ФА Къп - Преигравания

14:46
ФА Къп - Преигравания
В средата на седмицата ще се изиграят срещите от наи-стария турнир в света,а качественият  и вълнуващ футбол  е гарантиран.Предстоят преиграванията на двубоите от ФА Къп завършили при равенства:

Стейнс - Стокпорт : Скромният тим на домакините се подвизава в седмото по сила ниво в Англия. Отборът няма никакви успехи, а достигането му дотук е своеобразен триумф, особено като се има предвид, че този тим за първи път ще бъде даван по "Скай Спортс", което ще напълни клубната каса. В своята дивизия Стейнс е сред лидерите,като дори  има  доста мачове по-малко. Стокпорт се състезава в Лига 2, но след добрия изминал сезон, когато остана точно под чертата на баражите, сега гостите се лутат в средата на таблицата. Домакинското равенство срещу Стейнс беше изненада и сега би трябвало Стокпорт да поправи  тази си грешка. ►Прогноза 2.

Борнемут - Бароу : Домакините се подвизават в Лига 1, но мястото което заемат е  в зоната на изпадащите. В последните два сезона, макар и трудно, Борнемут успя да се спаси, но явно този път задачата на "черешките" ще е по-трудна. Може да се каже, че за тях турнирът на ФА Къп остава на по-заден план. Въпреки това, жребият беше благосклонен и срещу тях противопостави скромния състав на Бароу, състезаващ се в Конференция Север - шестото по сила ниво на английския футбол. В предните два сезона гостите с мъка успяваха да се задържат в дивизията и да не изпаднат. Настоящето им положение не е по-добро, тъй като Бароу заема предпоследната позиция, но е и с мачове по-малко. Съставът на гостите успя да устиска равенство на своя стадион в първия двубой, но сега задачата на Борнемут изглежда доста по-лесна с оглед на домакинското предимство. ►Прогноза 1.

Брайтън - Челтнъм : Домакините се представят стабилно в Лига 1 и имат всички шансове да достигнат до зоната на плейофите. Тимът се намира във възходяща форма и в сравнение с миналия сезон е преобразен. Челтнъм също играе в Лига 1, но заема последното място и  според много специалисти това е най-слабият отбор в дивизията. В гостуванията си тимът е регистрирал една победа, 1 равенство и 6 загуби. Първата среща завърши при  резултат 1:1, като Брайтън изравни в последната минута. Интересното е, че същите два отбора се срещнаха и във Ванс Трофи, където Брайтън надделя у дома с убедителното 4:1. Победата за домакините изглежда логична, но все пак трябва да имаме едно наум, когато се срещат състави от едно и също ниво на английския футбол. ►Прогноза 1Х.

Бристол Роувърс - Лейтън Ориент : Отново сблъсък между отбори от Лига 1. Роувърс не играят много убедително и са малко над зоната на изпадащите, докато Лейтън се представя изненадващо добре и е на върха заедно с Карлайл. Формата на гостите обаче рязко спадна и те все по-рядко стигат до победата. Нормално е за отбор като Лейтън Ориент да не успее да задържи постоянството си от началото на сезона. Спечелилият промоция от Лига 2 тим на Бристол Р съвсем очаквано  започна колебливо сезона, но изглежда "пиратите" имат потенциал за нещо повече. Двубоят обещава да бъде оспорван, но все пак бих дал леко предимство на домакините. ►Прогноза 1Х.

Гримзби - Карлайл : Намиращият се в много слаба форма тим на домакините все пак успя да измъкне равенство от негостоприемния стадион на Карлайл. Гримзби загуби 7 от последните си 8 срещи в Лига 2, което го изпрати почти на дъното. Карлайл от своя страна е в прекрасна форма и неслучайно е лидер в Лига 1. Тимът нанесе и единствената досега загуба на Лийдс. Гостите постигат победите си с лекота и няма да е чудно, ако вземат реванш на Гримзби и ги преодолеят. ►Прогноза 2.

Лийдс - Херефорд  : Дори и в Лига 1, Лийдс впечатлява със своето  възраждане, което може би един ден ще успее да върне славата на този клуб. Домакините мачкат всичко по пътя си в лигата и не подлежи на съмнение, че ще спечелят промоция за Чемпиъншип. Клубът малко по малко се стабилизира финансово и това означава, че му предстоят нови успехи. Херефорд също се намира в отлична форма и дори малко изненадващо е втори в класирането в Лига 2. Срещу класният състав на домакините на "биковете" ще им е трудно да постигнат нещо повече от почетна загуба. ►Прогноза 1.

Нортхемптън - Дарлингтън : Домакините играят на приливи и отливи, което ги нарежда сред отборите-средняци в Лига 1. Нортхемптън загуби последните си 3 мача с минималното 0:1 и напоследък нападателите на тима не успяват да се разпишат често. Дарлингтън е трети в Лига 2 и има амбиции да спечели промоция. Това е доста опасен отбор, особено като гост и е способен на изненади. Заради слабата форма на Нортхемптън, единицата не изглежда толкова сигурна. ►Прогноза Х.

Родъръм - Форест Грийн : Изпадналият от Лига 1 състав на Родъръм ще направи всичко възможно да се върне там, откъдето е дошъл. Домакините са в отлична форма и спечелиха последните си 5 срещи, което ги изпрати на четвъртата позиция. На собствен терен Родъръм играе стабилно и рядко допуска изненади. Форест Грийн е един от силните отбори в Блускуеър. Тимът се намира в чудесна форма и неслучайно успя да се противопостави на Родъръм в първия двубой. Сега обаче ще им е доста по-трудно. ►Прогноза 1.
    

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация