Барнета: Трябва да победим заради Фрей и самите нас

11:46
Барнета: Трябва да победим заради Фрей и самите нас
Швейцарският халф Транкило Барнета призова своя отбор да покаже абсолютна решителност за победа срещу Турция, за да спечели и съхрани надеждите им в група "А" живи.

И двата отбора загубиха първите си мачове, Швейцария от Чехия и Турция от Португалия, като никой от тях не може да допусне да загуби точки отново на стадион "Сейнт Якоб - Парк" днес.

"Не мислим, че всичко за нас е свършило", каза играчът на Байер Леверкузен.

"Ние не се страхуваме."

Мачът провокира спомени за победата на домакините над Турция през 2006, в плейофен мач за класиране на Световното първенство в Германия. Играчите на Кьоби Кун се класираха за форума въпреки загубата с 4:2 в тази среща, която завърши с грозни сцени в тунела на стадиона. Барнета очаква една много оспорвана и агресивна игра, но също така изиграна с добър дух.

"Разбира се ние не сме забравили онзи мач и какво се случи тогава, но това е различна среща дори и да се явява отново като финал."

Въпреки че и двата тима се нуждаят отчаяно от трите точки, Турция може би ще бъде по изобретателна отколкото чехите бяха през уикенда. Нещо, което Барнета смята, че може да е в полза на неговия отбор.

"Хубаво е, че ще играят атакуващо, тъй като това ще доведе до оголване от тяхна страна в задно поле. Трябва да бъдем стабилни в защита и бързо да изнасяме топката , когато я спечелим, за да можем да атакуваме. Турция е добър отбор, но такъв бяха и чехите и ние играехме добре срещу тях."

"Не смятам, че трябва да променяме много. Това, което трябва да направим е да подобрим малко играта в предни позиции и да задържим нивото на игра в защита. За целта трябва да имаме винаги 3,4 или 5 играчи в тяхното поле. Нуждаем се от абсолютна решителност, за да отбележим в сряда."

Тази задача се усложни след травмата на Александър Фрей, но швейцарецът заяви, че неговите съотборници ще се постараят да компенсират липсата на своя капитан.

"Ще трябва да се опитаме да се справим толкова добре, колкото можем. Няма да е лесно, но заради него трябва да дадем най-доброто от себе си."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация