Пирин ГД постигна втора поредна победа в Турция

18:22
Пирин ГД постигна втора поредна победа в Турция
Отборът на Пирин Гоце Делчев постигна втора поредна победа по време на лагера в Турция. Футболистите на Тенчо Тенев обърнаха украинския Кривбас до 2:1, след като изоставаха с 0:1. 

Това е втори пореден успех за българския отбор, след като преди няколко дни неврокопчани спечелиха и срещу казахстанския Кайрат. Мачът се игра под непрекъснат силен вятър, който оказа влияние на резултата. 

Украинците първи стигнаха до гол. В 20-ата минута вятърът излъга централния бранител Гуцев и Самодин отбеляза за 1:0. До почивката Пирин имаше няколко интересни ситуации пред вратата на Кривбас, но Борислав Хазуров не успя да се възползва от тях.

През второто полувреме българите успяха да натиснат леко и в 64-ата минута реферът отсъди дузпа за нарушение срещу Близнаков превърната в гол от Любомир Витанов. Победното попадение падна в 90-ата минута. Централният бранител на украинците Шершун се опита да върне топката към своя вратар, но не прецени вятъра и елегантно прехвърли своя съотборник, с което донесе победата на Пирин ГД.

Още утре отборът от Гоце Делчев има нова проверка. Съперник е друг украински тим Металург (Запорожие), а мачът отново е от 15 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация