Нюкясъл - Ливърпул - червеното отново е на мода!

17:31
Нюкясъл - Ливърпул  - червеното отново е на мода!
Твърде много се очакваше от отбора на Нюкясъл в домакинството си на Ливърпул. Традиционно силното представяне на "свраките" у дома, вдъхваше много надежди за нещо повече в този сблъсък. Събитията на терена обаче бяха коренно различни.

Червените изиграха един от най-силните си мачове и само липсата на късмет пред гола им попречи да разгромят своя "любезен" домакин. Въпреки това резултат като 0:3 говори красноречиво за това, кой отбор е бил по-креативен. За последно "мърдсисайци" бяха отбелязали три гола при гостуване във вратата на холандския шампион ПСВ в мач от ШЛ пред месец април.

Нюкясъл продължиха да допускат много голове във вратата си на своя стадион, но ако в предишни двубои съумяваха и да вкарват, за да печелят, то днес те имаха само три-четири положения пред вратата на Рейна.

Футбол с едно докосване и на висока скорост демонстрира тимът на Рафа Бенитес. Забит в защитата на домакините Торес не спираше да създава, но и пропуска голови положения. След негов удар един път и гредата се оказа помощник на иначе отлично представилия се ирландски страж, Шейн Гивън. Последният на няколко пъти се намесва решително не позволявайки на испанския нападател да се разпише.

Героят на мача обаче бе едно друго до болка познато лице, а именно капитанът на тима Стивън Джерард. Гол след свиреп шут в 28-та минута и две асистенции през второто полувреме бяха записани в сметката на безспорно най добрия играч на гостите. Основният двигател на отбора не спря да се раздава през всичките 80-ет минути преди да бъде заменен от друг английски национал - Питър Крауч. Както и в предишни двубои, така и сега едва ли е имало привърженик на Ливърпул, който да не се е насладил на играта на този невероятен футболист.

Така в пети пореден мач отборът от града на Битълс завършва двубоите си непобеден. Настроението в техния лагер очаквано ще бъде приповдигнато преди важния двубой в средата на идващата седмица срещу португалския шампион и водач в групата от ШЛ отбор на Порто. Двубой, който се явява за Ливърпул като последен шанс да остане в борбата за едно от двете места даващи право на продължаване в най-комерсиалния турнир.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leader_king
27.11.2007 16:32

тва може би е най-добрия мач на Liverpool от много врена до сега. Аз като фен на този отбор бях приятно изненадан от играта която показаха