Трансферен дневник, 3 август: Милан се цели в позабравена звезда

18:35
Трансферен дневник, 3 август: Милан се цели в позабравена звезда
Вижте най-интересните трансферни новини от деня:

Левски ще прибере само около 30 хиляди долара от сделката с Рамат Ашарон за Йордан Милиев, съобщава "Меридиан Мач". Оказа се, че бранителят не е продаден на евреите, както беше анонсирано, а ще играе там под наем. На този етап договорът е до края на годината. Така, ако някоя от страните не е доволна, Милиев може да се върне на Герена още през януари.

►Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов иска да привлече в клуба офанзивния халф на египетския Ал Ахли Кайро Уалид Сюлейман, разкрива "Меридиан мач". Младенов се свързал с играча преди три дни и го е питал дали иска да дойде в ЦСКА. Отговорът е бил положителен. Двамата се познават отлично от времето, когато специалистът водеше ЕНППИ.

►Турският гранд Трабзонспор е набелязал защитника на Лудогорец Жуниор Кайсара, информира "Тема Спорт". Наставникът Шенол Гюнеш се нуждае от подсилване в левия фланг на отбраната си и вижда бразилеца като перфектната опция. Кайсара подписа с Лудогорец през това лято и бързо се превърна в титуляр. Той изместни Йордан Минев от поста на левия бек, като бившият футболист на Ботев и ЦСКА бе пратен отдясно, а Шоко стана резерва.

Литекс привлече юношата на Левски Костадин Башов. Нападателят ще подпише с оранжевите за една година. Вчера 29-годишният футболист мина медицински прегледи, пише "Тема Спорт".

Локомотив Пловдив ще привлече бразилския халф Диего Ферарис, който тренира на Лаута в последните дни, съобщава "7 дни спорт". Договорка за трансфера на 20-годишния играч вече е постигната. Както е известно, правата на бразилеца се държаха от Литекс и Чавдар Етрополе, като през изминалия сезон Диего игра в Б група. Оранжевите и Чавдар ще запазят общо 50 % от правата на футболиста и ще получат значителна част от парите при следваща продажба.

Вратарят Андерс Линдегаард подписа нов договор с Манчестър Юнайтед и ще остане в английския клуб до лятото на 2016 година. Датският национал се присъедини към червените дяволи преди близо 18 месеца и през започващия скоро сезон ще се опита да измести Давид де Хеа от титулярното място в състава на 19-кратните шампиони на Англия.
"Горд съм от това, че мениджърът показа такова доверие към мен и ми предложи нов договор. Нищо не ме кара да се чувствам по-добре от това да нося екипа на Манчестър Юнайтед", заяви Линдегаард.
"Има голяма надпревара за титулярното място на вратарския пост в Манчестър Юнайтед и това ще ми предизвика много главоболия през започващия шампионат", заяви в шеговит тон мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.

Алберто Акуилани ще играе във Фиорентина през следващия сезон, съобщава официалният сайт на клуба. 28-годишният полузащитник идва на стадион "Артемио Франки" като заместник на напусналия капитан Рикардо Монтоливо, който подписа с Милан. През изминалия сезон Акуилани игра именно при росонерите, където пък бе привлечен на мястото на напусналия Андреа Пирло.
"Купихме Акуилани", лаконично обяви президентът на Фиорентина Андреа Дела Вале.

Реал Мадрид готви изненадваща оферта за крилото на Манчестър Юнайтед Луиш Нани, съобщават медиите на Острова. Португалецът още не е преподписал с червените дяволи и бъдещето му на "Олд Трафорд" остава неясно.
Както е известно, през миналия сезон Нани често оставаше на пейката на своя тим в някои от важните мачове на Юнайтед и оферта от Реал може да зарадва играча.
Твърди се, че ако трансферът на Лука Модрич на "Бернабеу" окончетелно пропадне, тогава Белия балет ще предложи 20 милиона паунда, за да се подсили с Нани и да го събере с неговия сънародник Кристиано Роналдо.

Тотнъм е на път да привлече нападателя на Малага Саломон Рондон, съобщава пресата на Острова. Андре Вияш Бояш е голям фен на Рондон и се надява да го има в състава си през следващия сезон. Шпорите ще пробват да купят футболиста за 10 милиона паунда. През изминалия сезон венецуелецът Рондон вкара 11 гола за Малага в Примера, а тимът успя да се класира в зона Шампионска лига. Малага вече продаде Санти Касорла на Арсенал за 17 милиона паунда.

Вчера Ливърпул победи Гомел с 1:0 като гост в среща от третия предварителен кръг на Лига Европа, но голямата новина от тази среща е, че червените най-вероятно ще се разделят с Даниел Агер, който бе оставен извън групата за този мач. Агентът на бранителя разкри, че Агер не е контузен и решението да е аут от тима, е на спортно-техническото ръководство.
"Даниел е напълно здрав. Питайте мениджъра защо Агер не игра снощи. Клиентът ми не е подавал молба за напускане, но във футбола всичко е възможно", коментира Пер Стефенсен, цитиран от "Politiken".
Както е известно, в началото на юли се твърдеше, че Манчестър Сити и Барселона се интересуват от датския защитник на мърсисайдци.

Шампионът на Русия Зенит ще се опита да провали трансфера на Хълк в Челси, като предложи примамлива оферта за острието, съобщава "Record". Клубът от Санкт Петербург дава над 30 милиона евро за звездата на драконите плюс правата на бившия бранител на Порто Бруно Алвеш, за който се твърди, че иска да напусне Зенит. Очаква се ръководството на Порто да даде възможност на Хълк сам да избира къде да играе през новия сезон, като Челси си остава фаворит за подписа му.

Ръководството на Манчестър Сити готви оферта на стойност 35 милиона паунда за защитника на Челси Давид Луис, съобщават медиите на Острова. Мениджърът на гражданите Роберто Манчини търси да подсили отбраната си, която не се представяше на високо ниво в случаите, в които Венсан Компани и Джолиън Лескът не си партнираха като централни защитници. Луис бе част от тима на Челси, който през миналия сезон спечели Шампионската лига. Бразилецът е един от любимците на феновете на лондончани и изглежда почти невъзможно той да бъде продаден. От друга страна обаче, Челси плати 21 милиона паунда за Луис през зимата на 2011 година и ако го продаде за 35 милиона паунда, то клубът ще излезе на сериозна печалба от двете сделки.

Сърбинът Милош Красич подписа с Фенербахче, съобщава официалният сайт на турския гранд. Ювентус ще получи седем милиона евро по сделката, като Красич е подписал договор за четири години с Фенербахче. Халфът ще прибира по 2,3 милиона евро годишна заплата в новия си отбор.

Летящите магаренца от Киево обявиха, че е напълно реално да привлекат българския национал Валери Божинов, съобщава вестник "24 часа". Изказването за реалния интерес към родния нападател направи спортният директор на тима от Верона Джовани Сартори. Но той уточни, че Киево не може да си позволи да плати исканата от Спортинг Лисабон трансферна сума, а ще иска Валери под наем, пише още в страниците на българския вестник.
"Търсим възможност да подсилим състава си. За нас е важно да вземем футболисти, които имат качествата да помогнат на отбора за едно по-добро класиране, а Божинов е именно такъв играч. "Киево" не може да си позволи да плати 5 или 6 милиона евро на "Спортинг" за българския нападател. Ще се опитаме да го вземем под наем. Това е въпрос на продължителни и тежки преговори, но трябва да бъдем търпеливи. Имаме няколко набелязани футболисти и след няколко дни ще видим кои от тях ще дойдат при нас", заяви Джовани Сартори пред Tuttocalciatori.

Звездата на Сао Пауло Лукас Мора е избрал да премине в Манчестър Юнайтед, съобщава "ESPN". Родителите на таланта са казали на президента на Сао Пауло Жувенал Жувеншио, че Лукас желае да подпише само и единствено с червените дяволи. Интер е другият тим, който се надяваше да привлече Лукас, като дори спортният директор на нерадзурите Марко Бранка е предложил 25 милиона евро за играча, но за момента подобна сделка изглежда невъзможна.

След като Арсенал вече купи крилото Санти Касорла от Малага, сега мениджърът на тима Арсен Венгер преговаря с Реал Мадрид за привличането на Нури Шахин, съобщава пресата на Острова. Шахин не влиза в плановете на Жозе Моуриньо за предстоящия сезон, като Венгер се надява да вземе турския национал под наем за година. Топчиите ще имат опцията да привлекат за постоянно бившия футболист на Борусия Дортмунд през лятото на 2013 година.
Междувременно стана ясно, че нападателят на Арсенал Беник Афобе ще бъде преотстъпен на Болтън за един сезон. Както е известно, Уондърърс изпаднаха в Чемпиъншип и е много вероятно Афобе често да бъде титуляр за отбора от "Рийбок стейдиъм".

►Италианският гранд Милан усилено търси заместник на напусналия Златан Ибрахимович. Според "Corriere dello Sport", росонерите са се насочили към нападателя на Виляреал Джузепе Роси, за който са били готови да отправят оферта на стойност 7 млн. евро. От ръководството на Жълтата подводница обаче не са били склонни да се разделят с италианеца за сума по-малка от 11 млн. евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

justbork0
03.08.2012 20:16

Леле Роси за 7 млн и 11 нека са дано Тотнъм го прилече *lol*Дд

Deco_Sneijder
03.08.2012 19:50

Давид Луиз, няма да отиде в Ман сити, по вероятно е аз да отида в Бате Борисов xahxahxha... Джозепе Роси-7 мил.-Тия шегуват ли се? Роси струваше 30/35 млн, мин лято,контузи се, но това е твърде ниска цена за такъв играч,все пак Виляреал са в криза и след като изпаднаха,това може да окаже натиск : )

stoinochelsea
03.08.2012 23:08

Ах ти гавраджия спомена Бате Борисов заради Левски*lol*А иначе си прав и аз не мисля,че Давид Луиз ще отиде в Сити!

Sc0oby_Doo
03.08.2012 18:48

Точно от това се нуждаят Росонерите сега.

Franki8Lampard
03.08.2012 18:46

►Ръководството на Манчестър Сити готви оферта на стойност 35 милиона паунда за защитника на Челси Давид Луис Това е единствената сигурна новина няма как да стане този трансфер *lol*

Destruction
03.08.2012 18:44

Давид Луис няма да отиде в ман сити 99% съм сиг