Ако Италия поведе, испанците ще бъдат в сериозна беда

13:37
Ако Италия поведе, испанците ще бъдат в сериозна беда
Бившият защитник на Тотнъм и Арсенал Сол Кембъл анализира предстоящия финал на Евро 2012. Кембъл, който дълги години бе и национал на Англия, смята, че предстоящият сблъсък между Ла Фурия и Скуадра адзура ще бъде много равностоен и ще бъде решен от определени детайли и решения на селекционерите.

Според Юрген Клинсман, в немския език няма еквивалент за определението "черна котка". След четвъртък вечер предлагам, " Италия" официално да бъде призната за черната котка на Маншафта. Пак адзурите надиграха отбор, който е свикнал да се представя чудесно и да печели големи първенства. Така италианците са тимът, който ще се изправи срещу Испания на финала на Евро 2012. Това е неочаквано, но със сигурност не незаслужено.

Италия ставаше все по-добър отбор с всеки изминал мач от Евро 2012. Като цяло те бяха фантастични, с диригента Андреа Пирло и нападателното дуо Антонио Касано - Марио Балотели, които се оказаха страхотен тандем. Впечатлен съм и от защитата на италианците, които играят самопожертвователно, като класически английски бранители. Готови са да подложат крак, глава и тяло, когато е необходимо, за да предотвратят опасността. Защитната линия на Скуадрата си подава спокойно топката, дори когато е под напрежение. Когато бият съперниците си за първа топка, бранителите на Италия често осъществяват точни пасове към халфовете или нападателите. Това е огромен плюс за тях.



Отбраната на адзурите на Евро 2012 е синоним на мъдростта. Рядко някой от централните или крайните защитници е хващан извън позицията си при атаките на съперника. Бранителите на Скуадрата не се хвърлят на шпагати често, повечето пъти Андреа Барзали и Леонардо Бонучи просто прочитат добре играта и пресичат пасовете към противниковите нападатели. Фактът, че двамата се подсигуряват толкова добре не трябва да е изненада, защото двамата вече година и половина играят заедно в Ювентус. Мнго често се случва единият от двамата да покрива персонално футболиста на противника, който държи топката, а в същото време другият от бранителите да отнеме топката в чисто единоборство. Така Италия си спести много опасни статични положения пред своето наказателно поле.



Именно поради това, според мен, Италия не трябва да бъде подценявана. Ако в неделя адзурите поведат, смятам, че Испания ще попадне в сериозна беда и на Ла Фурия ще й е много трудно да се върне в мача.

В момента италианската защита играе прекалено умно, за да бъде преметната от схемата на испанците, залагаща на "фалшива деветка". Колкото и страхотни да са Иниеста, Давид Силва и Сеск Фабрегас, те тримата трудно ще притеснят Бонучи, Барзали и Киелини, без да са подкрепени от класически централен нападател.

Адзурите просто ще запазват позициите си в защита, докато Ла Фурия владее топката, а халфовете на Италия ще пресират здраво своите опоненти.

В случай, че Испания се озове в позицията на изоставащ в резултата, обезателно ще бъде ще да пуснат голаджия като Фернандо Торес. Човек като Ел Ниньо може да създаде проблеми на защитниците на Италия. Той е от типа футболисти, които биха принудили Бонучи и Барзали да започнат да се чувстват несигурни в определени ситуации.



Подходът с включването на Торес като резерва бе близо до това да даде победата на Испания в мача между двата тима в груповата фаза на турнира. Тогава испанците успяха да преуморят халфовете и бранителите на Италия и появяването на Ел Ниньо донесе няколко много чисти голови положения пред вратата на Буфон. Така че не е изключено нападателят на Челси да направи разликата в неделя вечер.



Трудно е да се прогнозира такъв двубой. Без съмнение Испания е по-класният отбор, но както казах, вкара ли Италия първа гол, ще е много трудно, ако не невъзможно за Ла Фурия да спечели...

Ако полузащитниците на Италия успеят да удържат в сблъсъка си с техните колеги от Испания, то Скуадра адзура спокойно може да се надява да стигне до успеха.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Gerrard951
30.06.2012 22:34

0 - 0 в редовното и и в продълженията победа за Испания *beer*

Notlike
30.06.2012 18:44

Испания не блестят с нищо на това европейско, докато италианците с всяка изминала минута се чувстват все по-силни. Кой е очаквал след 120 минути и 2 дена по-малко почивка да СГАЗЯТ Германия?

MaLkO_LuD94
01.07.2012 11:52

Еми постоянно гледам футбол *wink* И не само футбол а всякакъв спорт затова и си имам мнение по всеки въпрос *lol*

stoinochelsea
30.06.2012 23:34

Е абе за всичко имаш обяснения бе *lol*

MaLkO_LuD94
30.06.2012 23:25

Ами каквото и да си говорим Италиянския футбол е по-бавен а и техните отбори отпадат сравнително рано в Евротурнирите докато в Англия Германия Испания динамиката е много по-голяма

stoinochelsea
30.06.2012 23:19

И защо така мислиш?

MaLkO_LuD94
30.06.2012 19:34

Германия и Испания са по-изморени от Италия все пак *wink*

holigan4e
30.06.2012 18:38

Пирло и Балотели , ще им видят сметката на тия

Ross_m1
30.06.2012 17:37

а ако Испания поведе Италия как ще са , и като по4нат да я цъкат

stoilb
30.06.2012 16:31

не тази година 2-1 е резултата за испания*wink*

zodaka
30.06.2012 14:05

Айде СКУАДРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Размажете ги теа ге**ета!