Левски и Локо Мездра за първи път на \"Герена\"

12:15
Левски и Локо Мездра за първи път на \"Герена\"
Отборът на вицешампиона Левски ще бъде без Шакиб Бензукан, Юсеф Рабех, Веселин Минев и Жоазиньо в днешното домакинство на Локомотив Мездра в среща от 23-я междинен кръг на "А" футболната ни група.

В момента "сините" изостават на 7 точки зад лидера в класирането ЦСКА, който вчера безпроблемно взе гостуването си на Вихрен Сандански с 4:1. Така, съставът на Емил Велев се нуждае от задължителна победа над новака Локо Мездра в борбата си за титлата през този сезон. Сайтът на Левски предоставя интересна статистическа информация преди двубоя на стадион "Георги Аспарухов".

НАЙ-ВАЖНИТЕ ФАКТИ

* Това ще е първият двубой между тези два съперника в София в историята на "А" група. През есента Левски спечели с 1:0 в Мездра първия им сблъсък изобщо в елита.
* В миналия кръг срещу Литекс Левски се завърна на победния път след 2:1 в Ловеч. От предишните си два мача (с Черно море и Локомотив София) "сините" бяха взели само една точка. Тимът на Емил Велев е на 7 точки от лидера ЦСКА, който вчера спечели срещу Вихрен с 4:1 в Кюстендил.
* Локомотив Мездра не спечели нито един от последните си 3 мача, от които взе само една точка (при 1:1 с Черноморец в предишния кръг).
* Левски е единственият софийски отбор, който успя да победи Локомотив Мездра дотук през сезона (1:0 като гост). В останалите си четири сблъсъка с ЦСКА, Славия (два) и Локомотив София, новаците взеха 2 победи и 2 равенства.

ФОРМА

Левски
1. В миналия кръг в Ловеч Левски прекъсна головата си суша, продължила 276 шампионатни минути. Те разделяха гола на Йовов в 20-а секунда срещу Локомотив Пловдив и първото попадение на Георги Иванов срещу Литекс в 7-а минута.
2. Левски е загубил само 5 точки от 33 възможни в домакинските си мачове. "Сините" паднаха от Локомотив София и завършиха наравно с ЦСКА.
3. Левски е на трето място в класирането за моментна форма с 13 точки от последните 6 мача и голова разлика 7-5.
4. Тимът на Емил Велев е откривал резултата в 15 от 22-а си мача до момента. Само в един случай "сините" не успяха да спечелят - при 2:2 срещу Черноморец в Бургас.
5. Левски е постигнал най-изразителната победа в "А" група дотук през сезона - 6:0 над Ботев на съадион "Георги Аспарухов".
6. "Сините" успяха да спечелят два мача от петте, в които се оказваха губещи в резултата - срещу Локомотив в Пловдив (3:2) и Вихрен (3:2). Срещу Локо Сф (0:1 и 0:3) и ЦСКА (1:1) не съумяха да обърнат двубоя.
7. Левски има най-стабилната отбрана в "А" група с 14 допуснати гола. "Сините" инкасират гол средно на 141 игрови минути.
8. Левски е отборът, уцелил най-много греди от началото на сезона - 13.
9. "Сините" са отправили 120 точни и 144 неточни изстрела към съперниковата врата.
10. Левски е на второ място по изпълнени корнери - 125. Литекс има 127.

Локомотив Мездра
1. В мача от предишния кръг Локомотив Мездра и Черноморец (1:1) поставиха рекорд по нарушения през пролетта - 61. От тях 31 бяха извършени от домакините, а 30 от гостите.
2. До мача с "акулите" Локомотив бе вторият най-коректен тим в групата с извършени 368 нарушения, но вече имат 399.
3. Локомотив Мездра има най-слабото нападение като гост сред първите 10 отбора в класирането. Симонович и сие са вкарали само 9 гола в 11-е си гостувания дотук.
4. Тимът на Атанас Атанасов е на седмо място в класирането за моментна форма с 2 победи, 2 равенства и 2 загуби в последните си 6 двубоя при голова разлика 7-7. Той е най-високо класираният новак в елита с 30 спечелени точки (преди изиграването на Ботев - Сливен).
5. Само в осем от 22-а мача на Локомотив през сезона и двата съперника на терена вкараха гол. "Железничарите" имат най-стабилната отбрана от отборите под 5-о място с 24 инкасирани гола.
6. Локомотив е спечелил всеки един от 8-е двубоя, в който е успявал да открие резултата, с изключение на есенния сблъсък с Черноморец (2:2).
7. Единственият мач, който "железничарите успяха да спечелят", след като се оказаха губещи в резултата, бе този с Пирин в Благоевград (2:1).
8. Локомотив е на второ място по голове с удари извън наказателното поле. Новаците имат 7, а Черно море - 9.
9. Локомотив вече е на последно място по получени жълти картони в елита с 50. Толкова има и ЦСКА, но "червените" са с мач повече (взети са предвид картоните от вчерашния двубой с Вихрен).
10. "Железничарите" са най-опасни в диапазона 70-80 минута, когато са се разписали 8 пъти. Всъщност до 50-а минута те са вкарали едва 8 гола.

СЪДИЯ

Георги Йорданов (Габрово)
* Това ще е 20-я му мач на ниво "А" група. Дебютира на 3 март 2007 г. отново в домакински мач на Левски - срещу Черноморец Бургас-София (10:0).
* През настоящия шампионат е ръководил 7 срещи, в които е вдигнал 37 жълти и 2 червени картона, свирил е 3 дузпи.
* Ръководи един двубой с участието на Левски - гостуването на Спартак (1:0).
* Все още не е реферирал двубой на Локомотив Мездра през този сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация