\"Акулите\" показаха зъби, схрускаха Литекс след почивката

21:19
\"Акулите\" показаха зъби, схрускаха Литекс след почивката
Черноморец Бургас победи Литекс Ловеч с 3:1 в мач от 21-я кръг на родната "А" група. Гостите поведоха с гол в продължението на първото полувреме, но след почивката "акулите" бяха по-добрият отбор и успяха да стигнат до обрат.

В 12-а минута тимът на Станимир Стоилов създаде най-куриозната ситуация и същевременно най-фрапиращият пропуск в срещата. Том излезе сам срещу вратаря на домакините и стреля в гредата, топката се отби, отново попадна у него и бразилецът с глава я прати в другия страничен стълб.

Литекс бе по-добрият отбор преди почивката и успя да поведе в продължението на първото полувреме. Дока Мадурейра с хубав шут от границата на наказателното поле вкара за 1:0 в полза на гостите.

Черноморец отвърна на удара веднага след подновяването на играта. В 49-а минута Роберто Карбони изпълни корнер, след който вратарят на "оранжевите" Тодор Тодоров успя да улови топката, но зад гол линията.

След изравнителното попадение "акулите" се активизираха и имаха няколко добри възможности за второ попадение.

В 72-а минута Черноморец материализира преимуществото чрез Мишел Платини, който вкара на празна врата след пас на Марсио Нуньо. В 86-а минута Карбони прехвърли вратаря на Литекс Тодоров и вкара чудесен гол за крайното 3:1 в полза на бургазлии.

Съставите на двата отбора:

Черноморец Бургас:
Борел, Дянков, Николов, Кръстев, Старокин, Цонков Марсио, Божинов, Божилов, Платини, Карбони

Литекс Ловеч:
Тодоров, Барт, Венков, Том, Сандриньо, Дока, Манолев, Нифлор, Николов, Кишишев, Попов

В друг мач, игран по-рано днес, Ботев Пловдив победи Локомотив Мездра с 3:1 в поредния набеден за уреден мач от родното ни първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

samo_nafta
13.04.2009 01:49

не знам кой как просперира хората в отбора се менят собствениците също но мантелитета остава 4ерноморец е на пове4е от 80 години(не че този черноморец има нещо обшто с истинския)но от баща ми знам че черноморец винаги е бил такъв издънки продажби на мачове и накрая олеле маико ще изпаднем и после през лятото големи приказки това ще направим онова ще направим и после същото не се подлъгваите отбора е коварен и няма да издържи дълго в А група не овече от 2-3 години наи много *thumb_down* *thumb_up*

drummer
13.04.2009 00:15

Не бързайте с генерални заключения, още повече, че да се победи отбора на "бащата на правилния футбол", не е особено голям героизъм! Явно "специалиста" от Хасково, не е обяснил на футболистите си, че се играе и .....второ полувреме. Но не можем да отречем, че е работено най-много по ударите в ........гредите?! *sick*

NAZARETH
12.04.2009 23:31

Този отбор на Черноморец е все още млад но както виждате бързо просперира, тепърва акулите ще показват все по добри резолтати и небива да бъдат подценявани. започвайте да залагате на тях защото скоро коефициентите няма да са толкова високи.

peshky_
12.04.2009 23:20

то найстина вече човек незнае кое е уредено и кое не да му е*ем майката

nekakav_pi4
12.04.2009 22:57

То от толкова уредени вече се съмняваме за всичко ама тук мисля, че е чиста работата.Браво.Уж цаци ама люти. *smile* Много симпатичен отбор успех им желая.

Gazarcheto
12.04.2009 22:45

Нещо нелогично се получи в тоя мач. Според мен има нещо нередно *smile* Мин кръг Литекс смазаха Бонтев, а изведнъж сега да паднат. Уредена работа

samo_nafta
12.04.2009 22:43

Акулите показаха зъби и ми схрускаха Х*Я!! Я се осъзнаите мача е подреден на полувремето г-нДимитър Събев е бутнал пачка че иначе ШАРАНА ще отпадне!!! НЕФТОХИМИК ЗА ВИНАГИ!!!

SvM
12.04.2009 21:45

Добра игра на Ф.К Черноморец.

Resorter
12.04.2009 21:44

Аз искам да попитам, къде са онея симпатяги, които коментираха че мача бил ТВЪРДА 2-ка с резултат 0:3 и Черноморци нямали никакви шансове?? *lol* За мача - първото полувреме премина изцяло под диктовката на Литекс и заслужено поведоха, макар и в продължението на първата част. Акулите обаче бяха пределно мобилизиране и изравниха резултата още от съблекалнята с гол на Карбони. Това даде стимул на Бургазлии, който даде резултат и Платини отбеляза 2-ри гол. Ловчанлии се вдигнаха на щурм, като Стоилов замени Кишишев с Бибишков, с ясния замисъл отбора му да достигне поне до Х, докато отново Карбони отбеляза феноменално попадение и осигури победата на своите. След мача, стадиона се изправи на крака и изпрати Ловчанлии с благозвучното "Довиждане, довиждане", а Балъков и компания поздравиха публиката. Марсио дори остана само по гащета в радостта си от победата *joking* Така Бургазлии отново загатнаха за огромния си потенциал и показаха, че абсолютно всеки трябва да се съобразява с тях.

masterpeace
12.04.2009 21:28

Другия мач лягат и на Левски, че изостанаха от лидера след тая загуба на точки в два поредни мача ... Левски лягат на Литекс, та да вземат купата и да играят в Европа, Локото са в страшна форма и са сигурен трети, а Ч.море ще се окажат прецакани от цялата работа *joking*