Хърватия с изключителна победа над Германия

20:53
Хърватия с изключителна победа над Германия
В безспорно най-интересния мач от група "B" на Евро 2008 един срещу друг излязоха съставите на Хърватия и Германия. В часовете преди мача и от двата лагера анонсираха намеренията си за победа, която да ги изведе до борбата в елиминационните кръгове.

Възпитаниците на Славен Билич стояха много добре тактически, спазвайки стриктно инструкциите на своя наставник. Това от своя страна не позволи на считания за фаворит немски тим да наложи своя агресивен стил и съвсем логично положенията пред Плетикоса бяха изключително малко и не особено опасни.

Тези, които трябва да съжаляват повече за изпуснатите голови положения, са футбoлистите на Хърватска. На два пъти Нико Кранчар се озоваваше на отлична позиция за стрелба, но Леман демонстрира своята класа.

Все пак "шахматистите" бяха по-концентрираният и напорист отбор през първата част и логично се оттеглиха на почивката с гол преднина.

В 24-та минута след чудесна акция по левия фланг и последвало центриране от страна на Пранич, Сърна изпревари Янсен и отбеляза от непосредствена близост -1:0.

Интересно бе, че нито защитата в черно-бяло, нито Леман реагираха на създалата се ситуация. Всъщност трябва да признаем, че немската машина не изглеждаше така смазана. Балак изобщо не се забеляза на игрището, което се отрази върху цялата игра на отбора, а защитата се пропука лошо на няколко пъти.

По всичко изглеждаше, че Льов трябваше да направи нужните корекции на полувремето, ако искаше неговите момчета да постигнат поне частичен успех през втората част.

Второто полувреме започна подобно на първото, като германците се опитаха да притиснат своя съперник, но когато всички очакваха гол за тях хърватите отново ликуваха.

62-та минута донесе много поводи за радост по трибуните за хърватските привърженици, след като Ивица Олич се възползва от поредната грешка в защитата  на германците и покачи на 2:0.

В 72-та минута влезлият като резерва Шванщайгер напредна в ляво от вратата на Плетикоса, но острият му диагонален удар премина близо до гредата и излезе в ъглов удар.

Голмайсторският нюх на Лукас Подолски се показа и в тази среща, когато в 79 минута негов кинжален удар позволи на германците да се върнат в мача - 2:1.

Минута преди края на двубоя Шванщайгер получи директен червен картон, след като удари Леко, който влезе опасно в краката му в гръб.

94-та минута и край на мача. Хърватия е на 1/4-финал след като демонстрира истинска футболна зрялост, докато германците ще трябва да чакат последната си среща с домакините от Австрия, за да си гарантират мястото сред най-добрите осем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

angelaa
14.06.2008 13:39

steli111 нап1лно си прав "Хърватска надигра германия по всички параграфи"

stenli111
12.06.2008 23:53

хахаха...абе ти въобще гледа ли мача ,каква помощ от рефер сънуваш бе то се вижда ясно състоянието на немците победиха най слабият отбор на първенството ипаднаха от първия по силен сам прецени какво ще стане ако играят с португалия или холандия...смешник отвори си очите и бъди обективен преди да пишеш коментари,Хърватска надигра германия по всички параграфи абе немците в тоя мач бяха нищо повече от спаринг партньори това е.......а и няма как да е иначе с пишман звезди като Балак и Клозе(Т)

misota
12.06.2008 21:30

макар тъпият рефер да помагаше на циганите от хърватия ГЕРМАНИЯ НАД ВСИЧКО