Трансферен дневник - 1 юли: ПСЖ иска лидер на Челси, Реал пак се насочи към Манчестър

18:37
Трансферен дневник - 1 юли: ПСЖ иска лидер на Челси, Реал пак се насочи към Манчестър
Вижте водещите трансферни новини за 1 юли:

►Шампионът на България Лудогорец удари на камък в опитите си да привлече халфа на Литекс Георги Миланов, пише "Тема Спорт". Босът на ловчанлии Гриша Ганчев е поискал 1,8 милиона евро, за да се раздели с таланта и въпросната сума е спряла разградчани.

►Португалецът Фабио Нунес, който не бе харесан от ЦСКА преди броени дни, се разбра за тригодишен договор с английския Блекбърн, който от новия сезон ще играе в Чемпиъншип. 19-годишният Нунес за последно бе футболист на Парма, пише "Меридиан мач".

►Нападателят на Нюрнберг Александър Есвайн е пред трансфер в Лудогорец, е едно от водещите заглавия в "7 дни спорт". Според медиите в Германия 22-годишният футболист може да подсили шампиона на България в близките дни. Есвайн е оценен на 600 хил. евро, а през миналия сезон е вкарал 4 гола в 26 мача за Нюрнберг.

►Аржентинският нападател Гуидо ди Вани е опция за лятната селекция на ЦСКА, пише "Тема Спорт". Той обаче може да бъде привлечен чак след около 20 дни. Играчът има все още действащ договор с парагвайския Спортиво Лукеньо, а до края на местната Апертура има цели три кръга, като последният двубой на отбора е на 15-и следващия месец. Едва тогава може да се започнат преговори за Ди Вани. Нападателят играе като титуляр през този сезон, като до момента е отбелязал 7 гола. Плюс това за Гуидо ди Вани ще трябва да се заплати и трансферна сума в размер на 150 000 евро.

Жуниор Мораеш напусна лагера на ЦСКА в Турция и най-вероятно ще бъде продаден на Металург Донецк. Нападателят си е събрал багажа през нощта и е потеглил към летището в Истанбул, а треньорът Стойчо Младенов е бил уведомен за трансфера малко по-рано. Мораеш ще премине медицински тестове още днес и веднага след това ще се присъедини към лагера на украинците, които в момента се готвят край Виена. Първоначално се говореше за трансферна сума от около 3 милиона евро, но според запознати, всъщност става дума за по-малко пари.

►Старши треньорът на Славия Мартин Кушев призна, че само един играч от каращите проби му е направил впечатление при загубата от Монтана в контрола с 1:2. "Тази контрола беше най-вече, за да видим новите. Имаме много време да се подготвим. Обсъждахме с президента не само футболистите, но и други неща. От всички само едно момче ще остане, но не мога да кажа със сигурност. Другите утре сигурно ще бъдат освободени. Чакаме един нападател от Кот д'Ивоар и още двама испанци", заяви Кушев. Специалистът е почти сигурен, че Чавдар Янков и Георги Петков ще останат в Славия през новия сезон. Виктор Генев отново ще играе при "белите", ако за него не бъде получена изгодна оферта от чуждестранен клуб. "И тримата са при нас. Генев тренира с нас, но при добра оферта за него и за нас, няма да го спираме. Ако няма изгодна оферта - ще остане. Имам уверението на Чавдар и на Георги. Моето желание е и тримата да останат. Атанас Чипилов и Петър Альошев са наши футболисти", каза още Кушев.

Саутхямптън привлече нападателя на Бърнли Джей Родригес. Светците ще платят за 22-годишното острие 8,5 млн. евро, като по този начин трансферът ще се превърне в най-скъпият в историята на клуба. Джей Рордригес подписа договор за 4 години с новака във Висшата лига. В кариерата си той има 133 мача с екипа на Бърнли и 42 гола.

►Елитният бразилски футболен клуб Ботафого привлече холандския полузащитник Кларънс Зеедорф с двегодишен договор. "Той е най-известният чуждестранен футболист, който идва в Бразилия за всички времена. Зеедорф не идва за пари. За него важно е предизвикателството. Той смята, че може да играе в бразилското първенство на топниво още две години", каза президентът на Ботафого Маурисио Асунсао.

►Ръководството на Елазъгспор е успяло да договори трансфера на българския нападател Валери Божинов и те го очакват в следващата седмица за преговори за личните му условия, съобщава вестник Фотоспор. Елазъгспор започва сериозна трансферна офанзива, като Божинов заедно с Жюлиен Фобер и Ерве Тюм трябва да бъдат перлите на новия отбор, твърди изданието. Пак според същия източник най-много за привличането на българския национал настоява старши треньорът Бюлент Уйгун.

►Китайските отбори продължават да наддават за футболистите на водещите европейски отбори. Този път отборът на Далиан Аербин се готви да осъществи гръмка покупка, привличайки в състава си звездата на Барселона Сейду Кейта, твърди "Ел Мундо Депортиво". От щаба на ястребите вече са стартирали процедури за трансфера на малийския национал.

►Турският национал Мехмет Топал се завърна в родината си, след като подписа четиригодишен договор с Фенербахче. За последно опитният полузащитник игра в тима на Валенсия, който ще прибере 4.5 млн. евро от трансфера му в състава на канарчетата.

►Холандското крило на Ювентус Елхеро Елия може отново да заиграе в Бундеслигата, информират немските и италианските медии. 25-годишният футболист е бил трансферна цел на Вердер Бремен, чието ръководство вече е отправило оферта за правата му.

►Капитанът на Челси Джон Тери е попаднал в трансферния списък на Пари Сент Жермен, разкрива "Le Parisien". По информация на френския авторитетен вестник тимът от Париж планирал да предложи 10 млн. паунда за лидера на сините. Наставникът на столичани Карло Анчелоти също желаел отново да работи с бившия си възпитаник.

►Турският шампион Галатасарай отново проверява възможностите да привлече българската звезда Димитър Бербатов, съобщава интернет изданието Хабер-витрини. Бербатов и Демба Ба са първите две опции за Галатасарай за водещ нападател през новото първенство, но Бербатов определено е фаворит, тъй като е любимец на президента Юнал Айсал. "Бербатов е супер-нападател. Аз искам той да дойде при нас. Но последната дума разбира се, е на треньора Фатих Терим, коментира още шефът на жълто-червените. Рус, синеок и със силна физика, описва още Юнал играчът, с който те са подновили разговорите. Димитър Бербатов е универсален и ефективен играч, както на земята и така и във въздуха. Висок е 190 сантиметра и е отбелязал безброй голове с глава", описва ентусиазирано президентът.

►Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо е заделил близо 50 млн. евро за Давид Силва, съобщава "Мирър". Според информацията на британския таблоид, Кралският клуб търси варианти за привличането на атакуващия халф на Манчестър Сити. Моу е бил готов да предложи Гонзало Игуаин или Карим Бензема като разменна монета. Гражданите обаче нямали намерение да участват в сделка за продажбата на испанския национал и за да охладят страстите на мадридчани, са поставили колосална цена на Силва. Изданието посочва, че небесносините ще се разделят с испанския национал, ако получат 99 милиона евро за подписа му.

►Според медиите на Острова Ман Сити се готви да отправи многомилионна оферта към Арсенал за подписа на Робин ван Перси, но преди това гражданите ще се опитат да продадат двама свои нападатели. Въпросните играчи са Адебайор и Джеко. Босненецът ще стане ненужен при закупуване на РВП, а тогоанецът има огромна заплата и Сити са склонни да го продадат дори и при не много висока трансферна сума.

►Новакът във Висшата лига на Англия Уест Хям подписа с левия защитник от Северна Ирландия Джордж Маккартни. Бранителят се завръща при чуковете за трети път в последните шест години. Маккартни игра под наем в Уест Хям от Съндърланд през миналия сезон и бе избран за Играч на сезона, след като помогна на тима да се завърне в елита. Преди това Маккартни носеше екипа на Уест Хям в периода 2006-08 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitchesx
14.08.2012 13:01

Абе тея ПСЖ луди ли са искат всички ..

Mukovd
02.07.2012 01:24

Днеска Саломон Калу и Жосе Босингва са напуснали Челси. Желая им успех и едно голямо мерси за всичко.

Madridist1902
01.07.2012 21:21

Абсолютни глупости какви 99млн. тия нормални ли са,ние имаме нужда от класен десен бек и централен защитник евентуално...

Sir_Roberto
01.07.2012 20:07

щом Тиаго Силва струва 40 млн то Тери трябва да е 60 млн

durtak
01.07.2012 20:50

един път се е случило, голяма работа.. Защо никой не говори как Гигс е*а жената на БРАТ си ?

dict8or
01.07.2012 20:15

Пхахахааха.... Вярно, че Тери е най-добрият английски защитник ама, не само че в момента Тиаго е доста по-добър, но и Тери е по-стар (и си пада по жените на играчите).

joseph_Macg
01.07.2012 19:47

Тери = 10 млн ???? Тия цирк ли правят или ? . То си е ясно че тери никога няма да напусне Челси, ама да предлагат такава сума

Franki8Lampard
01.07.2012 19:30

Няма начин Тери да напусне Челси камоли в ПСЖ просто е невъзможно ако ще да му предложат и 500 000 на месец той е лоялен към отбора *wink*

durtak
01.07.2012 18:57

Тери и ПСЖ ? хаха тия много взеха да си вярват.. Не всичко се купува с пари.. смешници

georgechelsea
01.07.2012 18:55

Тери в ПСЖ пълна пародия този играч когато напусне Челси ще бъде чак когато сложи край на своята кариера

Neooo_1995
01.07.2012 18:44

"Моу е бил готов да предложи Гонзало Игуаин или Карим Бензема като разменна монета. "-Нищо вярно няма.Имаме нужда само от един класен защитник.

albertog
01.07.2012 18:40

Тея псж са откачили как може да са толкова тъпи :Х