Хърватия - Германия превю

17:04
Хърватия - Германия превю
Вторият кръг от мачовете в група "B" противопоставя двата отбора на чело в класирането- Германия и Хърватия , чиито сблъсък ще се състои в Клагенфурт на стадион "Вьортерзее Щадион" .
/>
/> ХЪРВАТСКА УВЕРЕНОСТ < /strong>
/>
/> Хърватия започнаха своята кампания на Евро 2008 с победа над един от отборите домакини , Австрия , благодарение на ранно отсъдената дузпа , реализирана от Лука Модрич .Те ще искат да продължат този добър старт днес , когато се изправят лице в лице с един от безспорните фаворити на първенството , Германия .
/>
/> Те все още се считат за един от скритите фаворити на първенството и един позитивен резултат срещу бундес тима би вдъхнал голяма увереност на играчите на Славен Билич .
/>
/> Хърватите не са с ниско самочувствие и знаят , че могат да се сравняват с големите отбори . Победата им на "Уембли" срещу Англия по време на квалификациите го доказа .
/>
/> Нападателят Младен Петрич описа настроението в отбора: "Вярваме в себе си , знаем че сме достатъчно силни и имаме качествата да победим всеки един отбор ."
/>
/> Германия зае третото място на Световното първенство през 2006-а година , на което бе всъщност и домакин . На тази позиция на Световното първенство през 1998 се класира и отборът на Хърватия , като на четвърт финалите победи германците с 3:0 .
/>
/> "Бихме желали да постигнем успеха , който постигнаха нашите предшественици преди 10 години" , обясни Петрич .
/>
/> Все пак Германия са постигнали 5 победи във всичките 7 срещи между двата отбора . "Западната държава е винаги сред фаворитите и то не само в групите . Възможно е последната ни среща срещу Полша да реши кой ще отиде на 1 /4-финалите , но се надявам , че ще успеем да си подсигурим това още преди нея" , добави нападателят на Борусия Дортмунд .
/>
/> ГЕРМАНСКИ ГЛАД < /strong>
/>
/> Германците постигнаха първата си победа срещу Полша от 1996г . насам в мач от група "B" , като нападателя от полски произход Лукас Подолски вкара и двата гола .
/>
/> Йоаким Льов има на разположение изцяло боеспособен състав , въпреки че ще очаква по-добро и по-завършено представяне от централния защитник Кристоф Метцелдер .
/>
/> Помощник треньора на германския отбор Оливър Бирхов остава оптимистично настроен за перспективите на своята страна . "Ние сме толкова жадни да спечелим титлата , колкото бяхме и през \'96" , каза той .
/>
/> На Европейското първенство по футбол през 1996г . , Бирхов , тогавашният нападател на германския отбор отбеляза първият "златен" гол в световната история на футбола и бе с основна заслуга за превземането на върха .
/>
/> "Нашият отбор има свой собствен стил . Може би за мен е трудно да сравнявам Германия с останалите отбори , но точно както преди 12 години , ние сме един от най-добрите ."
/>
/> Разбира се той е оптимистично настроен за сблъсъка с Хърватия . "Знаем , че те са силен съперник , мачът ще бъде тежък , но ние ще дадем най-доброто от себе си , за да ги победим ."
/>
/> " Хърватия са страхотни тактици и в същото време имат и добри индивидуалисти , които могат да те победят един по един . Те знаят как да контролират темпото на играта" , каза ст . треньорът Льов .
/>
/> ОТБОРНИ НОВИНИ < /strong>
/>
/> ХЪРВАТИЯ < /strong>
/>
/> Треньорът Славен Билич остава уверен , че халфът Лука Модрич ще се възстанови от своята травма и ще увеличи шансовете на своя отбор да попадне сред последните осем . В противен случай той ще заложи на същата формация , която победи Австрия след неговото изваждане от игра .
/>
/> Вероятен състав: Плетикоса , Симунич , Р .Ковач , Чорлука , Н .Ковач , Сърна , Модрич , Пранжич , Кранчар , Олич и Петрич . < /em>
/>
/> ГЕРМАНИЯ < /strong>
/>
/> След като нападателят Гомес и халфът Шванщайгер се представиха добре в първия мач , се вярва , че Льов ще направи малки промени , като остави и двамата на терена . Подолски ще играе като крило , като по този начин ще създава повече голови шансове за своите съотборници . Клеменс Фриц ще остане на пейката .
/>
/> Вероятен състав: Леман , Лам , Метцелдер , Мертезакер , Янсен , Фрингс , Балак , Швайнщайгер , Подолски , Гомес и Клозе .
/> < /em>
/> КЛЮЧОВИ ИГРАЧИ < /strong>
/>
/> ХЪРВАТИЯ - Младен Петрич < /em> < /strong>
/>
/> Германската защита познава отлично играта на нападателя на Борусия Дортмунд , след като той отбеляза 13 гола в неговия дебютен сезон в немската Бундеслига . Славен Билич се надява той да вкарва голове , след контузията на нападателя на Арсенал Едуардо .
/>
/> ГЕРМАНИЯ < /strong> - Марио Гомес < /strong> < /em>
/>
/> Най-добрият нападател в немската Бундеслига миналия сезон несъмнено е играчът на Щутгарт и изглежда , че той затвърдил своето място в предни позиции заедно с Мирослав Клозе . Сега е времето за него да покаже това , което може на най-високо ниво . Лукас Подолски бе героят срещу Полша , но може този път Гомес ще попадне под светлините на прожекторите .

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rokera_henry
12.06.2008 20:57

Еми Германия са пуснали залог срещу тях си и спечелиха.. Тъпи шваби..