Време е да се събудим!

20:22
Време е да се събудим!
Вчера Цветана Пиронкова отпадна от Откритото първенство на САЩ по тенис. Българката претърпя тежко поражение от сръбкинята Ана Иванович на 1/8-финалите и се прости с мечтата си да запише ново най-добро класиране в този турнир. Потресаващо бе да се види реакцията на българските фенове във форумите и в коментарите към статиите в различните български медии. Ругатни и масово недоволство към играта и личността на Пиронкова след отпадане на 1/8-финал на един от четирите най-силни тенис форуми в света! По същото време, в което ние обиждахме Пиронкова, сръбските фенове оказваха неспирна подкрепа за Иванович, дори когато тя получи пробив от нашенката!

Никой или почти никой не поздрави пловдивчанката затова, че тя е сред 16-те най-добри на този турнир редом до супер тенисистки като Серина Уилямс и Мария Шарапова, представителки на нации далеч по-големи като население и икономическа мощ от родната България! Същото бе и след отпадането й от "Уимбълдън", и от Олимпиадата в Лондон, и т.н. 

Подобна бе и съдбата на Григор Димитров, след като хасковлията на няколко пъти достигна до полуфинали в турнирите на АТП. Вместо да се радваме на тези изключителни постижения на Гришо, ние веднага започнахме да му търсим сметка защо не е взел поне веднъж титлата!

Полупразните трибуни на зала "Универсиада" и "Арена Самоков" в домакинските квалификации за Евробаскет 2013 ясно показаха, че няма никакъв кредит на доверие и към баскетболната ни гарнитура, въпреки че "трикольорите" имаха и все още имат реален шанс да се класират в Словения. Вялата подкрепа за момчетата на Росен Барчовски и неизменното "Ееее!" след всяка пропусната стрелба не ни прави чест, при все че баскетболистите ни направиха всичко по силите си да победят с разлика никак нелошия отбор на Азербайджан, а преди това надвиха и Швеция, в чиито редици се подвизават играчи от НБА.

Волейболистите ни не могат да се оплачат от липса на подкрепа, но дали тя ще е същата, ако почнат да редят загуба след загуба? Отговорът е ясен.

Идва ред и на спорта, който вълнува най-голяма част от запалянковците у нас. Темата "ФУТБОЛ" постоянно е актуална сред хората, но с наближаващите световни квалификации тя става все по-коментирана. Предстоящият мач на България с европейския вицешампион Италия не буди кой знае какъв интерес засега, що се отнася до посещаемостта на двубоя. Мненията варират от сорта на "Ако не вали, може и да отида на "Васил Левски." до "Няма да им стъпя на тия!". Невъзможно е или много рядко може да се чуят думи като "100% съм там!" или "Щом България играе, няма начин да не отида!".

Най-обсъжданите въпроси сред родните привърженици в последните години са слабата форма на "лъвовете", безидейната им игра, непрекъснатите скандали, отказът на този и онзи да носи националната фланелка и т.н.

Никой обаче не се запита в каква "форма" са трибуните по стадиона? Какво всеки един от нас е дал на националния - купил ли си е билет или шалче, или се е опитал с подкрепата си да даде настроение за игра на 11-те на терена? Кисненето по форумите и безконечното ругаене по футболистите ни в никакъв случай не значи, че милееш за този отбор, който в крайна сметка не е на Бербатов, не е на Любослав Пенев или Лотар Матеус, не е и на Борислав Михайлов и десетките представители на администрацията на БФС, които за толкова години управление не успяха да сътворят нищо хубаво. Този отбор е наш, общ! И ако той не върви, вината е у всички нас!  

Нещо голямо в живота и още по-повече във футбола не се постига с мрънкане. Извоюва се с единство и къртовски труд. На каквото и ниво да са "трикольорите" в момента, те със сигурност ще покажат повече, ако на "Васил Левски" има 40 000, а не стотина роднини и приятели и шепа "семкари", които при всяка сбъркана топка ръкопляскат с ирония.

Силните в спорта са такива, защото имат класа, но защото имат и хиляди зад гърба си. Вечният претендент Англия никога не е играл пред празен "Уембли", въпреки че на всеки форум разочарова своите привърженици. Германия, Испания, Аржентина и другите колоси в тази игра също не могат да се оплачат от липса на интерес към тях, независимо какво правят на терена. И ако сравненията с тези страни са прекалено силни и до някаква степен неуместни, какво да кажем за съседите ни? В Турция, която допреди 20-ина години можехме да бием, където я хванем, стадионите винаги са оприличавани на "врящи котли", а през 90-те минути не може да си чуеш мислите. В Сърбия и Гърция обстановката е същата. По нашите ширини такова нещо се случва само, ако на гости ни е отбор от сериозен калибър или ако бием наред. Стане ли "засечка" обаче веднага се отдръпваме и почваме да недоволстваме.

Футболът винаги се се състоял от два основни компонента. Играчи и публика. Без един от двата успехите просто не идват, а и самият спорт не би имал титлата "цар"! 

За феновете стана дума. Време е да се обърне внимание и на състезателите.



Няма две мнения, че сегашното, а и последните няколко поколения родни футболисти не са конкурентни на най-добрите. Тенденция в последно време е те да не са конкурентни и на слабите. Причините са ясни и те са "дъвкани" стотици пъти. Затова няма да се спирам на тях. Това, което си заслужава да се коментира обаче, е неуместното поведение на редица от топ състезателите ни.

Отказът на Бербатов да облече отново националния екип е втръснала на мнозина от нас, а изводът е, че просто не отива на играч от свeтовна класа с лека ръка да загърби националния си тим, без значение какви са страничните фактори. Достойно е поне те да бъдат споменати, за да не се създават слухове и напрежение. Срамно е също така капитанът на "лъвовете", който трябва да е лидерът на тази група, локомотивът, който тегли композицията напред, да заявява в национален ефир, че и с фенове, и без фенове е все тая. Никой не иска от Попов да се моли, на когото и да било да иде на стадиона. Неговата задача е той да ги заведе там с играта си. Непристойно е и поведението на Николай Михайлов да квалифицира съперник, представител на цяла една нация, като "чобани". Това показва неуважение към противника и тук не е от значение как се е държал той на терена. В тази игра нямаш право да се отнасяш с такова пренебрежение, много по-добре е да биеш с игра и резултат.     
   
Светъл лъч в този отбор е треньорът Любослав Пенев, който въпреки "супата", показа, че иска българският отбор да върви напред и милее за него. Това той демонстрира още като играч, бидейки един от топ нападателите в Примера през 90-те и с изявите си в представителния ни тим. От настроението и изказванията му винаги лъха оптимизъм и се говори само за трите точки и класирания. "Ние сме България и играем за победа" са точните думи, които могат да мотивират играчите ти и те да не излезнат с наведени глави на терена. До болка познатите ни "Ще играем, пък каквото стане.", "Ако имаме късмет...", "Играхме добре, но малшансът ни попречи..." са оправдания на слаби и посредствени футболисти. С такава настройка никога не можеш да бъдеш голям.

След всичко казано дотук едно е ясно и сигурно. По-добре е да си помогнем сами, защото никой няма да дойде и "да ни оправи футбола", а и спорта. В петък на националния стадион трябва да има 40 000, за да се види, че всички искаме най-после този отбор да е на голям форум.



И за да не бъда голословен, чрез видеото към статията ще покажа нагледно, че сплавта между фенове и отбор е невъзможно да бъде разчупена, независимо от ситуацията.

Време е да се събудим!
 




Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

karakoko
05.09.2012 11:45

Футболисти клубаджии = посредствен национален, корумпирано управление на БФС нехаещо за развитието на българския футбол, слабо корумпирано първенство!
Защо всичко да е на дъното, а феновете да са супер готини и да пълнят стадионите? Те ли са най-големите глупаци? Явно не! Каквото ни е положението, толкова ще е и публиката на стадиона!

vito_1000
05.09.2012 11:34

това не са футболисти или спортисти(има малки изключения),милионери" чалгаджии ''

RoSKo0o0
05.09.2012 09:18

Според мен няма как да кажете "на БФС не му пука", "никой не му пука за националния от футболистите". УАУ! Човечеството все още не практикува телепатия. Вие се изкарахте егати екстрасенсите, а такива както знаем няма. Всичко ще стане бавно. Преходът е бавен. Бъдете търпеливи по време на прехода. Значи страни като Англия, Испания и други такива са им били нужно по 20 години и нагоре, за да се стабилизират. Всички знаем Англия каква икономическа сила е, а вие искате България за има няма 10 години вече да лети със заплати, че да ходим по мачовете. Не става така. Това е една фалшива илюзия. А уж сме търпелив народ. Повечето явно не са.

RoSKo0o0
12.09.2012 13:50

Да, прав си донякъде! Иначе говорех за прехода на държавата. За самото и развитие... за заздравяване на икономиката. За този преход. Ние (България) искаме той да завърши за 10 години... а при страни като Англия, Италия, Испания са били цели 20. Според мен, ако се укрепи икономически държавата, ще можем едва тогава да започнем с откриване на школи, привличане на по-класни футболисти, по-красиви стадиони и т.н. П.С. И най-много пари трябва да се налеят, според мен, за охрана... за проверки преди мачовете, за да могат да ходят хората и особено майките с децата си спокойно и да си изкарват добре, а не да треперят!

extol
05.09.2012 10:01

За кой "преход" говориш бе, човек?! Направо онемявам като видя как хората така се самозаблуждават.. Това, което се случва в момента с футбола, със спорта, не е някакъв преход към по-добро, а едно свободно падане! Няма как да съм търпелив, като това падение продължава вече не знам и аз колко години без капчица изглед да се оправи нещо... По-долу някой говореше за липсата на амбиция и прочие. Каква амбиция да имам аз, след като тая тумба нехайници и нехранимайковци, българските футболисти, единствено могат да тровят нерви с неадекватното си поведение на терена. А после аз трябва да си мисля, че тези точно могат да направят нещо? На тях не съм им нужен, те и с мен, и без мен ще са трагично посредствени!!! Аз харесвам футбола, не, поправка... аз обожавам футбола като игра, като изкуство! При положение, че съвсем спокойно мога да гледам всякакви европейски и световни лиги, които да ме изпълват с прекрасни усещания, за какво ми е да ги гледам тези? Това е като лошата храна, която ти разваля вкуса от хубавото ястие, което си ял преди малко... И аз искам да имаме национален и клубни отбори за които да милея и да подкрепям, но когато не си заслужават - не заслужават!

ub7
05.09.2012 08:25

повечето от момчетата в сайта са супер възпитани и според мен ок. ако не беше така нямаше да влизам тук. освен това сигурно средната възраст е 18-20 години - за какво са виновни ????. Доста са зрели за възрастта си. Повечето. И аз съм в чужбина и аз не живея зле, но съм песимист. Помня '94 бях на 16 тогава - помня къде бяхме в класирането по медали на олимпиадите. Знаехме че няма да се повтори, но не знаехме че чак толкова можем да паднем. Защо да ги подкрепят (футболистите имам предвид)? На самите футболисти грам не им пука за България. На цялата футболна общност не и пука за феновете. Кредита на доверие отдаааавна е изчерпан. Нямат право да искат от хората каквото и да е. Не и в този момент. След последните квалификации по-добре да наведат глави и да се потрудят - да направят нещо за да върнат хората по трибуните и да накарат хората да помечтаят отново. А журналистите - да направят малко по сериозен анализ на това кой би могъл да играе в този национален отбор, защото аз лично от Лондон единственото което съм чул от тях във връзка с него е " Бербатов ще се връща - няма да се връща". Най-лесно е да обвиняваме другите...

Expert2010
05.09.2012 02:26

Евала за статията! Само искам да ви кажа, че съм искрено разочарован от ниската ви представа за човешките възможности! Голяма част от вас показват потресаващ манталитет... и отвратителна липса на хьс и амбиция. Най-тъжното е, че не го осъзнавате. Както някои каза по долу, българин съм, но мразя голяма част от българите, и аз така. Най-големят ви проблем е, че освен критика и недоволство нищо друго не ви излиза от устата! Аз съм преуспял предприемач в чужбина, горд съм че съм българин, но имам отвратителна омраза към такива ниско амбициозни хора! Затова България има проблем с спорта, политиката и като цяло държавата куца! Продуктът на една държава? - Хората. Еми прочетете какви срамоти пишете по-долу и се замислете за бъдещето на нацията! щях да повърна като прочетох какви са ви причините за да не ходите на мачовете, пикльовци!

degea97_
05.09.2012 02:14

Крайно време е ! Чакаме колко години новото златно поколение във Футбола .. Чакаме българи да правят световни рекорди в всеки спорт (такива които не са подобрени и до днес) За всичко това трябва бази оборудвания и т.н. Крайно време е държавата и политиците да спрат да си пълнят гушите с парите за спорта заплати и всичко ..

Santti
05.09.2012 01:26

"В петък на националния стадион трябва да има 40 000, за да се види, че всички искаме най-после този отбор да е на голям форум." Да добре казано, ние, аз, вие, те, всички го искаме отново да сме един от фаворитите, отбора от който тряперят малки и големи. В което разбира се няма нищо лошо. Но има един малък проблем. Те ОТБОРА не го желаят. Не играт със сърце и душа, не плачат след всяка загуба, не играят докато някой не умре за НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР на терена. Те са просто фигури. Това е проблема не само на национала, но и на всички клубни отбори в България. Пожелавам успех на момчетата в петък, за жалост няма да мога да ги гледам заради работата ми, но дано поне един х да измъкнат.

Doktora_7
05.09.2012 00:31

Драги ми авторе Димитров. Тези кадри не могат да ме накарат да отида на мач. Некадърници, без сърцати спортисти, без самочувствие, пълни нещастници. Фен съм на Левски, заклех се и никога няма да отида да ги гледам тези сладки алкохолици. За националия ни отбор - много съжалявам, но там няма спасение. НИЕ СМЕ НА ДЪНОТО. Просто с течение на времето ставаме по глупави и некадърни. СЪВЗЕМЕТЕ СЕ! БЪЛГАРИЯ Е ПОДЛОЖЕНА НА ГЕНОЦИД!

futbolista_rs
05.09.2012 00:21

Срещу Корсика сигурно толкова можеха? Да не изброявам всички издънки! Срещу Холандия бяха невероятни и всички го признаха. За такава игра бих отишъл!

RoSKo0o0
05.09.2012 00:07

ПЕСИМИСТ = МРЪНКАЛО = НЕПОТРЕБНОСТ В ОБЩЕСТВОТО

futbolista_rs
05.09.2012 00:01

Тук няколко души се изказаха, че задължително трябва да присъстваме на мачовете. Абе хора, Вие знаете ли, че има жители с 10 лева на ден? В другите страни като си платиш за мач гледаш как футболистите се раздават и играят на максимум с желание и знаеш за какво си даваш парите! Тук нашите играчи все едно мислят за кръчмата след мача. Бездушна игра! Ако се виждаше да се раздават и да играят колкото могат нямаше да ги плюем!

futbolista_rs
05.09.2012 00:16

Може да могат толкова, но да се раздават и да дадат душите си на терена ако трябва за българския зрител! Те са бездушни и се раздават в дискотеките! А ти недей да определяш кой какъв е *cards*

RoSKo0o0
05.09.2012 00:11

Така ли??? Ами, ако това са им възможностите. Много се дразня, българин съм... но мразя 70 процента от българите, според които трябва да сме номер 1, трябва да мачкаме. Ние сме малка държава, малка икономика, малки възможности. Тука пишат хора по 30-40 години, направо ме е срам и се надявам никога да не стана като вас. Тоя бай Тошо яко ви е промил мозъците. Окей, били сме по-добри, през 94-та сме били много силни, извинявай... футболът тогава да не се е играл в цял свят?? Ще ни минават по футбол държави като Кипър, като Унгария, като Хърватия нормално е... те са добре, нямало е кой да ги върне назад във времето като нас. Абе, пуста работа *smile* Аз винаги бих ходил, но не съм от София... ходя си на моя отбор, от града... в Б група е от петдесет хиляди години, но го обичам и винаги ще го подрекпрям.

Blue_red_king
04.09.2012 23:48

Извинявам се за правописните грешки просто съм се разбързал малко!!!

headhunters___
04.09.2012 23:30

Пълни глупости се пишат тука.. тия дето толкова си вярват че ТРЯБВА да ходят на стадиона да подкрепят националните дрънкат пълни глупости, КОГО ще подкрепяте бе ?? Хора които си прибират парите, правят си кефа и им е през ... дали губят или печелят , като не спирате да подкрепяте България има ли някакво развитие в забутания ни футбол ?! Я да спрем да ходим на няколко мача, да видим дали няма да има промени ?! Ако Англия играеха толкова трагично колкото нас и не можеха да бият КОРСИКА ИЛИ МАЛТА, бъдете сигурно изобщо Уембли нямаше да се препълва.. ама ние понеже сме стадо.. '' трябвало да подкрепим националните'' а запитахте ли се на тия национали ПУКА ЛИ ИМ ?! Ако им пукаше нямаше да търпим унижения от отбори като Малта, Кипър, Корсика и още какви ли не чувани и нечувани *wink*

extol
04.09.2012 23:19

След като преди няколко години като си се разхождах най-спокойно до един стадион на "виден столичен гранд" видях група момчета на около 15-16-17 години , които бяха от детско-юношеската гарнитура на отбора, да се качват в "служебния" рейс за да отидат на лагер и едното от момчетата се изцепи "Леле довечера ще се направя на ЖИВОТНО", тогава ме пляснаха тези думи като мокър парцал и осъзнах, че няма как да се получи нещо стойностно в тая мизерна държавица, с този бай Ганьовски манталитет и ценности...
Та много ви моля... не ме събуждайте от блажения сън в който се намирам....

Blue_red_king
04.09.2012 23:47

Аз съм чувал,че и в Германия децата в отборите се правят на животни,но това не са всички там си има и стойносни отбори,които разчитат децкоюношката школа,но в България футболът в А група се контролира от шефовете на отборите и на тях им е по-лесно да си взимат футболисти от чужбина.Как искаш тези деца да мислят за спорта след,като няма да имат поле за изява в бъдеще.Те просто гледат да си правят кефа и да се забавлявават всеки мач.Не мислят да стават футболисти,защото знаят,че колкото и да са добри шефовете няма да ги пускат,а ще искат да си пускат чуждестраните звезди.Даже сега ако направят с по-малко отбори и кръгове българското първенство още повече ще западне националният отбор.Можем да станем по-добри в клубните турнири,но аз предпочитам да сме добри в националните мачове.

extol
04.09.2012 23:14

Не мерси! Нямам желанието да се "събуждам". Всичко българско ми е противно и то не защото съм някакъв анти-патриот или нещо от сорта, а защото при все, че на никой от тези "спортисти" не им пука за страната, защо на мен трябва да ми пука за нещо свързано с тях?
Аз "български спорт" не гледам, не се вълнувам и дори избягвам да разбирам нещо за него... (малко парадоксално съм в момента тук)
Стачкувам си, така, по моя си начин. Както го правя и с горивата, като гледам да не шофирам...
Все си мисля, че ако имаше повече хора като мен, и по-малко от тези болните оптимисти с капаците на очите, можеше и да се замисли тогава някой защо НИКОЙ не се интересува от този псевдо-спорт, аджеба българският.

GoRe
04.09.2012 22:53

Еми пуснете и на нас простосмъртните безплатни билети де ще идем!
Ама реално как да дам пари за мачове на националния отбор, като са трагедия и това се вижда и от die hard феновете?
Да почнат мутрите да си ги спонсорират (както и правят) и като им тръгне играта ще тръгнеме и ние по стадионите, това е лесно.
Иначе за боклук пари дават (или по-скоро от там им идват) на едно друго клубче на което преди бях фен,а сега не ми дреме за него *wink*

LFC_Fan93
04.09.2012 22:13

Някои от хората под мен очевидно възприемат с едното ухо,а през другото излиза всичко прочетено,уникални простотии чета.За българина е по-важна надницата отколкото да отиде да гледа мач на националите.И 100лв да беше билета всеки един българин трябва да отиде на стадиона,най-малкото заради факта,че си българин.Аз няма да отида да гледам бълаграските национали,аз отивам заради самата родина и всеки един трябва да се замисли и да преосмисли ценностите си,ако всички мислеха като нас българите всеки мач на Англия на Уембли ще ше да е празен,но не всеки мач е на 90%+ пълен.Това говори достатъчно за манталитета на британците.Са мо можем да се поучим от тях.

Blueisthecolour
04.09.2012 22:18

Мой човек разликата между Англия и България е огромна*smile*

ryangiggs1000
04.09.2012 22:16

Я дай на повечето българи минималната работна заплата на един британец,да видиш как на контрола с Зимбабве ще са редовно там.Много ни е лесно да се сравняваме с другите нации нали?И как все с Америка,Русия и т.н?

Blueisthecolour
04.09.2012 22:08

Аз ще съм на мача и ще викам за наще дано я пукнем тая Смрад Адзура*smile*

ryangiggs1000
04.09.2012 21:56

Какво сте намесили тениса не ми е ясно?Роджър Федерер и Виктория Азаренка,които са номер 1 съответно при мъжете и жените да не са от Луната?Имат талант хората и не са го удавили по дискотеките.Пиронкова специално пада с 6:0 всеки 5 мач,какво да не и се нервим?Или нямаме право да я критикуваме?Живеем в свободна държава(на хартия) и имаме право да критикуваме,когото желаем,като не им харесва да правят като Бербо,багажа и в някоя топла страна,където за провалите ти ръкопляскат.

iksvel
04.09.2012 23:07

След "какво има Джокович, което Григор няма" изобщо не си направих труда да чета, ясно ми е, че не си фен на тениса и не мога да ти дам никакъв аргумент, свързан с този спорт, който да схванеш. Ще пробвам с друго. Откакто се води статистика и има ранглиста, което е 1973-та за мъжете и 1975-та за жените е имало 25 мъже и 21 жени на първо място. Така на практика ти искаш нашите тенисисти да са толкова добри, че да стигнат до върха, като такъв тенисист се ражда един път на 2 години. Сериозно, човек - летвата ти е вдигната високо.... Значи, 50-то място в света ознавача "не може да играе" ? Искам само да ти припомня, че във футбола за приза "Златна топка" се номинират 30 играчи, до колкото си спомням. И от тях примерно се е случвало да не са Касияс, Буфон, Чех, Рио Фърдинанд, Видич и редица други изключителни играчи. Според теб те сигурно не могат да играят футбол, така ли ? И не ми казвай, че не я плюеш. Ти буквално отричаш спортния потенциал на цяла нация, при това го правиш по безумен начин, сравнявайки една добра тенисистка с гении. Сериозно, насочи омразата си към по-продуктивни неша, човек. *smile*

ryangiggs1000
04.09.2012 22:53

Намира се на 55 място в ранглистата,ама била сред топ 5 тенисистки на трева?И как става това?Не я плюя,научи разликата между казване на истината и плюене.Факт е,че на нейната възраст много други тенисистки бяха спечелили няколко "Големи Шлема".Тя защо не може?Явно защото не е достатъчно добра и като казвам,че не е добра я плюя?Брех,че логика.Пак питам Азаренка примерно от държава със мега износ ли е?Ами Джокович?Какво има той,което Димитров няма?Каква е тая вашата логика,хем не могат да играят хем да ги подкрепяме?Ами те тогава,като ги подкрепяме независимо дали бият или губят,защо ИЗОБЩО ДА ИГРАЯТ?Ние всичките ни спортисти(без Станка Златева може би) ги пращаме с мечти за БРОНЗ?Е как един път не ги пратихме с мечти за злато?Ние феновете нямаме амбиции,а те още по-малко.Отбор се подкрепя,когато е паднал,да,но когато е паднал от високо и когато иска да се върне там.А не когато Корсика и не знам си кой още те правят за смях,тогава за отбора се търсят промени и се търсят виновници.И е доказателство колко НЕ НИ пука за отбора и футбола като цяло,щом един път не вдигнахме протест с/у БФС,по подобие на протестите с/у Лазаров.

iksvel
04.09.2012 22:41

Еее, добре, ниско слагаш летвата, искаш Пиронкова да реди победи само като Федерер, нали, НИЩО ПОВЕЧЕ ? *joking* Пиронкова за последните 3 години е от най-добрите 5 тенисистки на трева. Тази година на Уимбълдън специално отпадна от световната НОМЕР ЕДНО във втори кръг, като до последно държа интригата, иначе пак можеше да стигне до четвъртфинал или дори полуфинал, както в предишните две години. Така че си я плюй, колкото искаш, плюй най-доброто, което имаме. bulgaria365 и LFC_Fan93 ти го казаха останалото хората, аз просто исках да защитя Пиронкова, с която се гордея. *smile*

ryangiggs1000
04.09.2012 22:30

Какво значи лабав фен?Дефинирай ми моля те.Ти като не харесваш кренвирши "Леки" да речем ще ги купуваш ли?Щом съм отделил от заплатата за да гледам някакво спортно мероприятие очаквам поне малко раздаване или искам много?И Пиронкова и Димитров са абсолютни нули като тенесисти,ако някога влязат в топ10 ще е световно падение за тениса,баскетбола няма да го коментирам,а за волейбола може да се изпише доста.Съмнявам се,че ме познаваш за да знаеш,дали седя по цял ден в сайтове или си чеша гъза,но дори и да го правя не аз съм професионалния спортист,който взема 10 работни заплати на ден и който истински нехае за родината си.Помисли над това.А що се отнася до абсурдния лозунг "Да живее България",май всеки втори го ползва ей така да го пишем родолюбец.Не ме интересува дали ще паднат с 10:0 или ще бият с гол от засада искам да видя,че им пука за отбора така както им пукаше на Стоичков и останалите от 94.Щом обаче амбицията им е "Син Сити",николети и алисии еми без мен.

bulgaria365
04.09.2012 22:21

Другите спортове са намесени, за да се покаже какви мрънкялници имат за фенове българските спортисти, и че всъщност не само спортистите са лабави, но и феновете, ама трябва и малко мисъл, за да се досетиш. Ти си отличен пример. По цял ден седиш в сайтовете, даваш акъл на всички, а те мързи да си почешеш гъза. По темата - НАПРЕД, ЛЪВОВЕ! В петък съм на стадиона да гледам победата ви! P.S. Мачът се Германия съм го гледал хиляди пъти и никога не ми омръзва. Страшна игра и страшна победа. P.P.S. Гигси, горе-долу знам какво ще ми отговориш. Моля те, спести си го. Така е както ти кажеш! *blush**beer* Да живее България!

Neill_88
04.09.2012 21:44

Затова преди време спрях да следя националния, а преди 1-2 години и сърцето ми спря да го "следи".

GaLaxY94
04.09.2012 21:26

Вярно е скъпи са билетите, ниски са заплатите ..., но който е истински фен би отишъл *smile*

KolumbietZa
04.09.2012 21:23

а бе ей прости журналисти кой плюе бе само вие вкарвате интриги вие пишете глупостите после феновете и хората били недоволни що лъжете като цигани бе

headhunters___
04.09.2012 21:13

Какво да се събуждаме с тоя състав и това управление?! Тия освен дискотеката и парите друго нищо не ги вълнува, убеден съм че 80% от тия дето са в национала си мислят какво ще правят след мача, а не по време на него ! Пари за такъв мач няма да дам, ако направят входа безплатен си струва да отидеш да погледаш малко чужденците, обаче да се изръся аз 1-2 надници да гледам пародия на футбол, не мерси *wink*

Ergin72
04.09.2012 21:11

Много добра статийка , такива сме си само мрънкаме и нищо не правим ето отдолу коментарите пак са такива , само мрънкате .... няма как да стане така ! Браво за статията !!! *smile*

hollaback_boy
04.09.2012 21:00

30 лева за В сектор идва евро ВИЦЕ шампион това е пълна простотия за А сектор няма да говоря въобще,когато играхме през 2008 билетите бяха следните за А сектор беше 20 лева.На този мач не знам кои ще ходят ама да си преценят при положение че сме плачевни.Тогава направихме 0:0 скучно но стадиона се пукаше по шевовете аз бях на стълбите защото в сектора нямаше място не беше кой знае какво но си заслужаваше, а сега не мога да си представя резултата и да дам 10 лева където няма да виждам почти нищо и да се чува от едната само ЛЕВСКИ а от другата САМО ЦСКА не мерси.Колкото до БФС-то май се опитват да накарат зрителите на стадиона зависи колко са ще започнат да изплащат "НОВИЯ НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН " с тия цени на билетите който още не се знае къде ще е ама няма значение.Представям си колко ще струват ако трябва да играем с ИСПАНИЯ в квалификация , а па ако играем контрола с Аржентина или Бразилия на стадиона ще има 22 играчи 20 резерви със се треньори и лекари 10 помощен персонал и 5-6 полицая да люпат семки.
ОПРЕДЕЛЕНО НЕ МИСЛЯ ДА СЕ СЪБУЖДАМ С 40 ЛЕВА ЗАДНИЦА

lachezar88
05.09.2012 01:15

Даааааааа беше лудница ...бехме 40 000 ,но мн скучен мач ,за сектор В беше 12 лева пазя си билета още *wink*

Unbeatable_fen
04.09.2012 20:57

Малко скъпи са билетите но ще съм там,дано и момчетата покажат сърцата игра и да измъкнем поне Х.А и срещу Италия в София намаме загуба в последните 5 мача.2 пъти ги бием 3 пъти Х.Дно серият а продължи!

karakuli
04.09.2012 20:45

За Син Сити и некоя друга дискотечка ще са будни определно !

luiz_lfc
04.09.2012 20:32

Успех на момчетата аз лично ще гледам та отида на стадиона да ги подкрепя!*beer*

Aguero16
04.09.2012 20:28

Ще им го върнем тъпкано на жабарите БОЙ БРАТЯ БЪЛГАРИ, ГОСПОД Е С НАС !!!