Има ли нужда Юнайтед от покупки?

18:07
Има ли нужда Юнайтед от покупки?
Сезонът в Англия завърши, а отборите се отдадоха на заслужена почивка. По всичко личи, че идващото лято ще ни донесе доста емоции, освен по стадионите на Швейцария и Австрия, а и на трансферния пазар.

Манчестър Юнайтед стана шампион и завоюва Шампионската лига, което несъмнено говори за класата на тима.

Едва ли е удачно да търся слаби места във формацията на сър Алекс, но по всичко личи, че проблемите за в бъдеще могат да дойдат от нападението на тима, което се представи по изключителен начин през този сезон. Все пак, спекулациите около евентуален трансфер на Кристиано Роналдо се засилват все повече, а самият португалски талант заяви, че ще вземе решение за бъдещето си идната седмица. Луис Саха изглежда сигурен напускащ, а оферти към нападателя не липсват. Дори в пресата на Острова излезе информация, че Арсен Венгер се интересува от него и би желал той да акостира на „Емирейтс”. Уейн Рууни и Карлос Тевес изглежда, че имат запазено място в атаката на тима, но нека не забравяме, че много голям процент от титлата на Юнайтед се дължи и на факта, че те нямаха сериозни контузии през изминалия сезон. Появата на нов нападател на”Олд Трафорд” изглежда доста логична, но ме съмнява новият играч да е от калибъра на Димитър Бербатов и Карим Бензема. По скоро в Юнайтед биха си върнали доста талантливия анголски национал Манучо, който бе преотстъпен в Гърция и направи страхотно представяне в Купата на Африка през януари.

В средата на терена нещата изглеждат доста добре, с оглед адаптацията на Андерсон и Нани, които оставиха зад гърба си един доста сполучлив сезон. Вътрешният полузащитник остави доста приятни впечатления с играта си и единственото нещо, което му липсва да се превърне в твърд титуляр е неговата физическа форма и неспособността му да изиграе 50 мача на сезон. Нани притежава страхотни качества, които ще се развият за в бъдеще, но характера на крилото е едно от нещата, които трябва да обезпокояват сър Алекс. Едва ли ще бъдат похарчени сериозни суми за полузащитник с оглед опита, който притежават Скоулс, Карик, Харгрийвс, Джи Сунг Парк и Гигс, и потенциала на Нани и Андерсон. Нека не забравяме, че и в сметките на сър Алекс могат да попаднат и Флетчър и О’Шей,  което  прави привличането на полузащитник в отбора почти невъзможно.

Пари, по всяка вероятност ще бъдат похарчени за десен краен бранител, освен ако мениджърът няма в главата си идея да използва на този пост Оуен Харгрийвс, който трябва да признаем направи доста силни мачове в зоната на бека. Гари Невил е далеч от славните си години, а и физическите качества на футболиста са отслабнали доста за стандартите на английския футбол. Уест Браун бе налаган на проблемната позиция, но моето мнение е, че той играе най-добре в центъра на отбраната, но в никакъв случай не е от класата на Рио и Неманя. По всяка вероятност ще бъде привлечен играч на този пост, но кой ще е той едва ли може да се предположи.

Вратарският пост изглежда сигурен в лицето на Едвин Ван Дер Саар след добрия сезон, лишен от грешки и представянето на финала на Шампионската лига. Томас Кушчак изглежда добра алтернатива за холандеца, но по всичко личи , че е далеч от неговата класа.

Темата Кристиано Роналдо не смятам да засягам, защото на всички е ясно, че ако той потегли посока "Сантяго Бернабеу", на сър Алекс и компания ще им е неимоверно трудно да намерят халф, който да отбележи 40 гола за сезон. Все пак лятото едва започва, а и спекулациите с него. За нас остава да се настаним удобно и да се наслаждаваме на трансферните саги по клубовете.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Patilanec
02.06.2008 09:47

Borki4 къде ги видя тези нападатели- Рууни, Тевез, Роналдо (аз лично не го броя за нападател ) Уелбек, Кембъл като последните двама са много млади и Саха който според мен 100% това му беше последен сезон. Аз искам да вземат Хунтелар щото много ми напомня на Нистелроой. Колкото до защитата със сигурност трябват нови попълнения

BeBigBeast
01.06.2008 23:22

момчета не се излагаите с този Бербатов... никои голям клуб няма да купи ... това е мое мнение

sasho_kg
01.06.2008 22:30

Аве според мене Бербатов наистина щтеше да им сварши работа а по вапроса за Роналдо мисля че наистина ще отиде в Реал Мадрид!!!!

Borki4
01.06.2008 21:32

те си имат достатъчно нападатели... според мен им трябва един защитник

manunited666
01.06.2008 19:27

Юнайтед спечелиха ШЛ и ПШ но те са слаби найстина.Ти си експерта все пак.Всички да слушат MaXiMuM , той энае най-добре.