"Не е справедливо да сравняват Неймар с Меси и Роналдо"

11:07
"Не е справедливо да сравняват Неймар с Меси и Роналдо"
Бившият футболист на Милан и хoландски национал Кларънс Зеедорф заяви, че напрежението върху Неймар да се докаже на европейска сцена се увеличава заради постоянните сравнения с Лионел Меси и Кристиано Роналдо.
 
"Неймар е още много млад. Отговорността за представянето на националния отбор на Бразилия не трябва да бъде стоварена върху него.  Има други по-опитни футболисти, които биха могли да се ангажират с тази задача", каза Зеедорф.
 
"За мен е огромно удоволствие да наблюдавам футбола, който практикува Неймар. Вярвам, че в бъдеще ще стане много по-добър, но мисля, че не е справедливо да го сравняват с Меси и Роналдо", допълни футболистът на Ботафого.
 
"Европейският футбол придава много положителни неща към развитието на един футболист. Защо и Неймар да не пожъне успехи в Европа?", завърши холандецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

denislav.chakarov.3
16.02.2013 13:35

Неймар си каза защо не идва в Европа. "Искам да съм в Бразилия до 2014 за СВЕТОВНОТО"
Повярвайте ми,че се иска много силна любов към родината и родния клуб за да пренебрегнеш оферти от такива клубове! Това момче показва не само качества на терена ами и качества в живота! Само респект и уважение за това младо момче!

Livepool_fan
16.02.2013 12:09

Даже бих казал, че въпреки не особено силното си представяне срещу Англия, само по начина, по който докосваше топката и я владееше си личеше огромния му талант. Той ще прави още много слаби мачове за Бразилия, но това е нормално, защото е млад, неопитен и разбира се, непостоянен, въпреки че в Бразилия вкарва във всеки мач. Не е случайно, че той е вторият най-резултатен играч в света за последните 2-3 години след Меси. Дори пред Роналдо! [ако не бъркам] Бих разбрал да го наречете симулант или егоист, но че не е нищо особено, това вече са глупости.

И според мен, причината да не идва все още в Европа се крие в това, че още не е укрепнал психически и не се справя с напрежението и очакванията. Друго си е да си там, където си свикнал.

denislav.chakarov.3
16.02.2013 11:48

Неймар е на 20 до 25 има мноооого време! Какво имаше Меси на 20? Пеле е нормално да говори така...Марадона какво говореше за Меси още преди 5-6 години? Същата история! Срещу Барса какво да направи 18-19 годишно момче в отбор без класа? Срещу Англия съм съгласен ама и Оскар не направи силен мач да не кажа,че беше по-трагичен. Роналдинъо трагичен..просто нямаха ден! Не казвам,че Неймар е по-добър от Меси и Роналдо...много съм далече от тази мисъл! Просто на 20 години с тези качества ако отиде в подходящ отбор ( Барса или Реал ) ще стане един от най-големите! ПАК казвам...далече съм от мисълта,че е по-добър от тях двамата,но знае ли се?

denislav.chakarov.3
16.02.2013 11:32

Тоя пък за 1 мач го направи кръгла 0..... Меси голями мачове ли прави за Аржентина? Меси на 20 години какво правеше в Аржентина? Искаш ли да ти кажа аз? Правеше "бъркане в носа" Роналдо на 20 години какъв беше? Сега какъв е? Аре стига простотий от разбирачи! Аман от хейтъри братче...

Johan_Cruyff_14
16.02.2013 22:56

Меси на 19 вкара хеттрик на Реал.

Livepool_fan
16.02.2013 12:03

Кръгла нула в мача с Англия? Ясно е, че понеже му се искат 60 милиона, всички да очакват да мине целия отбор на Англия и да вкарва всеки мач по 2-3 гола, ама не става така. Не блестеше особено в мача с англичаните, обаче бе единствения от Бразилия, който се опитваше да прави нещо и да извежда съотборниците си на добри позиции. Просто в центъра на терена са гола вода. А и на мен за 21 годишен футболист ми се струват доста добре 17 гола в 28 мача за националния отбор, пък било и преимуществено в приятелски мачове. Все пак не е лесно да играеш брилянтно, когато всичките погледи са вперени в теб и цялото напрежение е върху теб. И за Лукас Моура се говореше, че е смешен и прехвален, сега ги прави криви и във Франция ["Великата Европа"] и във ШЛ с "измислените" си финтове. То всички са прехвалени бе и няма големи футболисти.. Чел съм какви ли не неща и за Роналдо, Шави, Иниеста, Меси, които са най-големите последните години, пък какво остава за Неймар и други таланти? На мен също не ми харесва прекалената комерсиализация във футбола - той направо си е бизнес за огромни пари, но за това не е виновен Неймар. А и щом всички го хвалят [не само бразилци], явно има защо. Запазете си критиките, докато дойде във великата футболна Европа, където се играе истинския футбол. Видяхме какви са смешки и Коринтианс срещу Челси, и Интернасионал срещу Барселона 2006, и Сао Пауло срещу Ливърпул 2005. Ама нека Неймар да е прехвален с над 150-те си гола в кариерата едва на 21 години, той досега е играл само срещу безмозъчни маймуни.

ANDRV
16.02.2013 12:02

Няма какво да допълня.

gang_related
16.02.2013 11:43

Специалисте кажи ми тогава Неймарчо какво е направил до сега уникално, че го набеждават за едва ли не следващия Пеле?!?! Аз лично съм му гледал 3 мача (1 срещу Барса, 1 с Англия и 1 в Бразилия) и 3те беше кръгла ма КРЪГЛА 0!!! В Европа не е като да вкарваш на Флуминезе, Васко Да Гама и тем подобни отбори, които думата защита е нямат в речника!! Аз нямам нищо против момчето нека играе и дай боже да стане голям футболист! Дразни ме хайпа, че все още нищо не е направил и Пеле беше правил изказвания от рода на "Неймар е по-добър от Меси". Чакай малко бе.. Меси покоро всички върхове на 25 години! Единствено няма световна титла с Аржентина!

hifonic
16.02.2013 11:27

Твърде много се говори за неговите "извънземни" качества. Който и отбор да го вземе, поема голям риск. Дълго очаквания му трансфер, има голяма възможност да се превърне в провал. За мен си е твърде прехвален и не струва 40 милиона.