Австрия измъкна равен след дузпа в последната минута

06:13
Австрия измъкна равен след дузпа в последната минута
След като отборът на Швейцария сложи край на мечтите си за нещо значително на този домакински форум, то и другата страна приютила част от отборите на Евро 2008 Австрия е на път да преустанови своето участие.

След като започнаха със загуба от Хърватия с 0:1 късно снощи възпитаниците на Йозеф Хикерсбергер спечелиха и своята първа точка, която обаче едва ли ще се окаже достатъчна,  за да се измъкнат от групите.

Австрийският отбор започна да атакува още с първия съдийски сигнал, но само в рамките на 5-10 минути изпуснаха няколко наистина добри положения за гол. В тези минути поляците сякаш не бяха на терена и с нищо не подсказваха, че желаят да спечелят срещата.

Поговорката, че ако не вкараш ще ти вкарат намери своето поредно доказателство, когато в 30-та минута при първата своя атака гостите достигнаха до попадение, дело на натурализирания бразилец Герейро - 0:1.

Попадението дойде крайно изненадващо за играчите в червени екипи и до края на това първо полувреме те не успяха да се върнат към мача.

Втората част започна далеч по-стойностно за момчетата на Лео Бенхакер, които наложиха контрол над топката и не позволяваха на австрийците да стигнат до по-сериозни голови положения. Треньорът на домакините пусна в игра 38-годишният Ивица Вастич, но и неговото присъствие на терена не доведе до промяна в игровия облик на отбора.

Все пак в даденото 3 минутно продължение при изпълнение на пряк свободен удар последва центриране в наказателното поле, където Прьодъл бе дръпнат за фланелката от Левандовски и съдията Хауърд Уеб не се поколеба да посочи бялата точка. Именно Вастич се нагърби с изпълнението на дузпата и след като реализира хладнокръвно доведе резултата до 1:1.

Така след втория кръг в група "B" единственияt печеливш за момента е отборът на Хърватия, който вече си осигури класиране сред последните 8 отбора, докато второто място ще се решава в последните срещи, в които един срещу друг се изправят съставите на Полша и Хърватия, както и на Австрия и Германия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация