Разочарование за италианските клубове, отлично представяне на германците в Лига Европа

10:11
Разочарование за италианските клубове, отлично представяне на германците в Лига Европа
Италианските отбори разочароваха своите привърженици в мачовете от третия кръг на груповата фаза на турнира Лига Европа. Единствено Интер стигна до победа след 1:0 у дома срещу сръбския Партизан.

Нерадзурите измъкнаха трите точки след късен гол на Паласио две минути преди края. 
Защитникът на българския национален отбор по футбол и бивш играч на ЦСКА Иван Иванов игра през всичките 90 минути с фланелката на Партизан, а в 62-та минута той получи жълт картон.

Лацио спаси точката при гостуването на Панатинайкос за равенството 1:1, а другите два италиански представители Удинезе и Наполи допуснаха загуби. Удинезе бе надигран с 1:3 като гост на Йънг Бойс в мач от група "А", като Раул Бобадия реализира хеттрик за швейцарците. В другата среща от групата Ливърпул се наложи с 1:0 над  отбора на Самуел Ето'о - Анжи.

Претендентът за титлата в Италия Наполи показа, че европейското участие не е приоритет този сезон, като загуби с 1:3 като гост на ДнепърНаполи има три точки и заема трето място в група "F", докато Днепър е лидер с пълен актив от 9 точки. В другия мач от група "F" ПСВ Айндховен допусна домакинско равенство 1:1 у дома срещу шведския АИК. Националът Станислав Манолев изгледа мача от резервната скамейка на холандския отбор.  ПСВ губеше с 0:1 10 минути преди края, когато Джърмейн Ленс спаси точката за холандците.

Три от германските отбори впечатлиха с отличното си представяне, като спечелиха своите мачове, а четвъртият представител на Бундеслигата Щутгарт записа нулево равенство у  дома срещу ФК Копенхаген. Борусия Мьонхенгладбах постигна първа победа в групата след успех над Олимпик Марсилия с 2:0 и запаси шансове за следващата фаза на турнира.  Байер Леверкузен разгроми Рапид Виена като гост с 4:0 и направи сериозна крачка към фазата на елиминациите, докато  Хановер 96 се поздрави с трудна победа с 2:1 като гост на  Хелзингборг. Хановер извоюва победата в група "L" с гол в добавеното време на Дидие Яя Конан. Срещата се игра при много студено време и снеговалеж. В другия мач от група "L" Твенте с Николай Михайлов на вратата допусна тежко поражение с 0:3 срещу испанския Леванте.

Носителят на трофея Атлетико Мадрид победи Академика Коимбра с 2:1 и е начело в група "В" с пълен актив от 9 точки. Колумбийската голова машина на Атлетико - Радамел Фалкао, не успя да се разпише този път.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

genchooo
26.10.2012 14:24

Не гледам немски отбори по принцип, но бях заложил на гол/ гол на Хановер - Леванте пуснах мача и останах приятно изненадан от добрата игра на Хановер, обърнаха Леванте с човек по -малко, а изобщо не им личеше че са 10 играча на терена, много добре подреден и играещ отбор са.

bacardy_breezer
26.10.2012 13:08

И още нещо искам да добавя - прави ми впечатление, че наистина в ЛЕ отборите от "ботуша" и "Острова" играят с резерви и юноши и като че ли не отдават голямо значение на този турнир, за разлика от немските и испанските отбори, които хвърлят доста усилия там.С това изказване НЕ ИСКАМ да омаловажавам постиженията на германските и испанските отбори в ЛЕ, но просто това ми е направило впечатление, не знам до колко съм прав...

bacardy_breezer
26.10.2012 13:04

Определено Бундеслигата бележи голям прогрес.В Италия в момента положението не е хич добро.Първата причина са СТАДИОНИТЕ, които са в ОКАЯНО състояние...Само стадиона на ЮВЕ ако не се лъжа не е държавен и е нов и модерен...Като сложиме и един ПРИЛИЧЕН "Сан Сиро" и един "Олимпико" в Рим и до там...Кризата в страната им просто се отразява и на футбола...Кога за последно италиански отбор е направил звезден трансфер, каквито правят в Англия, Испания, та дори и в Германия ? Просто няма пари в момента и това се отразява на клубния им футбол.Но съм сигурен, че нещата ще се оправят, защото Италия не еднократно е доказвала, че е сред факторите в световния футбол и една от световните сили и футболът определено е в кръвта на хората от тази нация.Пример за това е националният им отбор (защото там, за разлика от клубните, не са нужни финанси и наливане на големи суми пари) ... И клубния футбол ще тръгне нагоре.Серия А ще се върне на върха рано или късно *wink*

CMD
26.10.2012 12:40

Германците направо мачкат.

Jurka5
26.10.2012 11:50

Не е новина,че италианските отбори като цяло са си слаби. Един Юве,който в Италия от година и половина мачка всичко в Италия,не може да бие отбор като Норселанд. Доста съмнително е дали ще има участник в елиминационната фаза в ШЛ.

genchooo
26.10.2012 11:20

Английските отбори са слаби Италианските също, в момента най-доброто първенство е Бундес лигата и Испанското

dadeds
27.10.2012 00:36

Знаеш ли какво означава "силно първенство"? "Силно първенство" е това, в което последния може да надиграе и бие първия и то с няколко гола! Това няма да го видиш в германското, а пък за испанското да не говорим...

ReDeViL666
26.10.2012 11:58

Не можеш да съдиш за силата на едно първенство от играта на отборите от него в Европа и ако малко разбираш от футбол , ще си наясно със това.Това , че английските отбори се пускат резервите в Европа , за да си пазят титулярите за сблъсъците във ВЛ ли прави първенството толкова слабо , колкото го изкарваш?Това , че си обиграват отборите в ШЛ и ЛЕ си е за тях , техен проблем , те ще отговарят за последиците , ако отпаднат.*cool**cool**cool*

go6etoo2
26.10.2012 10:41

Преди Бундеслигата също беше в такова положение както Калчото е сега но те започнаха да разчитат много на юношите си и започнаха да вървят нагоре сега подобно нещо се забелязва и в италия след като нямат друг избор започват да разчитат на школите си или купуват млади таланти пример за това са Интер,Милан,Ювентус и Наполи, а Аталанта се слави с една от най-добрите школи в Италия

basti31
26.10.2012 10:21

Онзи ден всички германски отбори записаха победи в ШЛ ,както се вижда и в Лига Европа нямат спирка! Това показва, че Бундеслигата върви нагоре докато някои други първенства или затъват или си стоят на едно и също място!

zerocgti
26.10.2012 11:00

Зависи как го гледаш. Английските и италианските отбори не си дават много зор в Лига Европа, така или иначе..