Даниел Боримиров: Няма да отбиваме номера в Шампионска лига

15:17
Даниел Боримиров: Няма да отбиваме номера в Шампионска лига
Малко неочаквано, в края на миналия футболен сезон без предварително да оповестява своето намерение, Даниел Боримиров приключи набързо състезателната си кариера, и за да не скучае веднага влезе в новото амплоа – на технически директор на Левски.

Едва ли някой е очаквал нещо по различно от Боримиров, той е плътно свързан със "сините" в последните 18 години от своя живот. След силна и дълголетна кариера в Германия той се върна обратно на "Герена" и стана съставна част от най-силния отбор на Левски в модерната история на клуба. Опитът му, дисциплината, уникалната физическа и тактическа подготовка бяха в основата на "сините" успехи. Сега той ще има възможност да постигне и големи успехи като ръководител нещо, за което навярно само си е мечтал. Началото дойде изненадващо, но едва ли Дани ще се уплаши от предизвикателствата. Ето какво каза той специално за winner.bg.

- Като гръм от ясно небе дойде фактът, че Даниел Боримиров вече няма да облича синята фланелка. Как ще коментираш ситуацията?

- Откровено казано бях решил да играя още един сезон. Бях се настроил да го направя, защото през последната състезателна година имах контузии, отсъствах от доста мачове и бях се заредил с енергия да си тръгна още по-достойно от терена. А и самия Левски преживя един слаб сезон, за който вина нося и аз самият. Така, че нагласата ми бе да остана на терена още една година и да си тръгна, след като станем шампиони. Промените в клуба изненадаха и мен самия, получих предложение да заема поста на технически директор, който не можех да отхвърля с лека ръка.

- Но доста се колеба?

- Колебанията ми бяха свързани основно с това, което казах и по-горе. Дали да продължа да играя. Трябваше ми доста време докато реша, но в крайна сметка към този момент прецених, че е дошло времето да застана зад тъчлинията. Не като треньор, а като човек, който определя политиката на отбора.

- Чувстваш ли се готов за новото поприще?

- Никой не може да се смята за стопроцентово готов, но в моя случай нещата станаха съвсем плавно. Така или иначе от позицията на най-опитен, и човек, който е играл на терена с предишното спортно-техническо ръководство мисля, че съм стоял съвсем близко до процесите в Левски. Аз също съм бил съмишленик на ставащото в отбора и имам виждания за развитието на любимия клуб. Освен това зад гърба си имам близо 20 години кариера, видял съм какво ли не. Притежавам опита и познанията, не се притеснявам да продължа по-нататък.

- Левски преживя тежък сезон, очакванията към вас са нещата коренно да се променят?

- Те трябва да се променят така че Левски да побеждава, да стане шампион, да спечели купа и да се представи успешно в европейските турнири. Други цели не може да имаме и натам са отправени нашите усилия.

- Очакват се доста промени на терена, не смятате ли че това ще доведе до нов период на трудно сработване. Успехите може да закъснеят?

- Не смятам, че ще правим нов отбор, фактът че запазваме всичките си досегашни футболисти е показателен. Не се отказваме от базата,просто ще трябва през следващата година да реализираме потенциала.

- Да, но търсите нови футболисти или поне такива спекулации излизат в медиите?

- Подсилване на отбора на няколко ключови позиции така или иначе бе неизбежно, така че е съвсем нормално да търсим и попълнения.

- Ако не можете да кажете имена, то за какви постове става въпрос?

- Няма проблем и с имената стига всичко да е договорено. Искаме да върнем някой от старите футболисти, но нещата са доста сложни с тях. Позициите, на които ни трябва подкрепления са централен защитник, халф и нападател. При всички положения трябва да имаме още един нападател, защото Домовчийски остана в Германия.

- Един по неудобен въпрос. Какви са отношенията ви с предишния треньор и с човека, който наследихте на поста в клуба?

- Отношенията са отлични, това е най-точната дума. Те направиха много за отбора, постигнаха изключителни резултати. И дума не може да става за някаква разделителна между мен и тях.

- Левски ще участва ли в Шампионска лига или ще манкира присъствие?

- Откакто разбрахме, че сме участници денонощно работим, за да използваме този шанс пълноценно. Не трябва да се излагаме, макар че обективно погледнато ситуацията не е съвсем нормална. Нагласата ни беше за едно, то стана съвсем друго. Все пак ние сме длъжни да използваме шанса, но реалната ни цел остава попадането в групите на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aivano
13.06.2008 08:51

Не ги пускайте в Европа ,защото този влак ще започне да стреля и там,но те си знаят-може да ги спре всеки-независимо откъде е от Малта,Словения,Финландия,Кипър и отбор от всяка една европейска държава

vladkopiratko
12.06.2008 22:36

какви най-успешни години бре.....................? май искате да кажете най-големите провали а? до началото на трази година си мислех, че великият анти-рекорд който постави отбора от подуене, не може да бъде подобрен( от 8 мача- 8 загуби с гол.раз. 1-19)! каква огромна заблуда а? ето сега ви се предоставя огромна възможност да го подобрите. честито и УСПЕХ............ ХА ХА ХА ХА ХА .

stenli111
12.06.2008 17:28

100% съм за Боримиров най вече защото е Левскар (доказал се) но както и колегата по долу спомена,малко съм резервиран към Вуцата пожелавам му късмет от сърце за добро или лошо вече е треньор на любимият ми отбор вярвам че имаме сили да атакуваме групите в лигата ....успех на всички които обичат Левски

SaDisTa
12.06.2008 16:04

Мисля че той е достоен за този пост,да му пожелаем късмет и много успехи !