Трансферен дневник, 13 юли - Футболният свят в очакване на трансферите на лятото

18:16
Трансферен дневник, 13 юли - Футболният свят в очакване на трансферите на лятото
Напредналите преговори между Милан и Пари Сент Жермен за Златан Ибрахимович и Тиаго Силва продължават да са водещата новина на трансферния пазар. Вижте другите по-интересни вести от деня:

Мишел Платини се завърна в ЦСКА вчера. Преди тренировката, бразилецът проведе кратък разговор със Стойчо Младенов. Нападателят се връща при червените като част от сделката между армейците и Динамо Букурещ за Борис Галчев, съобщава "Тема Спорт".

Жуниор Мораеш остава в ЦСКА и през следващия сезон, потвърди мениджърът му Джовани Бекали. Бразилецът със сигурност ще бъде титуляр за армейците в първия им мач от Лига Европа на 19 юли, информира "Тема Спорт".

ЦСКА почти договори албанския национал Едгар Чани и Кристиан Ободо от Удинезе, пише още в страниците на вестник "Тема Спорт".

►До часове ще подпишем с нов класен нападател, разкри собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев. Чаканият футболист обаче няма да играе в двата мача с Динамо Загреб от квалификациите на Шампионската лига, пише "Тема Спорт".

►Бразилецът Виктор Увос, който има италиански паспорт, ще се присъедини към Славия. Той е атакуващ халф и за последно е играл в Ботафого, тръби "Тема Спорт".

►Бъдещето на Абел Анисе в ЦСКА е неясно, съобщава "Меридиан мач". Футболистът може да пропусне и предстоящия сезон, коментираха от бившия му клуб Черноморец Бургас.

►Скандалният младежки национал Стефано Кунчев от Славия вече е футболист на Локомотив Пловдив. Днес вратарят ще направи първа тренировка със смърфовете, информира "Меридиан мач".

►Селекцията в Левски приключи, коментира треньорът на сините Илиян Илиев. Наставникът каза още, че слабото място на отбора е защитата, пише "7 дни спорт".

Португалецът Бернардо Тенгариня пристигна в София, за да премине медицински прегледи и да подпише договор с ЦСКА. 23-годишният футболист, който може да играе като централен защитник и дефанзивен халф, идва от Витория Сетубал. Тенгариня има мачове за младежкия национален отбор на Португалия и е минал през грандовете Порто и Бенфика. Вероятно той ще бъде представен утре.В близките дни в ЦСКА очакват още нови попълнения, които да подсилят тима в офанзивен план.

Бразилският халф Еденилсон Бергонси се присъедини към отбора на Черно море на лагера на тима в Банско. Футболистът пристигна късно снощи. Той е на 25 години, висок 185 сантиметра и идва от белгийския Стандарт Лиеж. Преди това бразилецът е играл за Брюксел, италианския Варезе и бразилския Жувентуд. Футболистът ще бъде на проби и ще се опита да впечатли треньорския щаб в предстоящите контроли, съобщава клубният сайт на Черно море. За утре сутринта е предвидена лека тонизираща тренировка, а от 18.30 часа е третата проверка от лятната подготовка на Черно море срещу домакините от Банско.
 
Ботев Пловдив привлече бразилеца Вандер Сакраменто Виейра, съобщиха от клуба. 23-годишният полузащитник е собственост на Демократа, но за последно е играл като преотстъпен в Ипатинга. Договорът на играча е за срок от 3 години. С привличането на Вандер Сакраменто Виейра новите футболисти в Ботев стават дванадесет. Клубът вече си осигури услугите на Иван Цветков, Асен Караславов, Костадин Дяков, Станислав Костов, Стефан Станчев, Ернестас Шеткус, Бобан Грънчаров, Рубен Паласуелос, Томаш Иршак, Артур Енрике и Диего Ферарес.

Старши-треньорът на Берое Ивко Ганчев освобождава играчите, дошли на проби в старозагорския тим. Все още обаче не е ясна съдбата на Арчи Фатаки. "От дошлите на проби футболисти единствено се двоумим дали да остане Арчи Фатаки, другите ще освободим. На втория лагер в Словения ще наблегнем повече на тактически занимания, за да подобрим играта на отбора в средата на терена и в атака", коментира Ганчев.

Офанзивният полузащитник от Румъния Александру Пачурар е един от вариантите за усилване на нападателната мощ на ЦСКА. Според румънските медии халфът чака обаждане от ЦСКА и е готов веднага да пристигне в София за преговори. Пачурар, 30-годишен, е бивш играч и на двата румънски гранда Динамо Букурещ и Стяуа. За последно е играл в Университатя Клуж. Както е известно, ЦСКА търси варианти за усилване на конкуренцията в офанзивен план, като клубът има твърде малко време, предвид факта, че първият официален мач на тима е след по-малко от седмица - срещу словенския Мура в турнира Лига Европа.

Българският национал Борис Галчев официално е футболист на румънския Динамо Букурещ. Халфът на ЦСКА премина медицински прегледи сутринта и парафира с кучетата за две години с опция за още една, съобщи генералният секретар на клуба Богдан Баланеску. "Това е сериозна крачка напред в моята кариера. Радвам се, че идвам в един от големите отбори на Румъния с много привърженици. Надявам се да се приспособя към отбора колкото се може по-бързо и да оправдая очакванията", каза Галчев пред официалния сайт на клуба. Като част от трансфера в ЦСКА се завръща бразилският нападател Мишел Платини, който изкара един полусезон в Динамо, но не успя да се наложи.

Уелският национал Крейг Белъми е основна трансферна цел на мениджъра на Куинс Парк Рейнджърс Марк Хюз, който преди седмица увеличи групата на отбора си с привличането на Джи-Сунг Парк от Манчестър Юнайтед. Белъми игра под ръководството на Хюз в Манчестър Сити и националния тим на Уелс, а сега изглежда готов за приемане на новото предизвикателство. Той вече отказа оферта от Кардиф и обмисля оставането си в Ливърпул.

Ръководството на Галатасарай съобщи днес, че е подписало четиригодишен договор с полузащитника на турския национален отбор и Реал Мадрид Хамит Алтънтоп. Договорът предвижда 3,5 милиона евро компенсация за Реал Мадрид, с който Алтънтоп подписа четиригодишен договор през май 2011 година, пише в комюникето. Заплатата на 29-годишния Хамит Алтънтоп в Галатасарай ще бъде 2,9 милиона евро годишно и 20 000 евро за изигран мач през първите два сезона, а през вторите два сезона - 2,75 милиона евро годишно и 25 000 щатски долара за изигран мач.

Милан отново проявява интерес към нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес, съобщава "Скай Спортс". През миналото лято аржентинецът бе свързван с доста отбори, но в крайна сметка остана в клуба, въпреки конфликта с мениджъра Роберто Манчини. Милан опита да го привлече през януари, но сделката пропадна. Според информациите, росонерите ще получат около 50 милиона паунда от продажбата на Златан Ибрахимович и Тиаго Силва в Пари Сен Жермен. Шефовете на клуба смятат да инвестират сумата в трансфера на Тевес. Въпреки че аржентинецът изясни отношенията си с Манчини, гражданите биха разгледали евентуална оферта на Милан.

Ливърпул ще плати 12 милиона паунда на Рома за Фабио Борини, съобщават английските медии. Италианецът, който ще стане първото ново попълнение за мениджъра Брендън Роджърс, би трябвало да финализира трансфера през уикенда. Роджърс познава добре нападателя, след като му бе наставник в младежкия тим на Челси, а след това го взе под наем в Суонзи.

Манчестър Сити и Тотнъм са постигнали договорка за трансфера на Емануел Адебайор, потвърди "Скай Спортс". 28-годишният нападател изкара последния сезон под наем на "Уайт Харт Лейн", а шпорите никога не са крили желанието си да го купят за постоянно. Новият мениджър Андре Вилаш-Боаш също подкрепи сделката. Адебайор вече има разрешение от Сити да преговаря за личните си условия с лондонския тим. Би трябвало Тотнъм да завърши сделката през уикенда.

Джеймс Родригес опроверга слуховете за трансфер в Манчестър Юнайтед. Колумбийският национал смята да започне третия си сезон с Порто. "Искам да остана тук. Порто е голям отбор и те са моето настояще. Мисля единствено как да играя за Порто и какво е най-добро за отбора", сподели футболистът.

Тотнъм ще трябва да плати 31.5 милиона паунда, ако иска да привлече халфа на Порто Жоао Моутиньо. "Не съм говорил с Виаш-Боаш, но е нормално да харесва Моутиньо. И аз го харесвам. Отборите обаче не могат просто да продават. Искаме той да остане, но това е футбола и има клаузи за освобождаване", сподели треньорът на Порто Витор Перейра.
Според информациите, Манчестър Юнайтед също желае да има Моутиньо в състава си.

Нападателят на Уигън Уго Родайега подписа тригодишен договор с Фулъм. 26-годишният колумбиец преминава като свободен агент на "Крейвън Котидж". "Исках да остана в Англия и съм щастлив, че преминавам във Фулъм. Имах чудесни три сезона в Уигън и искам да благодаря на ръководството и феновете на клуба", заяви Родайега.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Martinho85
13.07.2012 22:05

Тотнъм добре се уреди с този трансфер,а КПР ще подсилят тима чудесно с Белъми....За Джеймс Родригез бе ясно,че няма да дойде при нас,отвсякъде намирисваше на спекулация...Лично аз не вярвам,но ще ми е любопитно да видя дали Милан ще взема Тевез и ако да-как той би паснал на тима,А Алтънтоп освен да се пречкаше в Реал,друго не правеше...Излишен трансфер за Реал бе това.....

scouser_pool
13.07.2012 20:36

Всъщност официално Макси напусна Ливърпул в посока Нюелс Олд Бойс(Аржентина)!Беше добър футболист за клуба в мачовете , които изигра-17 гола в 73 мача!

scouser_pool
13.07.2012 20:19

Борини почти сигурно ще ни е първото попълнение за лятото!Честит да ни е , въпреки че не съм го наблюдавал доста , а и си мисля , че вместо 12 можеше за 9,10 млн. да го вземем , но се доверявам на Роджърс , а Борини доста го определят като бъдещето на Италия , беше на Евро 2012 с тях , не записа мач , но е едва на 21 години , и все пак , беше предпочетен пред Матри и Пацини , което си е постижение...мисля , че в Ливърпул ще играе от дясно на атаката , предполагам от ляво ще е Суарез и в центъра ще дадем шанс на Керъл , а ако не се справя ще ги въртим и ще ползваме Белъми и Макси...дано само заплатата не му е повече от 50 000 , защото пак ще почнем да повтаряме грешките на Бенитез и старите собственици!

spurs_4ever
13.07.2012 19:26

Жоа Моутиньо ми се струва малко нереален. От 26 млн. ги вдигнаха на 32 млн. Порто този трансферен прозорец се стараят да спечелят колкото може повече от продажби. Джеймс Родригез в Манчестър Юнайтед беше един слух. Доволен съм, че Адебайор ще остане на Уайт Харт Лейн. Като цяло БГ отборите контролираха пазара днес. *joking* А някой да знае нещо относно ситуацията с Джърмейн Дефоу? *smile*