Кой ще е новият диригент на Локо Сф.?

18:05
Кой ще е новият диригент на Локо Сф.?
В един отбор всички постове са важни, особено тези по централната ос – вратар, централен защитник, плеймекър, централен нападател. Това са състезателите, които определят облика на тима, но над всички изпъква един – футболният диригент, централния полузащитник. Човекът на този пост може да внесе динамика в действията, да наложи нестандартния подход, да сътвори всичко интересно.

Едни от най-добрите български полузащитници са играли в Локо Сф – Никола Котков, Атанас Михайлов, Кирил Метков. След тях "червено-черните" изпаднаха в дупка, защото нямаха качествен диригент до... идването на Марчо Дафчев. С пристигането на Дафчев, Локо промени облика си и от изпадащ тим се превърна в състав, който се мери със най-силните в България.

Да, но плеймейкърът на Локо Сф. заминава за Нефтчи (Баку)!

Това е добра новина и за Нефтчи и за Марчо, че и за Локо Сф... Защо е добра, ли?! И то след като за 26 кръга Марчо вкара 13 гола, толкова, колкото реализира и нападателя на "червено-черните" Зоран Балдовалиев. Само, че попаденията на Марчо бяха решаващи - за 1:0 или за 2:1. Когато играта на Локо не вървеше, 30-годишният плеймейкър решаваше нещата с прецизно изпълнение от пряк свободен удар.
Та защо трансфера е тристранно полезен?! Много просто!

* Нефтчи ще спечели опитен футболист, който може сам да предопределя изхода на срещите не само с извеждащи пасове, но и с лични попадения от игра или от пряк свободни удари.
* Самият Марчо ще спечели пари, ще смени обстановката (в пролетния полусезон формата му поспадна, нямаше особено желание за игра и това си пролича по представянето на Локо Сф – едва задържаха бронзовите медали).
* Освобождаването от Марчо Дафчев ще е полезно и за Локото, понеже ще пристигне нов халф, който ще има дръзновението и предизвикателството да израства не само в българското първенство, но и в международните битки.

Но кой ще е заместника на игралия в Марица, Сокол-94, Ботев Пд, ЦСКА и Патрайкос (Гър), Марчо Дафчев?! Виктор Списич, Христо Коилов, Иво Иванов, Марко Муслин, Димо Атанасов...?

Списич обичайно започваше като резерва, рядко влизаше, а когато получеше треньорското доверие не можеше да покаже, че му отива ролята на футболен диригент. Христо Коилов е на пределна футболна възраст, Иво Иванов досега се изявяваше като дефанзивен полузащитник (не е ясно дали ще успее да се преквалифицира като плеймейкър), Марко Муслин е голяма загадка, а Димо Атанасов е краен халф, остър футболист, който също не е показал, че има футболен поглед в дълбочина, в ширина и в перспектива.
Като няма футболен диригент, тогава Локо ще трябва да си го купи.

Като сигурно ново попълнение се смята полузащитника на Пирин Светослав Дяков. Той е с 6 г. по-млад от 30-годишния Марчо Дафчев, но за 27 мача е реализирал едва 3 попадения. А в Локо Сф нямат време, защото срещите за УЕФА ще бъдат на 17 и 31 юли. Локо го очакват лесни съперници, някои измежду : Милано и Пелистер (Македония), Влазня и Партизани (Албания), Биркиркара и Марсаклок (Малта), Санта Хулия (Андора), Могрен и Зета (Черна гора)...  Локо записа два достойни сезона в УЕФА с Марчо Дафчев, отстраняване на Македония, Бней Яхуда (Израел) и без да е победен, отпадна от Фейенорд след две равенства. На следващата година "железничарите" отстраниха Оцелул (Рум), но отпаднаха от Рен (Фр) след две разменени победи.

Поради тази причина е много важно селекционерите на Локо Сф дали ще намерят точния заместник. Не го ли открият новия футболния диригент, "червено-черните" отново може да се борят за оставане в "А" група. Но знаеш ли, може и да попаднат на новите Котков, Начко Михайлов или Кирил Метков!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация