Как едно DVD качи Челси на върха

16:30
Как едно DVD качи Челси на върха
"Понякога думите не са достатъчни, за да опишат екстаза и агонията, до които спортът може да докара индивида". Това каза героят на Челси Дидие Дрогба след края на финала в Шампионската лига в събота. Това, което сините направиха, доведе до сълзи дори човек като собственика на клуба Роман Абрамович. Личност, която би могла да бъде описана по много начини, но не и като емоционална.

След вдигнаха трофея на Шампионската лига, възпитаниците на Роберто Ди Матео оставиха играчи и фенове на Байерн Мюнхен тотално съсипани. Цялата първа страница на местното издание "Билд" беше посветена на снимка, показваща как един от символите на мюнхенци Бастиан Швайнщайгер страда. Заглавието бе повече от лаконично: "И ние плачем до вас."



Мъките на Швайни започнаха още преди Дрогба да вземе топката и да тръгне към наказателното поле, за да изпълни решителната дузпа за Челси. Швайнщайгер приличаше на зомби, покрил главата с фланелката си, тътрейки се треперещи крака.

Юношата на Байерн бе толкова уплашен преди Ариен Робен да бие дузпата в първото продължение, че се наложи на Мануел Нойер да го вдига от тревата в собственото си наказателно поле, за да го накара да продължи мача. Тук следва да се зададе въпросът, беше ли подходящо именно Швайни да бие петата дузпа за баварците, след като очевидно той не бе в добро психическо състояние?



След пропуска на халфа дойде редът на Дидие Дрогба.
Със сигурност през главата на нападателя са преминали спомените за финала в Москва преди четири години, когато той получи червен картон срещу Манчестър Юнайтед и пропусна да помогне на своя тим при лотарията с наказателните удари. Друга случай, който сигурно причинява болка на Дрогба, бе финалът за Купата на африканските нации в началото на 2012 година. Звездата на Челси пропусна дузпа в редовното време, а после не улучи от бялата точка и при втория си опит, когато слоновете демонстрираха по-слаби нерви и дадоха трофея в ръцете на Замбия.

Въпреки всичко това, Дрогба се вбесява, когато Ди Матео му казва, че ще бие трети.

"Когато Роби ми каза това, аз му отвърнах: "Не, ще бия пети, защото аз винаги бия пети."


"Мислих за много неща, докато се приближавах до бялата точка. Има спомени, които ми горчаха на езика. От друга страна, видях какво направи Петър Чех и знаех, че ще успея", казва още Дрогба.



"Мануел Нойер е чудесен вратар, но в събота Петър Чех отново доказа, че е номер едно в света", обяви Франк Лампард след мача.

За национала на Чехия без проблем може да се каже, че е най-добре подготвеният страж. Статистиката показва, че той усети ъгъла и при шестте дузпи, изпълнени срещу него.

"Или съм добър пророк или пък бях добре запасен с информация", скромно споделя Чех, който допълва, че преди финала е изгледал много пъти двучасово DVD с всички дузпи, изпълнени от футболисти на Байерн от 2007 година досега.

"С Робен ми беше най-трудно. Той в половината случаи бие в левия ъгъл, а в другата половина в десния. По време на продълженията всички са уморени и прецених, че тук той ще търси силата. Помогна ми факта, че и аз, и той сме левичари. Хвърлих се в левия ъгъл и се оказа, че съм бил прав", разкрива стражът на сините.

"Не очаквах Нойер да бие дузпа. Обикновено другият им вратар Бут бие дузпи. Неговата техника е да се забави при засилката, за да види в кой ъгъл ще се хвърли другия вратар. Чудех се дали Нойер няма да направи същото. Поколебах се и поради това не стигнах до топката", продължава разказа си Чех.

Консерватизмът, с който Челси стигна до трофея може да не се е харесал на всички, но никой не може да отрече, че сините демонстрираха невероятна решителност и отборен дух. Малко са отборите, които са в състояние да се вдигнат, след като са получихи гол в 83-та минута по време на финален мач, в който противника играе на собствения си стадион.

Лондончани вярваха в себе си, дори когато всичко изглеждаше безнадеждно. Джон Оби Микел разказа как е повтарял на Робен, че няма как да си вкара дузпата. Ето това е духът на Челси, който донесе невъобразима еуфория на техните фенове.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
22.05.2012 07:49

но ще им се наложи да подмладят отбора което много често означава край. питайте феновете на арсенал. авб беше взет за да го направи, но не му позволиха. само саф го прави успешно и то вече толкова много пъти.

eNzo_
22.05.2012 01:47

Консерватизмът, с който Челси стигна до трофея може да не се е харесал на всички, но никой не може да отрече, че сините демонстрираха невероятна решителност и отборен дух. Малко са отборите, които са в състояние да се вдигнат, след като са получихи гол в 83-та минута по време на финален мач, в който противника играе на собствения си стадион.

horrus
22.05.2012 00:01

Какво възхвалявате отбор без нападение и без център? Отбора-защита ... гет а лайф

ub7
22.05.2012 07:46

челси не са играли 8 години офанзивно. моуриньо не играе офанзивно. ако са играли така е било при раниери (но не ми се вярва) - италианец е все пак. но да - не беше като този сезон. но явно старите кучета в отбора бяха решили да изгонят авб - тери и лампард имат според мен повече влияние в тоя отбор отколкото ние знаем - нищо чудно повечето от старите играчи на челси (тези от ерата на моуриньо) да са настоявали пред съотборниците си да не играят неговата схема. аз лично бих бил съгласен защото мисля че авб играеше много малоумно в защита - прекалено напред се опитваха да изнесат. ама в днешно време футбола доста хора опитват да издупят някакъв аспект от играта - барса играят с 5000 паса и я цъкат като на малки врати, и съответно челси им излизат и застават пред вратата си и дори не им влизат защото номера на барса е да изкарат човек от позицията му, аз с меси и т.н е ясно че лено ще минат през него и после вече центробежната сила - някой тръгва да покрива дупката, и следващия и следващия и така.

Chelsea_FanBlue
22.05.2012 00:30

Срещу Наполи 4 гола/домакини/, срещу Бенфика 2/домакини/, срещу Барса 2/гости/, на финала 1/ГОСТИ/. Защо не ти харесва, че успеваемостта им е 90-96%? Трябва ли да се мъчат с по 200 паса = 1 удар към вратата? Със смяна на мениджъра в такъв етап на сезона, с тези остаряващи и тук-там отсъстващи играчи толкова. Футбола е като войната, избираш тактика. Защо са балами турците да покоряват връх Шипка?! 8г ЧЕЛСИ играят офанзивно, е сега пък Роберто Ди Матео е решил да смени тактиката. ОК *cigarette*

LamparD_CFC
21.05.2012 22:09

"Звездата на Челси пропусна дузпа в редовното време, а после не улучи от бялата точка и при втория си опит, когато слоновете демонстрираха по-слаби нерви и дадоха трофея в ръцете на Замбия. " Грешка Дрогба пропусна в редовното време но после вкара!

Written
21.05.2012 21:59

Чех е с класата на Лев Яшин !

Juan_Mata10
21.05.2012 22:16

Чех за мен със сигурност е най-добрия в момента,но нека не го сравняваме с Яшин

StoyanovKST
21.05.2012 19:35

Един безспорен факт момчета! Чех , най-добрият вратар в света и лично според мен с класи над Нойер , който каквото и да ми говори!!! Досега не бях виждал вратар , който да усети на 5 дузпи посоката на удара .. Нойер усети само 1 дузпа , това доказва класата на Чех , пред останалите вратари ! Дори Касияс , който е смятан за номер 1 в света , неуспя да направи това срещу Байерн ! За Дрогба нямам думи просто , нападател с интелигентност по-голяма от всеки друг този сезон , дори според мен показа , защо е лидера на отбора , справи се дори по добре от играчи като Меси и Роналдо (извинявам се че ги намесвам) ! Уникална игра на 2-мата , които бяха основата при спечелването на тази титла! Евала на целия отбор, много ме зарадвахте през всичките мачове в ШЛ .. ! Продължавайте в същия дух, вървите много добре! *beer*

k1r37o
21.05.2012 21:16

Даже 6 *smile*

pokerfacee
21.05.2012 19:22

Никой не е казвал, че ДВД-то е направил Челси шампион. В статията се казва, че то е помогнало на Чех да спаси дузпите.

sad4me
21.05.2012 19:56

Еми да именно. Но идиотите Уинър веднага се осраха с заглавието си.

dzola1905
21.05.2012 17:28

а какво ще бъде двд -то през 2013 че ме мързи да чакам. дано го има във някой пиратски сайт за да знам за кой отбор да заложа. разбрахме че нехаресвате челси ама не пишете такива тъпотий. иначе момчетата със много труд си я спечелиха купата и им отдайте малко уважение.

sad4me
21.05.2012 16:59

Пълни боклуци ... Челси стана европейски шампион и хайде ДВД-то ги е направил такъв ... ДВД-то ли игра или Чех и Дрогба? Разбира се, че става дума за отборна игра, но всеки знае как се качихме на европейския трон. Уинър освен че сте пълни нещастници и изобщо не разбирате от прогнози, имате и много слаб вкус откъм дизайн...

sad4me
21.05.2012 18:08

*lol*

homiie
21.05.2012 17:08

и да си оправят статиите във фен зоните, защото последната ми статия е от времето на Аспарух..

lamparddd8
21.05.2012 16:56

ЧЕЛСИ ШАМПИОНИИИИ *beer**beer**beer* *cup**cup**cup* байерн дано да са спрели да *cry**cry**cry* ПХАХАХАХАХА *lol*

Отговор
:
16