Трансферен дневник - 16 юли: Сити, Арсенал и Тотнъм в битка за Нианг

18:28
Трансферен дневник - 16 юли: Сити, Арсенал и Тотнъм в битка за Нианг
Ето акцентите за 16 юли, понеделник:

ЦСКА навярно няма да привлече лявото крило на Карпати Льов Лукас Перес. Играчът направи страхотно впечатление на червените и те са били готови да дадат за него около 1 милион евро, но от украинския тим искат 3 милиона за правата на таланта, разкрива “Меридиан мач”.

Двама камерунци се очак­ва да пристигнат в Локомо­тив София днес или утре. Футболистите играят на постовете дефанзивен халф и централен защитник, пише "Тема Спорт". Африканците би трябва­ло да бъдат изпробвани от железничарите в контролата срещу Пирин Разлог в сря­да. Локо има високи амбиции за предстоящия сезон.

Македонският национал Ристе Наумов започна подготовка с Етър 1924 и вече се присъедини към лагера на виолетовите в Дряново, съобщават в официалния сайт на клуба. Нападателят идва с богата визитка. Роден е на 14 април 1981 г. в Щип и е юноша на местния Брегалница. Висок е 183 см, тежи 79 кг. По-късно преминава в Цементарница, след което три години играе във Вардар (Скопие), за който в 79 мача нанизва 41 гола. После е трансфериран в кипърските Омония и Етникос, а през 2008 г. преминава в чешкия Виктория (Жижков).
Ристе Наумов вече започна подготовка с етърци в Дряново, но засега е само на проби, като треньорският щаб ще може да го види в предстоящите контроли на тима.
С виолетовите на лагера има и още няколко чужденци – косоварят Флорин Пепси, французите Джейсън Бли, Мохамад Ас и Траоре. Очаква се през тази седмица да се прибере сънародникът им Йоланд Пивати, както и да се появи попълнение от Гваделупа.
Междувременно в отбора се завърна вратарят Венци Димитров, който си тръгна след изтичането на договора му в края на юни, но вече се е разбрал с ръководството за условията, при които ще преподпише.

Реал Мадрид и Тотнъм са се споразумели за цената на Лука Модрич. Според "Daily Mail" испанците ще платят 30 милиона паунда за правата на хърватския национал.
Трансферът ще бъде финализиран в най-кратки срокове ако се изчисти само едно малко разминаване. Тотнъм иска бонусите към договора да са на стойност 5 милиона лири, а от "Бернабеу" са склонни да парафират като във въпросната графа е залегнала сумата от 3 милиона. По този начин в момента предлаганата от Реал сума и исканата от шпорите се разминават само с 2 милиона паунда. Дали обаче въпросните два милиона няма да се окажат решаващи и сделката да се провали?

Английските грандове Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси и Манчестър Сити водят трансферна битка за вундеркинда от Бирмингам Фодей Набей. Халфът, който след месец ще стане на 14 години, е смятан за един от най-перспективните футболисти на Острова.
Набей разтрогна договора си с Бирмингам, но в Англия твърдят, че клуба трябва да получи някаква компенсация. Въпросната сума обаче ще бъде символична, а колосите са се наредили на опашка пред представителите на младока. Вече са се състояли срещи с агенти на Арсенал и Челси, а предстои и такава с представители на Ман Юнайтед. От Сити също не остават назад в битката за подписа на младока, а самият Фодей не изключва възможността да подпише нов договор с Бирмингам, защото в този тим по-лесно и по-бързо ще се наложи в първия състав.

Ливърпул иска да привлече Тио Уолкът от Арсенал, съобщава "The Sun". 23-годишният играч има договор само за още една година с артилеристите и все още не се е разбрал с ръководството за подновяването му. От Пуул са готови да дадат на крилото заплата от 100 хиляди паунда на седмица.
Преди това обаче мърсисайдци планират да се разделят с Анди Керъл, който не е сред любимците на новия мениджър. Интерес към него има от бившия му клуб Нюкасъл. Продажбата на Керъл и закупуването на Уолкът са залегнали в плановете на Брендън Роджърс, а дали ще се осъществят, предстои да разберем?

Мениджърът на шведския нападател Златан Ибрахимович заяви, че очаква преминаването на клиента му в Пари Сен Жермен да се осъществи възможно най-скоро, като по този начин Милан ще загуби и последната си голяма звезда. В събота бразилецът Tиаго Силва подписа петгодишен договор с Пари Сен Жермен, а мениджърът на Ибра Мино Райола в момента дискутира и присъединяването на Ибрахимович към бившия му съотборник от Милан.
"Всички ме питат дали преминаването е на 90 или 99 % готово. Но тези проценти не ме вълнуват", каза Райола пред френското издание Екип. "За мене или има сделка или няма. Няма нищо по средата. Към момента все още нищо не е финализирано. Ще продължим да работим по този трансфер. Настоявам за едно нещо- в един договор всеки детайл е важен. Наистина се надявам да се договорим с PSG. Този уикенд е време за размисъл", коментира още агентът на Златан.
Парижани трябва да приемат изискванията на играча за годишна заплата, но препъникамък се оказват данъците, които във Франция няма как нито да се заобиколят, нито да се скрият. Те се качват с повишаването на заплатите и са огромни при заплати над 1 милион евро.

Полузащитникът Исмаил Айсати подписа договор с холандския Витес. До този момент халфът бе собственост на гранда Аякс. Не се съобщава трансферната сума, за която 23-годишният футболист преминава в новия си клуб.

►Отборите на Арсенал, Манчестър Сити и Тотнъм сформираха битка за правата на младата звезда на Каен М'Байе Нианг, информира "Дейли Мейл". 17-годишният нападател, който по-рано бе на проби при топчиите, е бил по-близо до шпорите. Цената на Нианг на трансферния пазар е 5 млн. паунда.

►Английският Съндърланд стартира процедура за привличането на Стивън Н Зонзи от Блекбърн, съобщава "Sky Sports". Отборите на Тотнъм, Сток Сити, Уест Хям и Астън Вила също са се интересували от френския дефанзивен полузащитник.

►Нападателят на Виляреал Нилмар премина в състава на Ал Раян, съобщиха от официалната уеб страница на катарския клуб.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

barca_messi
16.07.2012 18:43

Уоукът,Ибрахимович,Модрич все сериозни имена във футбола.Ибрата и Модрич дано се представят добре в новите си отбори,а до Уолкът не мисля,че ще премине

Madridist1902
17.07.2012 12:01

И аз не вярвам Уолкът да напусне Арсенал...

spokqr
16.07.2012 18:36

Големи трансферни битки ще има *money*