Турция постави домакините на колене

03:04
Турция постави домакините на колене
Отборът на Турция успя да обърне развоя на мача срещу отбора на Швейцария и по този начин изпрати домакините сред онези осем отбора, който ще продължат да следят международния форум, но вече като зрители от трибуните или пред телевизионния екран.

Под неспиращия дъжд излял се на стадион "Сент Якоб-Парк" в Базел домакините успяха да излязат напред в резултата през първата част от срещата, след като в 31-та минута Якин се озова сам пред вратата на турците и необезпокояван отбеляза - 1:0

Отново той можеше да реши окончателно спора, но подцени хлъзгавата топка и от непосредствена близост я изпрати в страни от вратата.

На почивката наставникът на Турция, Фатих Терим вероятно е говорил доста на своите момчета, защото още със съдийския сигнал те се хвърлиха в атаки и при една от тях отлично  центриране на излезлия с капитанската лента (в отсъствието на титуляра Емре) Нихат доведе до гол от страна на резервата Сентюрк - 1:1

Последваха нови възможности за гол от страна на швейцарците, но защитата на южната ни съседка някак си успя да се справи с опасностите.

Така минутите се изнизваха една след друга, за да се стигне до даденото от съдията Любош Микел продължение, в което Туран с удар от границата на наказателното поле донесе безценната победа на своя отбор.

В последната решителна среща, Турция се изправя срещу състава на Чехия и от развоя на срещата между тях зависи кой ще продължи заедно с водача Португалия на 1/4-финалите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gunit211
12.06.2008 12:37

За мене най интересния мач беше ХОЛАНДИЯ -ИТАЛИЯ ...

sL0rD
12.06.2008 09:04

Един от най-интересните мачове досега и прекрасен завършек!