Левски и Дукла Прага не излъчиха победител

16:35
Левски и Дукла Прага не излъчиха победител
Левски завърши 2:2 срещу шестия в чешкото първенство Дукла Прага в контролна среща, играна днес в Кипър.

Възпитаниците на Лубош Козел поведоха още при първата си атака. Войтех Пржеучил проби по дясното крило и навлезе в наказателното поле. Орлин Старокин се хвърли на шпагат и изби топката от краката му, но главният арбитърът прецени, че защитникът на Левски е извършил нарушение и отсъди дузпа. Петр Мали стреля точно от бялата точка за 1:0. Левски отвърна бързо, но новото попълнение Гари Мендеш Родригеш, който дебютира със синята фланелка, пропусна да се разпише от изгодна позиция. Той получи пас по тревата от Илиян Йорданов от ляво и шутира от десетина метра, но топката се отклони от играч на чехите и излезе в корнер.

В петата минута испанецът Нестор Албиач Рохер получи топката на границата на наказателното поле, преодоля последователно Стефан Велев и Ромен Ели и стреля от десетина метра, но топката премина на сантиметри от целта. Минута по-късно обаче Томислав Божич направи 2:0 за Дукла с хубав параболичен удар от 25 метра, с който прехвърли Пламен Илиев.

Чехите продължиха да създават положения, въпреки че Левски привидно владееше повече топката. В 18-ата минута Пржеучил отново се измъкна от дясно, преодоля Пламен Димов в наказателното поле, но от чиста позиция от 12-13 метра шутира над гредата. Едва в средата на полувремето сините стигнаха до нова възможност. След центриране от корнер от дясно Жоао Силва стреля с глава, но на сантиметри от целта. До почивката софиянци овладяха инициативата и дори вкараха топката в мрежата на Филип Рада в 38-ата минута, когато Дъстли Мюлдер засече центриране от фаул от ляво на Владимир Гаджев, но попадението беше отменено заради засада.

Старши треньорът на българите Илиан Илиев извърши девет смени на почивката, като на терена от титулярния състав останаха само вратарят Пламен Илиев и десният защитник Дъстли Мюлдер. Сините започнаха полувремето много по-активно. В 53-ата минута резервата Ян Шебек отрази опасен удар по диагонала на Роман Прохазка от 25 метра.

Малко по-късно Милен Василев центрира добре в пеналта от ляво и Христо Йовов засече с глава, но слабо и право в ръцете на Шебек. В 63-ата минута Левски намали. Станислав Ангелов преодоля няколко защитници на съперника, навлезе в дясно в наказателното поле и шутира към вратата. Топката се отклони от играчи на съперника и влезе в мрежата.

Две минути по-късно Базил Де Карвальо изравни след прецизно изпълнение на пряк свободен удар от 22 метра. В края обаче чехите бяха по-близо до победата. В 78-ата минута Томаш Бергер нацели дясната греда на Пламен Илиев след удар от фаул от 17 метра.

Минута преди края пък Патрик Гедеон пропусна отлична възможност, след като беше оставен непокрит в наказателното поле, но стреля над гредата с глава след центриране от дясно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LaMagia
13.02.2013 17:56

Христо Йовов засече с глава, но слабо и право в ръцете на Шебек. вратаря се е намразил яко *lol*