Сираков: Хората очакват победи, за да дойдат на стадиона

16:29
Сираков: Хората очакват победи, за да дойдат на стадиона
Отговорникът на националните отбори по футбол на България Наско Сираков е вярва, че ако "трикольорите" спечелят световната си квалификация срещу тима на Кипър утре, феновете ще се завърнат по трибуните на Националния стадион. Сираков също така призна, че утрешния мач ще бъде доста труден за България и успехът може да дойде след доста усилия.

Отговорникът за националните отбори заяви, че е повикал вратаря Николай Михайлов заради личните му качества, а не заради баща му Борислав Михайлов.

"Смятам, че в момент, в който състезател се контузи, първото нещо е да се погледне към младежкия състав. Не мисля, че младежите са ощетени с оглед на техния важен мач. Моето мнение е, че повиквателната на Николай Михайлов бе най-доброто решение за мъжете. Не се съобразявам с по-високо поставените от мен и не извиках Николай Михайлов заради това, че баща му е президент на футболния съюз, а заради личните му качества. Що се отнася до това какво е казал Иван Иванов на Станимир Стоилов, не мога да коментирам, за това трябва да питате Мъри. Обстановката около отбора е добра, има настроение, момчетата позаредиха батериите и очаквам да се представят отлично в утрешната квалификация срещу Кипър", каза Сираков.

"Смятам, че Божинов не се раздаде достатъчно на вчерашната тренировка. Чувства се готов според неговите думи, опитва се да ни убеди и нас, че е готов за мача. Виждам неговото желание и да помогне на нашия тим във важната квалификация, но след днешното занимание ще преценим дали ще бъде пуснат в игра или ще има друг на неговото място", обясни Сираков.

"В момента се нуждаем от подкрепата на привържениците, въпреки че знам - стадионът няма да е пълен. Надявам се обаче, че с победа и показването на добра игра, още на следващия домакински мач срещу ЕЙРЕ ще бъде пълен стадиона. Това, което се опитваме да набием в главите на футболистите е, че футболът носи удоволствие на зрителите, но ти като играеш, трябва да изпитваш също удоволствие. Разбира се, че във футбола има три възможни резултата, днес може да спечелиш, утре да загубиш. Дори когато си загубил, но си се раздал, хората го оценяват, ние ръководителите - също", коментира Сираков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lubo_309
31.03.2009 23:20

За съжаление шуробаджанащината започна преди доста време. Специално при послените няколко мениджъри се забелязва най-отчетливо. Специално Ицата отричаше няколко човека и след 2-3 месеца, без те да са играли и показали абсолютно нищо ги викаше в националния само и само да се продадът някъде другаде. В момента, аз не виждам чак толко фрапиращи случаи. Живко е зет на някой си и какво от това? Аз не съм виждал от доста време някой защитник да тича толко колкото той, макар и без особен успех, но все пак внася острота, а това че се контузи толко рано май зарадва повече хора, отколкото включването му в националния. За Ники няма кво да говорим. Тоя е такава дупка, че скоро узоновата ще е по-малка от него, но това е положението. Не се харесва на никой, но ние не може да направим нищо.

drummer
31.03.2009 23:10

Абе, вие за какъв Мъри ми говорите, за какви прасета, за каква игра, за какъв пълен стадион и за какво хубаво време...? И камъни да падат от небето Кипър трябва да ги победим! Но с тази ли победа ще си въобразяваме че вървим нагоре? Не виждате ли, че до края на квалификациите, през национала ще се извърви куцо, кьораво и сакато? И всичко това на принципа на безперспективната шуробаджанащина!

Futbulfen
31.03.2009 22:11

Абе нещо лошо го дават за утре,дано тва не ни повлияе и да сме на стадиона..ако не друго то поне желание се вижда

roommen
31.03.2009 22:10

Смятам че стадиона ще е пълен , хората ще очакват добра игра и резултат ,пък и времето е чудесно ....

Futbulfen
31.03.2009 22:01

drummer к'во против Мъри имаш..може би не е повикал достатъчно прасета за двата мача?! или не ти хареса играта с Ейре?! К'ва е причината ако не е тайна? Друг е въпроса за футболистите..или не по-точно за същия става въпрос-отново клубните свински пристрастия! Няма такава злоба просто..каквато се побира в един червен индивид *sick*

deko1991
31.03.2009 19:12

абе чорбета спрете с тия прости изказвания *sick* вижда се че отбора отива нагоре и се изка малко подкрепа но вие точно обратното ами кат толкоз изкате да падаме и не ви пука за националния не се занимавайте поне

lubo_309
31.03.2009 18:19

Аз не виждам какво пречи трениора, а за другите футболисти съм съгласен, все пак в момента липсват най-добрите във всяка фаза на играта и вината не е в трениора, а в контузиите.

drummer
31.03.2009 18:15

Когато този демагог Сираков ви каже "Добър ден", непременно погледнете къде се намира ....слънцето!!! Но, така ще е...още малко остана. А колкото до стадиона, той ще започне да се пълни, но при друг треньор и някои други футболисти. *sick*

lubo_309
31.03.2009 17:46

Аз не съм видял някакви качества на терена да е показал тоя нещастник, освен че могат да му вкарат от 35 метра де. Това го видях миналата година в официален мач на младежите с Португалия, а преди това му се случи още няколко пъти и в България. То баба ми щеше да ги хване тия положения, че е инвалид 1-ва група, а тоя нз как успя да не ги хвана, но и за това си тряат умения. Явно това е видял Сираков в него. Добре поне, че го махнаха от Левски, че само пречеше на момчетата дето имат потенциал.