Ботев Пловдив се наложи над Дукла Прага

17:08
Ботев Пловдив се наложи над Дукла Прага
Ботев Пловдив се наложи с 2:0 над чешкия Дукла Прага в контролна среща, която се игра в кипърския курорт Агия Напа. Жълто-черните се наложиха с 2:0 над 6-ия в чешкото първенство с късни голове на Борис Галчев и Хабиб Бамого.

Пловдивчани бяха по-настойчиви в началните минути на мача, като първата им ситуация беше в 18-ата. Станислав Костов се освободи от двама защитници с невероятен финт и стреля, но вратарят на чехите спаси. Само минута по-късно Костадин Дяков също опита късмета си, но топката спря в тялото на защитник. Последното ново попълнение на Ботев Луис Педро улучи гредата в 25-ата минута след самостоятелен пробив по десния фланг. До края на частта играчите от чешката столица имаха една възможност за гол, но вратарят Стаховяк спаси удар от 8-9 метра по земята.

И през второто полувреме головите ситуации в мача не бяха кой знае колко. В 74-ата минута попадение на Йозеф Марек вкара гол за Дукла, но съдията незнайно защо го отмени. Само след пет минути Ботев можеше да стигне до гол, но ударът на Ангел Рахов не намери вратата. Борис Галчев, който се появи 15 минути по-рано, донесе успеха на Ботев. Той прати топката в мрежата на Дукла с топовен удар от 30 метра. В последната минута на мача и Хабиб Бамого се разписа, като оформи крайното 2:0. Той завърши бърза контраатака на Николай Павлов и Вандер, а с последния пак се отличи бразилското попълнение на канарите.

Състав на Ботев: Адам Стаховяк (68- Росен Андонов), Перейра, Сивард Спрокел (46- Ангел Рахов), Веселин Минев (60- Асен Караславов), Луис Енрике, Томаш Иршак (79- Владимир Айтов), Мариян Огнянов (70- Борис Галчев), Костадин Дяков (65- Йордан Христов), Тодор Неделев (64- Вандер Виейра), Луис Педро (56- Николай Павлов), Станислав Костов (55- Хабиб Бамого)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация