Чехия - Португалия превю

17:17
Чехия - Португалия превю
ПОБЕДИТЕЛЯТ ПЕЧЕЛИ ВСИЧКО ИЛИ ПОНЕ 1/4-ФИНАЛ

И двата отбора спечелиха своите първи срещи - чехите случайно, а португалците по-убедително, и ако трябва да има победител днес в Женева то той със сигурност ще си осигури място на 1/4-финалите.

Португалия почти със сигурност ще излезе, за да си подсигури мястото напред, така че в последната си среща с Швейцария ще може да се фокусира да завърши начело на групата и така ще позволи на някои от ключовите играчи да си починат.

Изявленията на чехите, че равният резултат също влиза в техните сметки, може да им изиграе лоша шега и да доведат до техния провал.

Липсата на Павел Недвед и Томаш Росицки отне много от изобретателността на чехите и това се отрази върху свръзката между халфовете и оставения сам в предни позиции Ян Колер.

Карел Брюкнер трябва да подреди тактически своя отбор, така че той да играе като едно цяло, да остане достатъчно стабилен в защита и в същото време да може бързо да организира атака.

Португалският отбор междувременно изглежда напълно завършен. Нуно Гомеш и Деко са успешен тандем и в същото време са и решителната свръзка в схемата. Защитата изглежда по-силна отколкото в последните години. Пепе изглежда е идеалният партньор за Карвальо в центъра, докато в ляво и в дясно се разчита на Пауло Ферейра и Жозе Босингва.

Крилата не се нуждаят от представяне. Кристиян Роналдо, Рикардо Куарешма, Шимао Саброса и Нани сформират великолепен квартет. Успешното им представяне до момента им дава надежди, че ще успеят да прогонят демоните от 2004 и не само да стигнат до финала, но и да го спечелят.

Победа тук би била решаваща, както и те сигурно биха искали да избегнат Германия колкото е възможно по-дълго, така че да успеят да съберат сила и увереност през това време.


МОМЕНТНА ФОРМА


Чехия

07.06.2008 Швейцария - Чехия 0:1 (ЕП)
30.05.2008 Чехия - Шотландия 3:1 (пр.мач)
27.05.2008 Чехия - Литва 2:1 (пр.мач)
26.03.2008 Дания - Чехия 1:1  (пр.мач)
06.02.2008 Полша - Чехия 2:0  (пр.мач)
21.11.2007 Кипър - Чехия 0:2 (евроквалификация)

Португалия

07.06.2008 Португалия - Турция 2:0 (ЕП)
31.05.2008 Португалия - Грузия 2:0 (пр.мач)
26.03.2008 Португалия - Гърция 1:2 (пр.мач)
06.02.2008 Италия - Португалия 3:1 (пр.мач)
21.11.2007 Португалия - Финландия 0:0 (евроквалификация)
17.11.2007 Португалия - Армения 1:0 (евроквалификация)


ОТБОРНИ НОВИНИ

Чехия

Няма новини за контузени играчи в чешкия лагер. Треньорът Брюкнер спомена, че е доволен от защитата, но ще направи промени в предни линии. Замяната на легендарния Ян Колер в неговото последно първенство би изглеждала прекалено драстичен ход,
въпреки слабото му представяне в първата среща. Очаква се Марек Матейовски да замени Яролим в средата на терена, като нито хитрият Плашил, нито Сионко ще бъдат заменени.

Включването на Милан Барош като втори нападател е ход може би прекалено смел срещу силен противник като Португалия, но най-вероятно ще влезе като резерва.

Вероятен състав (4-4-2): Чех, Григера, Уйфалуши, Розенал, Янкуловски, Сионко, Матейовски, Галашек, Ковач, Плашил и Колер

Португалия

След като в лагера на португалците няма сведения за контузени играчи, то Луйш Фелипе Сколари най-вероятно ще започне с онзи отбор, който победи Турция в откриването на първенството. И все пак крилата Шимао и Нани получиха леки наранявания, което може да отвори път за Рикардо Куарешма, който не взе участие в събота.

Вероятен състав (4-3-3): Рикардо, Босингва, Пепе, Карвальо, Ферейра, Мутиньо, Петит, Деко, Куарешма, Нуно Гомеш и Роналдо


КЛЮЧОВИ ИГРАЧИ


Чехия - Сионко

Действията на играча в дясната половина на терена се оказаха много ценни за чехите, след като той отбеляза три гола в последните две срещи - срещу Шотландия (приятелски мач) и на откриването срещу Швейцария. Той ще се изправи срещу Пауло Ферейра, който ще играе временно като ляв защитник и може да му създаде достатъчно главоболия.

Португалия - Куарешма

Ако започне, ще трябва да демонстрира целия си потенциал от трикове. Енергичен и дързак играч, подобие на Кристиано Роналдо. Всичко това ще трябва да го докаже, надявайки се да спечели титулярно място в отбора до края на първенството. Ако не
играе, този който ще трябва да наблюдаваме е Роналдо поради известни на всички нас причини - все още не се е разписвал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация