоеше по-добре на терена, играеше със самочувствие и си личеше, че домакините са напипали слабите страни в отбраната на Байерн.

Тактическият гений на Моуриньо се видя в детайла, че още от самото начало се търсеха ситуации, в които Анхел Ди Мария да остава един на един срещу неопитния ляв бек на Байерн Давид Алаба. Така се стигна и до дузпата в шестата минута. След това пък централните бранители на гостите започнаха да внимават много повече за опасността от атаките на Реал по дясното крило, но малко по-късно падна и втори гол. Кристиано Роналдо се възползва по идеален начин от луфта между Лам и Ботенг и с прецизен завършващ удар прати топката в долния десен ъгъл на Нойер.

В този момент Реал Мадрид имаше тотален контрол над мача. Феновете на белия балет сигурно са си спомнили за онзи отбор, в който играеха Зидан, Фиго, Раул и Роберто Карлуш. С такава лекота мадридчани стартираха срещата.

Вместо да продължат да нападат, домакините спряха да пресират баварците в тяхната половина и се дръпнаха, давайки инициативата на възпитаниците на Юп Хайнкес.

Всеки, който е наблюдавал стила на работа на Моуриньо, знае, че той най-обича отборите му да са експерти в играта на контраатака. Планът на специалиста сигурно е бил Реал да се защитава хладнокръвно, фрустрирайки съперника, и в края на полувремето да падне трети гол.

Както се всички видяхме снощи, този план не проработи. Причината е проста, Байерн отбеляза гол още в средата на полувремето. Какво доведе до това? Мюнхенци даром получиха шанс да играят своята си игра и се възползваха. Не е нужно да си ракетен инженер, за да видиш, че Байерн разполага с огромен потенциал в атака и когато на защитниците и халфовете на немския тим им се позволява спокойно да изнасят топката, Робен, Рибери, Кроос и Гомес се развихрят.

След дузпата, отбелязана от Ариен Робен, гостите продължиха да владеят повече топката и с лекота стигаха до нови добри положения. Нямаше да е неочаквано, ако преди края на редовното време Байерн бе успял да стигне до попадение.

Според Моуриньо, Реал се е дръпнал в своята си половина, тъй като футболистите му са били прекалено уморени след мача с Барса. В този момент това е оправданието на Специалния. Истината обаче е, че причината Реал да спре да мачка Байерн, както в първите петнадесет минути, са тактическите указания на Моуриньо. Това са неговите футболни принципи и те трябва да бъдат уважавани, тъй като му донесоха многобройни успехи с Порто, Челси и Интер.

Именно възгледите на Специалния бяха фундаментът, на който стъпи Роберто Ди Матео при успеха на Челси над Барселона.

Единственият проблем на Моуриньо за момента е, че Реал има кадровия потенциал от времето на дрийм тийма в началото на 21-ви век, но въпреки това все още Шампионската лига не е спечелена.

Смятам, че най-правилното решение за белия балет е и догодина Моуриньо да води отбора, тъй като все още неговата философия не е напълно покълнала на "Бернабеу".

От друга страна, представете си, Реал Мадрид с Кристиано, Кака, Йозил, Ди Мария и Висенте Дел Боске край тъчлинията?

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ThugLove
27.04.2012 16:42

ЖМ Вдигна на крака Реал Мадрид. Бяхме изпаднали в голяма криза, ни треньорите ни добри, ни играчите ги слушаха. Тука го слушат и уважават и погледни какво правят. Факт е, че Кристиано отиде да изпълнява 11 метров удар и то след 120! минути игра. Факт, изморихме се доста бързо, но мача беше уникален. Достоен за финал!

ХАЛА МАДРИД!!!

voyko90
27.04.2012 16:25

Истината е,4е просто жозе обърка схемата... цял сезон не разбра САМИ КЕДИРА НЕ Е ЗА РЕАЛ МАДРИД... Целия му сезон беше голът му срещу барса и до там... нищо повече цял сезон... Този ИГРАЧ не е за реал.. АНХЕЛ ДИ МАРИЯ- ПРИ НЕГО СИ ЛИ4ЕШЕ ЧЕ не е вазтановен.. и в трите важни ма4а никакав го нямаше... Реал се нуждае от халв с класата на хави алонсо... пепе е на приливи и отливи.. рамос маи най-добре да си играе на бекА.. макар4е е арбеола игра много добре.... в общи линий ИЛИ жозе ДА ПОЧВА ДА НАЛАГА РАФАЕЛ ФАРАН ИЛИ ДА ВЗИМАТ КЛАСЕН ЗАЩТИТНИК.. Този сезон само не видяхме НУРИ ШАХИН ДАЛИ Е ЗА РЕАЛ... БЕНЗЕМА И ИГУАЙН.. Няма да коментирам....ХАЛА МАДРИД.... И ДАНО ДОГОДИНА ДА Е ПО-ДОБЪР СЕЗОНА...*ball**ball**ball**thumb_up**tongue**joking*

madmaxxxx
27.04.2012 07:48

а бе фен съм на Барса и всички отбори, които е водил Моу не ме кефят ама никак. Разбирам философията на Моу и тя е носела много успехи и на национално и на клубно ниво. Но според мен Реал Мадрид не е за тази схема на игра. Говорите за "дрийм тийма", а те тогава никога не са били с 10 човека в защита, ама никога...... Даже може да се каже, че те наложиха тоталния футбол, който дори и Барса практикува сега....

Johan_Cruyff_14
28.04.2012 01:35

Целта на тоталния футбол бе да има числено предимство във всяка една зона на терена. И на пасовете е такава.

geg
27.04.2012 21:39

На колко си гледал пък ти тоя "дрийм тийм"? А тоталния футбол, който въведе Аякс със Кройф няма и не може да има нищо общо с безкрайните подавания по хоризонтала и назад. По-скоро му е антипод. При него с 2-3 подавания се стигаше до удар към вратата. И после противникът биеше център или атакуваше на свой ред... А на футболът на Барса днес логичният отговор е футболът на Челси...

Neny
26.04.2012 22:53

Причината е наистина проста. Букмейкърите са най-доволни. Вижте и какво пише на фланелките на някои от водещите отбори в Европата!

bojot
26.04.2012 22:09

"Причината е проста, Байерн отбеляза гол още в средата на полувремето". Не, причината е още по - проста: Реал са жалки в отбрана. Моу трябва да коригира това в противе слуачай и до година ще са с калъфките в ШЛ.

shadowblase
26.04.2012 21:34

darkway и какво като са играли резервите. Аз ясно ти казах, че почти два месеца Байерн играе по два мача на седмица, а ти ше ми говориш, че Реал били много уморени. Това е несериозно

LiverpoolFen20
26.04.2012 21:28

Колко са били уморени Реал ,толкова и Байерн. Да не забравяме ,че немците нямат качествена резервна скамейка и са принудени да играят цял сезон с една и съща единайсеторка (разбира се ако няма контузени футболисти) ...

Johan_Cruyff_14
26.04.2012 21:13

Не става нито с футбол (Барса), нито без (Мадрид)

Препъникамъкът се оказа огромен. Двата най-добри отбора в света – Реал Мадрид и Барселона, бяха призвани да играят финала на Шампионската лига в Мюнхен още от жребия за груповата фаза. Футболът обаче, в поредна вечер, се нагърби да ни покаже, че е над всякакви закони. Нито отборът, играл или опитал се да играе – Барселона, се справи с пещерния футбол на Челси, нито Реал Мадрид, който игра нещо друго, съумя да направи нещо прилично срещу Байерн.

По-болезненото бе случилото се с Мадрид, защото това срещу немците си беше автопортрет. “Белите” са отбор без игра, но със смъртоносен удар. А когато смъртоносният удар не се появи, остават нищото, вулгарността и дискредитирането. Мадрид направи упражнение по пестеливост (за пореден път) и показа, че неговият футбол му стига колкото да бие вкъщи, докато се разхожда по чехли, и да джасне Барса, когато Меси е разцентрован. Той не му стига обаче за най-големите сцени.

Моуриньо се изправя годишно пред три или четири големи мача. Двата срещу Байерн принадлежат към тази серия. И точно там се виждат недостатъците му. Неговите и на неговите трансфери. Кедира не е футболист за Реал Мадрид. Също така не може да се разбере упорството му да пусне Кака в мач като снощния – това бе все едно да пуснеш котенце да пресича седемлентов аутобан. Флорентино Перес е длъжен да се освободи от този играч по какъвто и да било начин, дори и ако се наложи да го хариже.

Както Барселона има много неща, които да преговори, така и Мадрид трябва да влезе в бокса. “Лос асулграна” биват обвинявани в Месизависимост, ала поне при тях се виждат и други подходи. Мадрид е едно огромно, минаващо през теб гюле... докато не срещне съперник с различно от това на Еспаньол или Спортинг Хихон име.

На Моуриньо, при липсата на съдържание, му остава колекцията от жестове, мимики и шантажи край тъчлинията. Докато отборът му се разпадаше на парчета, той се бе посветил да си играе игрички със сериозен и добре възпитан господин като Хайнкес или да прегръща четвъртия съдия. После му остана време да припомни, че Байерн е бил във ваканция последния уикенд. Какво безочие!

Да се радват Реал Мадрид и Моуриньо от спечелването на титлата в Ла Лига! Защото от играта им направо да те заболи.

Роберто Паломар, “Марка”


Яхаха, псевдомадритският вестник с пореден точен коментар. Дори и те вече разбират какво се случва.

Johan_Cruyff_14
28.04.2012 01:34

Явно не ти харесва фактът, че и най-приближеният ви вестник казва истината.

geg
27.04.2012 21:29

Хи-хи-хи, Johan_Cruyff_14, Това в "Марка" все едно ти си го писал, нали? Де да почнеха и на теб да ти плащат за твоите глупости, нямаше да си безработен с комп...*lol**lol**lol*

Barsa_fen_92
26.04.2012 20:59

Реал сами се отстраниха,както и Барса... Не мога да възприема този реал- тотално дефанзивен , срещу големите отбори. Ако сега оправданието е умората , тогава 1 вият ма4 какво беше? Истината е 4е не може да разполагаш с халфова линия ,конкурентна на Барса , голмайстор , който вкарва от всяка то4ка на терена и да играеш дефанзивно. Харесвах Галактикус , защото и при 3-0 играеха все едно падат с 2 гола *smile* . Барса можеха още парвият ма4 да си решат проблемите , имаха поне ПОНЕ 4 100% възможности... Когато се подиграваш със съдбата , тя ти го връща. Ужасно ску4на игра от странана 4елси , ужасно доминиране на Барса и фатален завършек. Въпреки , 4е съм разо4арован и от 2 та тима трябва да се признае , невероятната игра на Баер, непремиримият им дух и желание за победа. Поздравления за "Давид" , който отстрани "Голият" - напълно заслужено! Искренно се надявам да не играят по същият на4ин на финала, но пък от друга страна - целта оправдава средствата *smile* . Мой близък приятел е от 4елси и на финала съм за тях ( не друго просто и той веднъж да се зарадва), но след в4еращтния ма4 , като се има предвид , 4е това се германци на собствения им стадион и -4 сиг игра4а...

8510
27.04.2012 19:16

Играеш толкова колкото ти позволи съперника.Звезди на хартия не правят отбор,срещу слабите отбори в испания минава,но не и без съдийски подбутвания.

miro211
26.04.2012 20:23

Специален мързел и а не умора е налегнала Реал!*sad*

breiknz
26.04.2012 20:03

Без срадни, за всеки по 1 титла:
Барса - Купата на краля
Байрен - ШЛ
Челси - Фа къп
Реал М. - Ла Лига

dehumanization
26.04.2012 20:28

;Д от сега ли отписвате челси ?? ... така стана и срещу барса и изненадата не закъсня : )

tearsss
26.04.2012 20:20

Атлетик Билбао - ЛЕ

Futbolfen
26.04.2012 19:37

ми да пуска резерви ве кво се оправдава реал имат най добрите резерви и можеби най скъпите

shadowblase
26.04.2012 19:31

Каква умора ги гони Реал бе. Байерн от 10 март, без изключение, играе по два мача на седмица. Това ако не е свръх натоварване не знам кое е. Който не вярва да провери програмата.

darkway
26.04.2012 19:51

Само където Байерн излязоха с резервите в събота, а Реал игра с най добрият си отбор срещу Барса тогава.

kotio84
26.04.2012 18:45

Мау е вели!!!С още някой нов играч ,като видяхме ,че трябва да бъде дефанзивен , Реал пак ще мачкат.От пейката игрчи като Кака,Игуайн ще се продадат, почти съм сигурен.Дано само да остане в Мадрит.

roki4a_91
26.04.2012 18:29

Моу сгреши че накара отбора да се друпне най-добрата защита е атаката!

svog
26.04.2012 18:15

Вие какви сте да съдите мауриньо да викате че е зле станете като него и тогава го съдете ?хаха

ub7
26.04.2012 18:06

вчера всички атаки на Байерн свършваха чак при защитниците на Реал. Никаква подкрепа от халфовете. Трябваше им играч от типа на Пепе още в халфовата линия. Някой Гладиатор от рода на Мота от времето на Моуриньо в Интер. Кедира не е такъв. Явно има нещо вътре в клуба, което не е наред. Не гледат всички в една посока. Искат да печелят, но искат да печелят по един определен начин понеже марката Реал е запазена за елегантия атакуващ футбол и индивидуалисти, които творят на терена - Белия Балет все пак. Футбола на Моуриньо никога не е бил красив, отборите му играят с много голямо желание за победа, концентрирани са и мотивирани на 1000% (в това е най-добрия) и са готови да умрат за каузата - оттам идва Гладиаторския, Спартански футбол със запазена марка Моуриньо. Изобщо няма допирни точки в тези два стила на игра.

BerbaTheBest
26.04.2012 17:14

Моуриньо е наистина много добър треньор, въпреки че не го харесвам много, защото е арогантен, но както каза basti31 не трябва винаги да се оправдава с нещо... загубил е, загубил е... какво толкова, да не е свършил светът. Трябва да поздрави другия отбор, а не да умаломажава успеха им.
Знам, че статията не е за Барса, но ще дам пример с тях - ключови играчи като Вия, Абидал и Афелай пропуснаха по-голямата част от сезона и се наложи Барса да налага млади момчета от школата, но никои нищо не е казал за това. Иначе беше много лесно да си измият ръцете с това за отпадането от ШЛ.
Успех на Челси и Байерн, аз лично ще викам за германците! *wink**thumb_up*

pisanka91
26.04.2012 17:14

Първия сезон на Моуриньо в Реал момчетата взеха Copa del Rey. Това е втория сезон и Ла Лига вече ще всети под майските лъчи на Бернабеу. Третия сезон всички фенове очакват 10-та Шампионска титла. Наистина Реал бяха изморени, но това не ги оправдва.Полувремената бяха прекалено енергични а продълженята много бавни, садията не даде задължителни фалове и за двата отбора, а тази прословута дузпа по време на първото полувреме категорично я нямаше и сега честито на Байерн новите шампиони. Да знам предстои финала нищо не се знае но според мен челси не могат да бият Байерн с тяхната игра

basti31
26.04.2012 16:58

Моуриньо е велик треньор, но защо след всяка загуба се оправдава с нещо? Не може ли просто да каже, че са изиграли два изключително интересни и равностойни мача с Байерн, но за тяхно огромно съжаление са загубили. То не бяха засади, дузпи, невероятния късмет на Байерн и т.н. От Реал трябва да се научат че не можеш само да печелиш, понякога губиш и ако това се случи не са виновни съдиите, уморота или късмета на другия отбор.

geg
26.04.2012 17:22

Ами то, когато нещо "се случи", обикновено си има причина да "се случи". И тя "понякога" е "съдиите, уморота или късмета на другия отбор". Това с оправдаването, най-често е наша си фенска интерпретация на треньорски обяснения. А за Моуриньо толкова ли не разбрахте, че това му е трика. Прави провокативни изказвания, за да обере негативното внимание от играчите си. И толкова години успява...

IvailoGeorgiev
26.04.2012 16:09

Тоя пак има управдание.кажете ми защо барса не са се уплаквали за умората а реал-винаги

genchooo
26.04.2012 15:37

-Мъж влиза в спортен магазин и пита продавачката : - Имате ли екип на Барселона ? -На футболист или на съдия ?!?

Отговор
:
11
mincho97
26.04.2012 15:49

*joking**joking**joking**joking* Т'ва ме разби....

Manchu
26.04.2012 15:09

Напълно заслужено класиране на Байер.И в двата мача ги надиграха и по игра и като положения.Само се надявам финала,колкото и да ме съмнява,да е интересен,да не стане от страна на челси яко да налеят ОТНОВО бетона и да разчитат каквото стане напред.Дано Байерн вземе Лигата.

jelko
26.04.2012 14:59

Роналдо разправя на Меси
- Ще се видим на финала!
Меси му отвръща:
- Къде ще го гледаме – у нас или у вас?

geg
26.04.2012 14:11

"...Вместо да продължат да нападат..."
Да, ама как щяха да изглеждат в края на мача срещу здравите, отпочинали и психически освободени германци?
Не казвам, че не бива да споделяме мненията си, но да не забраяме, че са си просто мнения на лаици.*wink*

Lampss
26.04.2012 13:41

Това е отбора,който има наи дълга скамейка и може би най - качествени играчи,и да се оплакват е смешно *wink*

GeorgiChelsea
26.04.2012 20:44

Ей умен "Моуринйо няма да се издигне в очите на хората" я си пийй хапчетата и си лягай ве.Човека спечели абсолютно всичко за което е играл.Тва че Реал са куци коне и Челси ги спъваха съдиите в ШЛ когато беше той е единствената причина да не е най великия треньор в историята така че не говори глупости !

dimitar4o_89
26.04.2012 16:48

това е *wink* факта неоспорим как може с такъв състав и 15 мин. 2 гола и после ми вика умора пълни тъпотии Моуриньо никога няма да изгрее в очите на хората понеже не може да губи видяхте ли кав е смешен бре на колене пред толкова много хора нали е най-великия нали е "Специялния" пфффф къв специален той не можеше да проумее какво се случва ще прави защита много много зле даже и не поздрави треньора на байер а ми се шмугва като шушумига така е има спад и на отбора и на треньора.Ще наблюдаваме привържениците на 2-та Колоса Барса и Реал по ТВ приемете го *wink* не може постоянно само тия отбори и съдбата и парите си го постигнаха тая година щото лично според мене само късметът отстрани и Барса и Реал *wink*

qjtemihuq
26.04.2012 14:40

ми какво да направи , дузпите са си лотария 50-50 освем да се моли да имат късмет какво друго. аз лично невярвах че Кристияно и Кака ще пропуснат, ама ето затова само този който не е бил не е пропускал .

johnterry26
26.04.2012 13:49

Прав си не съм очаквал такова поведение от страна на целият състав на Реал Мадрид просто нямам думи чак и Моу най великият за мен специялист падна накрая на колене просто не знам но дано на финала се получи добър мач и ЧЕЛСИ да направи това за което е мечтал винаги а това е да вземе купата *smile* *thumb_up*