Португалия е на 1/4-финал след 3:1 над Чехия

21:23
Португалия е на 1/4-финал след 3:1 над Чехия
Отборът на Луйш Фелипе Сколари записа втора поредна победа в своята група "А", след като победи в един крайно интересен и общо взето равностоен мач отборът на Чехия.

Срещата започна като по ноти за португалския отбор, който успя да поведе в резултата още в самото начало. Течеше едва осма минута, когато чудесна комбинация между Роналдо и Гомеш остави крилото на Манчестър Юнайтед сам срещу Чех и въпреки неговата намеса, топката се озова в Деко, който се ориентира най-добре в суматохата и откри - 0:1.

Чехите не се стъписаха от негативния старт в двубоя и започнаха по-устремно да поглеждат към вратата на Рикардо, но ударите на Барош и Сионко не поразиха целта. Все пак последния се възползва от грешка в дефанзивния вал на своя опонент и в 17-та минута с глава при изпълнение на корнер възстанови равенството - 1:1.

До края на полувремето и двата отбора продължиха да атакуват, като в самия му край Роналдо на 2 пъти имаше възможности за гол, но при първия вратаря на чехите спаси, а при втория ударът му от пряк свободен удар бе твърде слаб.

Второто полувреме продължи да се играе при изключително динамично темпо, като двата отбора търсеха на всяка цена победата. Приказките от страна на чехите по-рано в медийното пространство, че равенството ги задоволя, напълно се оказаха блъф.

Много активен бе голмайсторът Сионко, който не спря да търси пролуки в отбраната на португалците. Карел Брюкнер бе направил някой промени в състава си, в сравнение с първия мач, като на мястото на 35-годишния Ян Колер в игра видяхме голмайсторът на Евро 2004, Милан Барош.

Постепено след 50-та минута футболистите в бели спортни екипи наложиха териториално превъзходство и логичното се случи в 63-та минута, когато Кристиано Роналдо бе намерен в близост до наказателното поле и без да обработва топката стреля. Чех предугади посоката, но въпреки плонжа не успя да предотврати гола 1:2.

Едва тогава, чешкият наставник пусна в игра голмайсторът за всички времена в редиците на чехите, като извади Галашек. Португалците се прибраха назад и започнаха да разчитат на контра атаки, но това можеше на няколко пъти да им изиграе лоша шега. Сионко за пореден път показа, че на това европейско е дошъл момента да изгрее неговата звезда, но само липсата на малко късмет и блестящите прояви на Рикардо не му позволиха да отбележи второ попадение.

Оголили се в защита чехите получиха трети гол в самия край на мача, когато Роналдо и резервата Куарешма останаха сами срещу Чех и за последния не бе проблем да отбележи на опразнената врата - 1:3.

Докато Португалия ще мисли за следващия си съперник в елиминационната фаза, чехите ще се изправят в своя последен мач от групата срещу непредвидимия отбор на Турция, който при победа по-късно тази вечер над домакина Швейцария ще може също да мечтае за нещо повече от добро представяне.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stallone
11.06.2008 22:56

Португалия НЕ е на 1/4-финал, защото има 6 точки. Толкова могат да съберат Швейцария и Чехия и тогава португалчетата да си са приберат у тях си