Трансферен дневник - 27 юни: Юнайтед вади 30 милиона за колумбиец, Барса с първа покупка

19:33
Трансферен дневник - 27 юни: Юнайтед вади 30 милиона за колумбиец, Барса с първа покупка
Вижте трансферните акценти за 27 юни:

Ръководството на Лудогорец води преговори с колегите си от Динамо Букурещ за привличането на румънския защитник Козмин Моци, съобщават редица медии в северната ни съседка. Според информациите от Динамо искат 400 хиляди евро за своя 27-годишен играч, но българските шампиони се опитват да свалят тази сума. Наставникът на Лудогорец Ивайло Петев потвърди за преговорите, като заяви, че на този момент трансферът не е сигурен.

Бившият футболист на Болоня Масимо Кода ще се присъедини към лагера на ЦСКА в Турция, информира "Тема Спорт". Кода е нападател, роден през 1988 година. Той ще премине пробен период и ако Стойчо Младенов го хареса, може да подпише с армейците.

►Днес ръководството на ЦСКА очаква отговор от бившия футболист на Льо Ман Идир Уали, съобщава "Тема Спорт". Той е ляв халф, чийто договор с френския тим е изтекъл, и в момента е свободен агент. От 2010 година насам, Уали е изиграл 77 мача за Льо Ман и е вкарал 13 гола. Мениджърите на футболиста са приели офертата на ЦСКА, като за момента се очаква само неговият отговор. Интерес към французина от алжирски произход имат Ница и Хетафе.

►Ръководството на Ботев Пловдив иска да привлече бившия футболист на Левски Николай Димитров, твърди "7 дни спорт". Вече са осъществени контакти с ръководството на Касъмпаша, като се очаква в близките дни канарчетата да отправят официална оферта. Според запознати, от Ботев ще се опитат да изкушат Димитров със заплата, която друг клуб в България едва ли ще му предложи.

Левски е на път да подпише с нигерийския нападател Сиби Гуор, разкрива "Меридиан мач". Той е на 24 години и е определян като един най-големите таланти на своята родина. Трабзонспор, Самсунспор и Гент се интересуват от футболиста, но за момента Левски изглежда фаворит за привличането на играча.

Петима нови футболисти подписаха договори с Локомотив Пловдив. За срок от 2 години се обвързаха нападателите Георги Стефанов и бразилецът Тасио. Подписите си под контракти за 1 година сложиха защитниците Ели Маркес и Николай Христозов, както и вратарят Йордан Господинов. Гръцкият защитник Йоргос Саламастракис също постигна договорка с ръководството на клуба и до ден-два ще подпише своя договор. Междувременно капитанът Здравко Лазаров и халфът Йордан Тодоров твърдо остават в Локомотив Пловдив. Двамата футболисти бяха с изтичащи договори, но подновиха контрактите си за още един сезон. Любомир Витанов напуска Локомотив Пловдив, а Христо Златински все още не е подновил договора си, защото има оферта и от чужбина, заяви административният директор на черно-белите Атанас Узунов.

Гарет Бейл сложи край на всякакви спекулации около бъдещето си, след като подписа нов договор с Тотнъм, който ще го задържи на "Уайт Харт Лейн" до 2016 година. "Тук съм от пет години и съм се насладил на всяка една минута. Феновете се отнасят страхотно с мен и искам да им се отплатя. Клубът се развива в правилната посока и искам да съм част от това. Страхотно е, че подписах нов договор. Обичам този клуб и искам да се върнем там, където ни е мястото – в Шампионската лига", сподели играчът пред официалния сайт на шпорите.

Борусия Мьонхенгладбах привлече испанския защитник Алваро Домингес от Атлетико Мадрид, съобщиха от германския клуб. 23-годишният бранител премина медицински изследвания и подписа договор за пет сезона. "Алваро Домингес е идеален за централен защитник. Той спечели Лига Европа през 2010-а и 2012-а година и дори стигна до испанския национален отбор. Горди сме, че той избра Борусия", заяви Макс Ебер, спортен директор на германския клуб.

Българският първодивизионен Берое Стара Загора привлече в състава си португалския нападател Елио Бруно Тейшейра Мартинс, съобщиха от клуба. 27-годишният футболист парафира контракт за три сезона. Елио Мартинс е второто ново попълнение в отбора на зелено-белите след сънадорника си Алберто Лузейро от кипърския Арис Лимасол.

►Тотнъм е на път да привлече исландския национал Гълфи Сигурдсон от Хофенхайм, след като германският клуб е приел офертата на англичаните на стойност осем милиона лири, съобщава пресата в Германия. По първоначална информация 22-годишният атакуващ полузащитник трябваше да бъде трансфериран в Ливърпул и отново да играе под ръководството на новия мениджър на "червените" Брендън Роджърс.

Левият полузащитник на Фиорентина Хуан Мануел Варгас може да напусне клуба през лятото, разкри агентът му Жорже Сайтершпилер. "За момента няма нищо официално, но е факт, че Хуан има две опции. Ливърпул го иска, но от друга страна, стои Малага и шансът за него да се изяви в Шампионската лига. Не мога да ви кажа какви са предпочитанията му. И Висшата лига, и Примера са много силни първенства, но не е изключено той да остане в Серия А. Наскоро и от Интер се свързаха с мен, но техният интерес не е толкова сериозен", коментира Сайтершпилер, цитиран от "TMW". Както е известно, през миналото лято Ювентус искаше Варгас, но от Фиорентина отрязаха Старата госпожа.

Руският национал Андрей Аршавин може да продължи кариерата си в турския гранд Галатасарай, съобщиха медиите в Турция. Старши треньорът на отбора Фатих Терим е заявил пред ръководството, че иска да види в състава си плеймейкъра на Арсенал. През изминалия сезон Аршавин игра под наем в Зенит Санкт Петербург.  От Арсенал са готови да се разделят с руснака срещу сума около 10 милиона евро.

Хърватският национал Марио Манджукич ще играе в Байерн Мюнхен, съобщи агентът на нападателя Иван Цветкович. "Изключително сме щастливи, че тази сделка се осъществи. Желанието на Марио беше да премине в някой от европейските топ клубове и това вече е факт", коментира Цветкович. 26-годишният хърватин ще парафира договор за четири сезона, след като премине медицинските изследвания. Той ще получава по 3,5 милиона евро годишно възнаграждение. Байерн пък ще заплати 13 милиона евро за правата на Манджукич на досегашния му клуб Волфсбург.

►Левият бек на датския национален отбор Симон Поулсен, който записа впечатляващо представяне на Евро 2012, е трансферна цел на редица европейски отбори, сподели мениджърът му Марко Бенес пред "Sporten.dk". Според слуховете 27-годишният футболист, чийто договор с холандския АЗ Алкмаар изтече в края на миналия сезон, е следен от Наполи, Лион и Валенсия.  "Много европейски отбори искат да водят преговори с Поулсен. Той е свободен футболист и скоро ще стане ясен новият му отбор" заяви Бенес, цитиран от "Sporten.dk".

►Президентът на Атлетик Билбао Йосу Урутия обяви цената на Хавиер Мартинес. Босът на баските сподели, че клаузата за разтрогване на договора на 23-годишния талант е 40 млн. евро. "Все още не сме получили официално запитване за Мартинес, но който желае да го привлече, ще трябва да спази клаузата в договора му" коментира Урутия. Така ръководителят на испанския клуб охлади страстите на европейските грандове, начело на които стои Барселона.

►Бразилският първодивизионен тим Ботафого чака отговор от Кларън Зеедорф, информира "Globoesporte". От ръководството на тима вече са се свързали с холандския ветеран, който наскоро обяви, че ще продължи професионалната си кариера извън Милан. Очаква се до края на седмицата 36-годишният полузащитник да отговори на предложението на черно-белите.

►Флиртът между Реал Мадрид и полузащитника на Тотнъм Лука Модрич продължава с пълна сила. Според последните новини, разпространени от английските и испанските медии, от Кралския клуб са готови да предложат на шпорите 25 млн. евро плюс правата на Нури Шахин.

Манчестър Юнайтед не се отказва от звездата на Порто Джеймс Родригес. Червените дяволи планират да почукат на вратата на драконите с оферта на стойност 30 млн. паунда, твърди изданието "Sportsmail". По последни информации в договора на колумбийския талант имало клауза, която му позволявала да скъса отношенията си с Порто, само ако заплати 40 млн. паунда.

Барселона осъществи първия си летен трансфер, привличайки младата надежда на Манчестър Сити Йоан Ангел Роман. 19-годишният атакуващ полузащитник подписа с каталунците за 3 години. Досега той се подвизаваше в резервния тим на гражданите. През следващия сезон испанецът ще се поти за втория отбор на Барселона.

►Резервният вратар на Борусия Мьонхенгладбах Логан Байли се присъедини към отбора на Ох Льовен. По този начин белгиецът отново се завърна в родината си и от следващия сезон ще се подвизава в Про Лига.

►В същото време Борусия Мьонхенгладбах освободи и нападателя си Елиас Качунга, който подсили изпадналия от елита на немския футбол тим на Херта Берлин. За последно младият голмайстор игра под наем в отбора на Оснабрюк.

►Отборът на Хъдърсфийлд, който през миналата кампания спечели промоция за Чемпиъншип, привлече в редиците си левия бек на Дънди Юнайтед Пол Диксън. Контрактът на шотландеца е за 3 години.

►Френският тим Нанси се сдоби с правата на защитника Салиф Сане. 21-годишният талант не успя да си спечели място в отбора на Бордо и през миналия сезон игра под наем при бодлите.

►Нападателят на Валенсия Ариц Адурис отново се завърна в тима на Атлетик Билбао. Бившият испански национал сложи подписа си върху тригодишен договор. Адурис носеше екипа на баските през периодите 2002-2003 и 2006-2008.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mario93
27.06.2012 20:50

Юмайтед,трябва ви защитник,и още един плеймейкър

Deco_Sneijder
27.06.2012 19:46

Много хубаво трансфери направиха Манджукич и Домингез, и двамата са много, добри, пожелавам им успех.Чудно ми е защо големите грандове не се борят за Мачей Рибус или Коноплянка които направиха много силни мачове.А Реал Мадрид са луди с подобна оферта...Шахин е добър, трябва да му дадът шанс, А Шахин + 25 милиона за Модрич...много е...че той Бейл не струва толкова...*beer*

rooney_fen_256
27.06.2012 19:46

Оф, закво ни е тоя Родригес бе. Имаме си прекрасни крила. Още умувам, кои трябва да са титуляри измежду Йънг, Валенсия и Нани, а Фърги иска да си увеличи главоболията още повече. Няма смисъл от такъв трансфер. По-добре да вземе един Жоао Моутиньо, например.

Premierleague9
27.06.2012 20:58

Трябва ни един централен полузащитник, не може винаги да продължаваме с пенсията Скоулс...

Strraxo
27.06.2012 20:38

И аз на Юнайтед халф за какво им е миналия сезон халфовата линия беше идеална Валенсиа Карик Скоулс Йънг сега имаме и Кагава според мен трябва нападател който да замени Уелбек и Чичарито и да е на нивото на Рууни и един защитник.

arsenal_gunners
27.06.2012 19:43

Евала правя на футболисти като Гарет Бейл, явно за някои играчи все пак има по-важни неща от парите и славата. Браво !