Яблонец – Дукла Прага, загубен

14:14
Яблонец – Дукла Прага, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Септември: 21 познати от общо 29 мача - 72.4%

► Залог на деня за 01.10.2012 г.



С победа домакините ще се окажат едноличен лидер във временното класиране в Чехия. Така те ще онагледят българската мъдрост, че "когато двама се карат, трети печели". В рамките на изминалия месец от Спарта Прага подадоха жалба срещу Виктория Пилзен, като претенциите им към Пилзен са, че отборът успял да спечели доста срещи от първенството по задкулисен начин. Столичани претендират, че това се е случвало както през изминалото първенство, така и през настоящата кампания. Жалбата доведе до избухването на страхотен скандал в чешкия футбол, като това повлия на резултатите на замесените в скандала и направи така, че тимът на Яблонец може да си позволи лукса да се окаже едноличен лидер.

Домакините определено заслужават евентуално подобно класиране, предвид постоянството, което демонстрират в последните сезони и предвид нивото на играчите, които са в клуба. Яблонец е редовен представител на Чехия в международните клубни турнири в доста сезони назад, а често се изявява и доста стабилно в домакинските си срещи. Този сезон играта се организира от опитния халф Питак, а в атака се разчита на голаджията Лафата, който е и чешки национал. Това превръща домакините в един от най-стойностните тимове в елита и им отрежда ролята на фаворит в повечето срещи. След смяната на треньора, домакините промениха и игровия си стил, като сега залагат на солидна отбрана и доста бързо изнасяне на топката, като атаките им се характеризират с доста скоростни действия. Яблонец има показатели 2-1-1 на свой терен, като започна с две победи. но след това допусна две издънкки. За това причина може да се търси и в липсата на спортен шанс и пределна концентрация в заключителните минути на срещите. В предишното си домакинство Яблонец водеше с 2:0 на Прибрам до 82-та минута, но в рамките на седем минути допусна две попадения. Преди тази среща тимът прие Спарта Прага като до 91-та минута резултатът беше 1:1, но с попадение в добавеното време гостите спечелиха с 2:1.

Днес милост за Дукла Прага не би трябвало да има, а и ситуацията в таблицата го изисква. Дукла е наследник по един или друг начин на славни традиции, но нищо повече. Тимът се задоволяваше с пребиваване в средата на таблицата, а в настоящата кампания вероятно ще се опита отново просто да запази елитния си статут. Гостите спечелиха последната си визита тук с 2:0, но обстоятелствата бяха доста различни. Преди четири дни Дукла игра продължения и се стигна дори до изпълнение на дузпи в турнира за Купата на Чехия, а Яблонец спечели в същата надпревара в тренировъчно темпо с 6:0 срещу ниско разряден съперник. Домакините са подкрепени и от доста сериозен спонсор, като амбициите им за нещо по-значимо този сезон определено изглеждат логични. А и Яблонец записа две поредни победи навън. Домакините освен, че са голям фаворит в тази среща, изглеждат и подкрепени със сериозни аргументи и си заслужава да им бъде гласувано доверие.

► Прогноза: 1, коефициент - 1.62

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sami
01.10.2012 23:06

Ванка, виждам кога си го писал *smile*
Но само критика, без алтернатива си е чисто заяждане- ми кажи къде е сбъркал човека, дай нещо по-добро, пък тогава претендирай... Защо си мислиш, че един специалист трябва да познава на 100 или 99 процента, че той тогава не би си правил труда да пиша на такива като нас, замисли се малко...

ivan75
02.10.2012 17:55

Сами,следя прогнозите на специалиста Сотиров от месеци.Начетох се на неадекватни прогнози.Много пъти съм писал критично,но когато е имало повод съм отправял адмирации-справка в по-стари коментари.Не знам защо защитаваш специалиста,не желая да се заяждам с него,нито с тебе,но фактите са такива - специалиста познава мачове с коефициент 1.3 почти редовно ,пише по една страница тъпизми,вдигне ли коефициента и катастрофира-това ли трябва да е специалист?Пожелавам ти успех в прогнозите !

sami
01.10.2012 22:40

Иване, ти какъв коефициент имаш?!
Пробвай се паралелно с Жоро да давш прогнозка, пък да те видим колко си добър, че да критикуваш след мача е лесно и неколегиално...
Разбирам да правиш градивна критика, но твоето си е обикновено заяждане, елементарно и хейтърско!

ivan75
01.10.2012 22:59

Сами, аз не съм специалист.Коментара не съм го писал след мача-виж часа!Интересно -Сотиров си има фен,може би първи!!!

ivan75
01.10.2012 21:37

Сотиров,спри се с нескопосаните прогнози,пожали нервите ни и ако имаш достойнство напусни прогнозите на специалиста!!!