Защо се \"удави\" добрата стара Англия?

02:57
Защо се \"удави\" добрата стара Англия?
Родината на футбола отново няма да участва на голям форум?! Невероятно, но факт! Считаният за фаворит в група "Е" тим на Англия не съумя да се възползва от шанса, който отборът на Израел им предостави преди няколко дена, побеждавайки Русия и завърши по възможно най-лошия начин участието си в квалификациите. Неудачите за футболистите на треньора Макларън явно нямат край, след като и в снощната вечер те не съумяха да направят това, което се искаше, а именно да завършат поне на равно с гостуващия тим на Хърватска.

Трите загуби и два равни мача се оказаха препъни камъка пред английските "лъвове" и те подобно на 1994г. в САЩ ,ще трябва да гледат мачовете пред телевизорите. Проблемите пред английския селекционер отново бяха свързани с вратарския пост. След ерата "Шилтън" явно на Албиона дълго време ще трябва да чакат за своя нов идол на този пост, но никой не се и надява времето да спре, за това е нужно да се работи усилено в тази насока, ако някой хора искат да видят отбора си на световното първенство, чиито квалификации чукат на вратата.

В навечерието на двубоя с Хърватска английският страж Скот Карсън заяви пред медиите, че е готов да опази вратата си в този толкова важен двубой, стига само да му бъде гласувано доверие. И това се случи. Неубедителния до момента страж на Тотнъм  Поул Робинсън дори не попадна в разширения състав за мача, но може би именно това бе и най-голямата грешка на Стив Макларън.Футболистите на Славен Билич имаха комфортна преднина от два гола още до 14-та минута, като за първия гол след удар от около 25м. изцяло вина имаше Карсън. Не по-малка вина носи и за третото попадение, отново след далечен шут, попадение което се оказа достатъчно Хърватия да ликува, а Англия да потъне в скръб. След като се разбра, че Русия бие в Андора, макар и с минималното 1:0, то трибуните се умълчаха невярващи какво се случва с техните любимци.

Време за размисъл преди старта на световните квалификации има. Но това време трябва да се използва пълноценно за да се анализират всичките грешки, които Англия допусна, да се акцентира върху всеки слаб пост и да се търсят бързи резултати, които да доведат до нужната промяна, която да класира отбора на световно първенство. Лично за мен мениджъра на островитяните не притежава нужната класа да води този отбор, но човекът веднага след мача отрече, че възнамерява да напуска.  Въпреки това неговото бъдеще ще се решава съвсем скоро, след като футболната централа се събира на спешна среща днес.

Каквито и решения да бъдат взети, дори мерките да бъдат радикални, времето не може да бъде върнато и за милиони зрители това Европейско, вече не е така "цветно" без един от любимите на всички отбори, този на Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lubo_nemaniq
22.11.2007 22:27

Напълно очаквано според мен!С показана слаба игра през цялата кампания Англия не можа да впечатли с играта си и логично няма място на финалите!

kamata
22.11.2007 22:14

Изглежда наистина се създаде някаква интрига между Англия и Русия, и въобще между отборите в тази група, която може да се характеризира по-скоро като финансова, от колкото футболна. Резултатите са ясни, поуките също, предстои продължението

beto
22.11.2007 18:29

Съгласен съм с всички футболни доводи.Но за мен причината е извън терена.Вижте само,колко руски милионери и милиардери живеят в Англия.Част от тях са законни собственици на клубове .А друга част или спонсорират в сянка или се готвят да си купят отбор.Освен това имат и голямо влияние върхо икономиката на страната.Мисля,че това е достатъчно.Изводите са за вас.За мен тази група се бе чиста финансова пирамида

LAZARIL
22.11.2007 17:18

При 2 равни мача и 3 загуби, англичаните не могат да имат претенции за класиране. Отново лоша шега им изигра надменноста,с която подхождат към някои мачове или отбори.
На дневен ред стои отколешния въпрос: "Кога Англия,най после ще намери стабилен вратар?"
След Дейвид Сиймън,Англичаните не са имали стабилен и дългоиграещ вратар.

mitko2026
22.11.2007 15:11

съгласен с предното мнение!
Аз лично се опитвам да анализирам тяхната ситуация и си е доста смешна бих казал. Преди началото на квалификациите се дуеха че ще станат еврошампиони, сега дори няма да участват!
Незнам за мен всичко почва дори от Английското първенство за английския отбор. Къде са им вратарите къде? С един вратар на Тотнъм и Скот Карсън и всичко свършва. Защита? хммм с Коул мисля който казал че ще се жени ден преди финала на европейското и всичко е наопаки. абе изобщо не знам, е са тука всички може да кажете че съм жабар, че подкрепям италианския футбол, че това че онова ама колко отбора в Италия могат да се похвалят с чужд вратар. Всичко е собствена школа, тренират си ги и си правят играта!
и така колкото и да си бърборя на вятъра оправия няма, някой хора сигурно ще се самоубият, край англия не е на европейско но на тях вече и самата игра им куца, не може да падаш два пъти от Хърватия, да правиш равен с Македония на собствен терен и да претендираш че си сред най-титолуваните отбори на стария континент!

sasho75
22.11.2007 11:03

Абсолютно надути лигльовци Срамота е че толкова прехвалени звезди не успяха да се класират на европейското,срамота е толкова богата държава ката Англия да не си наеме качествен треньор,моите уважения към Макларън,но все още не е дорасъл за националния на Англия