Как ще изглежда новият ЦСКА?

10:34
Как ще изглежда новият ЦСКА?
Дори и с промените по състава не бива да се очаква кой знае каква разлика в играта на тима.

След едномесечно чакане старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов най-после ще може да използва футболистите, които бяха без право да играят заради наложената забрана за картотекиране. Като прибавим към тях и завръщането на контузените Иван Бандаловски и Костадин Стоянов, бройката им става цели 13 състезатели.

По този начин Екзекутора на Ливърпул ще има далеч по-голям избор откъм вариативност на състава и няма да му се налага преди всеки мач да се чуди кой да бъде преквалифициран или да включва в групата юноши. Така вече няма да има с какво да се оправдава за провалите си.

На вратата със сигурност ще бъде Томаш Черни. Той е единственият от тези, които взеха участие в първите четири мача от първенството, и не може да се притеснява за мястото си в титулярния състав. В защита по всяка вероятност като централни бранители се очертава да действат Апостол Попов и Пламен Крачунов. Вариантът Юнес Бенжелюн да заеме мястото на някой от двамата е просто нищожен. Същото е положението и с Костадин Стоянов. Шансът за тях да бъдат сред стартовите единайсет е контузия или наказание на двойката Крачунов-Попов. Не е ясно какво ще стане с юношата Ангел Грънчов. В някои от мачовете, които изигра, той демонстрира качества, но с оглед философията на Младенов рядко да дава път на младите, едва ли ще се разчита на него за важните битки.

Като десен бек на този етап със сигурност ще бъде предпочетен Иван Бандаловски. Новото попълнение Жереми Родригес ще му бъде резерва. Отляво нещата също изглеждат повече от ясни. Михаил Венков ще замени неориентирания Нилсон Антонио. На пейката със сигурност ще остане и Лукаш Афини - Саша, тъй като той досега не е демонстрирал с нищо, че заслужава да носи фланелката на ЦСКА. Хубавото за Младенов в случая е, че има достатъчно богат арсенал от играчи, на които да разчита в дефанзивен план.

Най-сложни изглеждат нещата в халфовата линия
. Засега на-логичният избор за двойката централни полузащитници е Тодор Янчев - Анисе Абел. Първият ще бъде натоварен с рушенето на играта на съперника, а вторият трябва да гради атаките и да се изявява в ролята на типичния плеймейкър. Опция на този етап са Бернардо Тенгариня и Кирякидис.

По лявото крило без алтернатива е дошлият от Локо Пловдив Сержиньо. Той заедно с Мишел Платини демонстрират най-постоянна игра и този факт дава предимство на португалеца пред младия Антон Карачанаков. Бившият футболист на Пирин не е изключено да играе и по дясното крило. Голямата загадка в тима е аржентинецът Себастиан Скиорини. В контролата с Чавдар Етрополе той направи цели три асистенции и поне на пръв поглед се вижда, че има потенциал. Фактът, че е недолюбван от Стойчо и присъствието на Сержиньо обаче почти сигурно му гарантират място на резервната скамейка, и то за дълго. И на малките деца вече е станало ясно, че Младенов няма да разчита на аржентинеца.

Отдясно нещата изглеждат повече от ясни - новото попълнение Серж Нюаджи става за всичко друго, но не и за играч на ЦСКА. Поради тази причина най-вероятно Младенов ще продължи да разчита на Нджонго Присо.

Зад нападателя ще действа Александру Пакурар, но не е изключено при определени ротации на тази позиция да се изявява и Анисе.

Като централен нападател ще действа Мишел Платини. Бразилецът се чувства прероден в ЦСКА и ненапразно е голмайстор на отбора във всички изиграни контроли досега. Негова резерва ще бъде Тасио. Симпатичният закръглен бразилец загатна за качества, но все още е твърде рано да му се гласува доверие за титуляр. Въпреки, че отбеляза два гола срещу Миньор, Станко Йовчев със сигурност отпада от сметките за следващите срещи.

Както се вежда, Стойчо Младенов разполага с нелоши футболист, но с оглед лошия старт и липсата на сработеност те едва ли ще променят кой знае колко представянето на тима. И все пак, ако въпросните състезатели мислят предимно за футбол, а не затова на коя дата ще приберат възнагражденията си, то със сигурност в някой от мачовете може и да видим един нов и преобразен ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lachezar88
04.09.2012 16:46

1и и 3ти коментар що не си еб*ете майката а !? Само петните името на апостола кенефи такива...аааа право почват да плюят мизерниците ...като няма кво да кажете си мълчете !!!!!!!! КЗЛ !!!!!

madridd011
04.09.2012 16:27

Изобщо не се интересувам,нито от ЦСКА,нито от Левски,изобщо не се интересувам от Бълсгарският футбол !*nerd*

reina25
04.09.2012 17:27

Явно се интересуваш, щом си влязъл в статията и си постнал коментар!

Unbeatable_fen
04.09.2012 13:25

Чорба комунисти такива.Създадени сте по-времето на комунистическа Москва.Тя ви е дала емблемата си червения си цвят ! закривай Цуца Мухаха!