Феро: Играем все по-добре

16:33
Феро: Играем все по-добре
Треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов коментира пред клубния сайт играта на отбора в първите две контролни срещи в Австрия, в които жълто-черните премериха сили с чешкия Дукла Прага (0:1) и израелския Макаби Хайфа (2:1). Специалистът сподели и мнението си за цялостната подготовка на тима до момента:


- Хареса ли ви представянето на отбора в първите две контроли в Австрия, които се изиграха в рамките на 24 часа?

- Да. И в двата мача стояхме добре тактически. Не е лесно да изиграеш два двубоя за толкова кратко време и то срещу силни съперници, но момчетата играха отговорно и се справиха. Това показва, че отборът на този етап е добре подготвен. Начинът, по който играхме с Дукла, особено през първото полувреме, много ми допадна. На няколко пъти пропуснахме да поведем, а те ни вкараха гол от първото си положение и то след ъглов удар. Резултатът от тази среща можеше да бъде съвсем различен. За мача с Макаби бяхме принудени да направим няколко промени в стартовия състав и хода на срещата. Всички, които взеха участие се представиха на добро ниво и записахме престижна победа, която е важна за самочувствието на момчетата.

- Вандер дебютира с много красив гол. Какво е неговото състояние и защо решихте да го пуснете в игра по-рано от предвиденото?

- Това, което направи Вандер кара хората да ходят по трибуните. Само спечелихме от включването му в игра. Все още не е готов, но с представянето си загатна за много голям потенциал. Двамата с Иван Цветков направиха великолепен гол, който рядко се вижда.

- От какво сте доволен и от какво не в подготовката до момента?

- Най-важното е, че всички в отбора са здрави. Радвам се, че и двата мача преминаха в коректен тон и без глупости, игра се изцяло футбол. В нашата игра ми харесва организацията в дефанзивен план, стоим много добре като линии и като позиции. Това, което не ми харесва е, че не вкарваме положенията си. В даден момент тази слабост може да ни изиграе лоша шега. На този етап не мога да искам повече от момчетата. Да, напълно нов отбор сме, но мисля, че сме събрали добри професионалисти и от мач на мач, отборът играе все по-добре.

- В такъв случай продължава ли Ботев да търси голмайстор, който да реши проблема в атака?

- Постоянно излизат предложения за нападател, но те не са сериозни. В момента отборите са в края на подготовката си, започват евротурнирите, така че аз съм реалист и знам, че много трудно ще се намери играч на тази позиция, който отговаря на класата на Ботев. Мисля, че и с хората, с които разполагаме в момента ще се справим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация