Запорираха къща с басейн, апартамент, акции и 9 банкови сметки на Томов

11:37
Запорираха къща с басейн, апартамент, акции и 9 банкови сметки на Томов
Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност наложи обезпечителни мерки по бъдещ иск за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Александър Томов.

Общата стойност на обезпеченото имущество, към настоящия момент, е в размер на 827 956 лв., съобщиха от пресцентъра на комисията "Кушлев".

Престъплението, за което проверяваното лице е привлечено като обвиняем, попада в обхвата на чл.3, ал.1, т.7 от Закона. Констатирано е, че установеният законен източник на доходи по отношение на проверяваното лице и съпругата му, не е достатъчен за придобиването на тяхното имущество и може да бъде направено обосновано предположение, че Александър Томов е придобил имущество на значителна стойност, за което се предполага, че е свързано с престъпна дейност на лицето.

От направения икономически анализ, в резултата на събраните данни е видно, че има съществена разлика между приходите и разходите на проверяваното лице, като разходите надвишават с 4 942 минимални работни заплати доходите на лицето.

С цел защита интереса на държавата, чрез осуетяване на евентуално отчуждаване на имущество от патримониума на проверяваното лице, са наложени следните обезпечителни мерки:

► Възбрана върху недвижим имот – жилищна сграда на два етажа в с. Студена, с обща площ от 360 кв.м.; с басейн в имота, на който покривната конструкция и инсталациите заемат 90 кв.м.;
► Възбрана върху апартамент в гр. София, със застроена площ от 153 кв.м., ведно с подземен гараж – с площ от 20 кв.м. и избено помещение с площ от 10 кв.м.;
► Запор на дружествените дялове на лицето, в капитала на "Интернешънъл метал форуърдинг" ЕООД;
► Запор на 270 акции /притежавани от лицето/, от капитала на “Булинвест груп – АД” АД;
► Запор на 9 банкови сметки, открити в лицензираните банки в Република България, с титуляр - проверяваното лице.


Съгласно изискванията на закона, Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност ще внесе искова молба в съда за отнемане в полза на държавата на имуществото на проверяваното лице, след влизане в сила на присъда за извършени престъпления от НК, попадащи в предметния обхват на чл.3, ал.1 от Закона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leketoo
31.03.2009 12:50

Той Томов се е поолял малко! Къща с басейнче, апартаментче, 9 сметки *sick* . Хората от Кремиковци не им е плащано с месеци, а Томича са чипка в басейна Баси държавата

antoni78
31.03.2009 11:52

това е просто страхотно.на стадион българска армия този идиот не е вложил и хиляда лева.

gaby98
31.03.2009 11:50

Що не пуснат сър Алекс Томов ,поне 2 дни във ВИП БРАДЪРА