Берое взе халф от Блекбърн

11:34
Берое взе халф от Блекбърн
Берое подписа договор с Блекбърн Роувърс за преотстъпване на състезателните права на португалския футболист Пауло Жорже до 30 юни 2013 година, съобщиха от старозагорския клуб.

Сделката е факт благодарение на доброто сътрудничество и добрия контакт между двата клуба. Жорже вече тренира с новите си съотборници и се предполага, че ще вземе участие в днешната контрола с  Черноморец Бургас.

Пауло Жорже Гомес Перейра е роден на 18 януари 1993 година в Брага, Португалия. Играе на поста дефанзивен полузащитник. Юноша е на едноименния отбор от родния му град Брага. През 2007 година е привлечен в школата на гранда Порто, където остава до 2012 година. Бившият мениджър на отбора от английския Чемпиъншип Блекбърн Стийв Кийн привлича футболиста на 27 юли 2012 година в отбора си след десетдневни проби.

Младокът дебютира на 18 август 2012 година в Чемпиъншип в срещата с Ипсуич като заменя Дани Мърфи в 83-ата минута на мача. Участва и в срещата с МК Донс за Кепитъл Уан Къп. В 4 срещи - срещу Хъл СитиЛестър, Лийдс и Бристол Сити е на резервната скамейка на отбора, но не получава шанс за изява. Има 9 мача в U21 Премиър Лийг, където играе за дублиращия отбор на Блекбърн, като в 8 от тях играе в пълните 90 минути, а в един е заменен в 85-ата минута.

От началото на годината играе в квалификационна група 1 на U21 
Премиър Лийг в две срещи - 90 минути срещу дублиращия отбор на Евертън и 68 минути срещу U21 отборът на Астън Вила (Бирмингам, Англия). Жорже е бивш U17 и U19 национал на страната си, като има 12 срещи за U17 националния тим.

Снимка: http://www.beroe.eu/

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари